در این مقاله به شما میگوییم که سندروم پای ورزشکار چیست، در چه افرادی رخ میدهد و آیا میتوان از آن پیشگیری کرد یا نه.
در این مقاله میخوانید:
پای ورزشکار (تینیا پدیس) یک عفونت قارچی پوستی است که معمولا از انگشتان پا شروع میشود و معمولا در افرادی رخ میدهد که پاهایشان در حالی که در کفشهای تنگ قرار دارد، زیاد عرق میکند. علائم و نشانههای پای ورزشکار شامل بثورات خارشدار و پوستهپوسته است. این بیماری مسری است و میتواند از طریق کفش، حوله یا لباس آلوده به دیگران منتقل شود. پای ورزشکار ارتباط نزدیکی با سایر عفونتهای قارچی مانند کرم حلقوی دارد. میتوان آن را با داروهای ضد قارچ درمان کرد، اما عفونت اغلب مجدد عود میکند.
بیشتر بخوانید: راه های درمان خشکی پوست در پاییز، ۵ درمان خانگی موثر
این سندروم میتواند یک یا هر دو پا را درگیر کند و علائم و نشانههای رایج عبارتند از:
اگر جوشی روی پای خود دارید که در عرض دو هفته پس از شروع خوددرمانی با استفاده از محصول ضد قارچ بدون نسخه بهبود نیافته، به پزشک مراجعه کنید.
اگر جوشی روی پای خود دارید که در عرض دو هفته پس از شروع خوددرمانی با استفاده از محصول ضد قارچ بدون نسخه بهبود نیافته، به پزشک مراجعه کنید. اگر دیابت دارید و اگر مشکوک به بیماری پای ورزشکار هستید، همچنین در صورت داشتن علائم عفونت، تورم ناحیه آسیبدیده، چرک و تب، به پزشک خود مراجعه کنید.
بیشتر بخوانید: بیماری های پوستی استخرها، مراقب باشید!
پای ورزشکار توسط همان نوع قارچی ایجاد میشود که باعث ایجاد کرم حلقوی میشود. جوراب و کفش مرطوب و شرایط گرم و مرطوب به رشد این قارچ کمک میکند.
پای ورزشکار مسری است و می تواند از طریق تماس با فرد مبتلا یا از تماس با سطوح آلوده مانند حوله، زمین و کفش سرایت کند. همچنین میتواند از پا به سایر قسمتهای بدن سرایت یابد، بهویژه اگر قسمتهای عفونی پای خود را بخارانید یا دست بزنید.
پای ورزشکار مسری است و می تواند از طریق تماس با فرد مبتلا یا از تماس با سطوح آلوده مانند حوله، زمین و کفش سرایت کند.
عوامل خطر سندروم پای ورزشکار در این شرایط افزایش مییابد:
بیشتر بخوانید: جدیدترین روش پاکسازی پوست صورت
عفونت پای ورزشکار میتواند به سایر قسمتهای گرم و مرطوب بدن سرایت کند. شایع است که عفونت از پا به کشاله ران سرایت کند چون قارچ میتواند از روی دستها یا حولهها انتقال یابد. پای ورزشکار گاهی اوقات میتواند منجر به عفونت باکتریایی شود.
این نکات میتواند به شما کمک کند از ابتلا به پای ورزشکار، یا از سرایت آن به دیگران جلوگیری کنید:
از آب گرم و صابون استفاده کنید و پاهای خود را بهخصوص بین انگشتان پاها را بشویید و خشک کنید.
تا جایی که میتوانید سندل بپوشید تا هوای پاهایتان تا حد امکان خارج شود.
از آب گرم و صابون استفاده کنید و پاهای خود را بهخصوص بین انگشتان پاها را بشویید و خشک کنید. اگر مستعد ابتلا به پای ورزشکار هستید، از پودر پای دارویی استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: بهترین دکتر پوست و مو در پاسداران
اگر پاهای شما بیشتر اوقات عرق میکند، جورابهای خود را حداقل یک بار در روز عوض کنید. جورابهای ضد رطوبت، مانند جورابهایی که از پنبه ساخته شدهاند، نسبت به جورابهای نایلونی به خشکی پاهای شما بیشتر کمک میکنند.
از کفشهای مختلف استفاده کنید. این کار باعث میشود کفشها بعد از هر بار استفاده خشک شوند.
اگر پاهای شما بیشتر اوقات عرق میکند، جورابهای خود را حداقل یک بار در روز عوض کنید.
در استخرهای عمومی و رختکنها، سندل یا کفش بپوشید.
اگر با دیگران زندگی میکنید، از کفش یا ملحفه و حوله دیگران استفاده نکنید.
بیشتر بخوانید: چگونه پوستی صاف یکدست داشته باشیم؟
سعی کنید خارش پاهایتان را با قرار دادن آنها در آب خنک، تسکین دهید.
به اشتراک گذاشتن کفشها با دیگران خطر انتشار عفونت قارچی را به همراه دارد.
پزشک میتواند به سادگی با نگاه کردن به پاهای شما، سندروم پای ورزشکار را تشخیص دهد. برخی از انواع پای ورزشکار، شبیه پوست خشک یا درماتیت هستند. برای کمک به تایید تشخیص و رد سایر شرایط، ممکن است پزشک از ناحیه آسیبدیده یک نمونه بگیرد تا در آزمایشگاه بررسی شود.
پیشنهاد ویژه نی نی بان: آشنایی با پزشکان متخصص پوست، مو و زیبایی
اگر این سندورم به محصولات بدون نسخه و خودمراقبتی پاسخ نمیدهد، لازم است برای دریافت کرم یا پماد قوی مانند کلوتریمازول (لوتریسون) به پزشک مراجعه کنید. اگر عفونت شما جدیتر است، پزشک قرصهای ضد قارچ تجویز میکند. ممکن است به داروهای موضعی و خوراکی هم نیاز داشته باشید.
اگر این سندورم به محصولات بدون نسخه و خودمراقبتی پاسخ نمیدهد، لازم است برای دریافت کرم یا پماد قوی مانند کلوتریمازول (لوتریسون) به پزشک مراجعه کنید.
پزشک عمومی یا پزشک متخصص پوست میتواند پای ورزشکار را تشخیص دهد. برای تشخیص پای ورزشکار برای ویزیت نیازی به آمادگی خاصی ندارید.
قبل از ویزیت، لازم است فهرستی از سئوالاتی را که باید از پزشک خود بپرسید بنویسید که میتواند شامل این سئوالها باشد:
بیشتر بخوانید: تاثیر سرما بر پوست؛ برای محافظت از پوست چه باید کرد؟
سندروم پای ورزشکار، یک عفونت قارچی پوستی است که معمولا از انگشتان پا شروع میشود و از طریق کفش، جوراب و حوله، انتقال مییابد. اگر کفشهای تنگ میپوشید و پاهایتان عرق میکند احتمال دارد به این سندروم دچار شوید. برای پیشگیری بهتر است هر روز جورابهایتان را عوض کنید، پاهایتان را بشویید و در مکانهایی مانند استخر و سونا، سندل مخصوص خودتان را بپوشید.
برای یافتن متخصصان مورد نظر خود به کلینیک نی نی بان مراجعه کنید.