زیرساخت درمان الکترونیک در استان مرکزی نیازمند تقویت است

ایرنا سه شنبه 28 بهمن 1399 - 14:48
اراک - ایرنا - معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی گفت: با توجه به اجرای طرح نسخه الکترونیکی، زیرساخت لازم برای عملیاتی شدن فرآیند درمان الکترونیکی در استان نیازمند تقویت است.
زیرساخت درمان الکترونیک در استان مرکزی نیازمند تقویت است

«بهروز اکرمی » روز سه‌شنبه در نشست کار گروه تخصصی امور اجتماعی و فرهنگی استان، افزود: اجرایی کردن طرح نسخه الکترونیکی در استان به اطلاع رسانی گسترده برای مردم و پزشکان نیاز دارد و باید دغدغه جامعه هدف این طرح رفع شود.
وی تاکید کرد: در راستای این طرح باید کوشید که  چالش و نارضایتیبه حداقل ممکن برسد و  تعامل و همکاری حوزه درمان در این مسلئه اصل محوری است.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی گفت: اجرای طرح نسخه‌نویسی الکترونیک تصمیم مجموعه دولت است و برای آن کارشناسی صورت گرفته و تحقق این طرح  به نفع مردم و اقتصاد حوزه درمان محسوب شده  و باید عیوبش در کوتاهترین زمان ممکن شناسایی و رفع شود.

مدیر درمان تامین اجتماعی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: اجرایی کردن طرح نسخه نویسی الکترونیکی در استان باید مشکلاتی همراه است که انتظار می‌رود با مساعدت بخش‌های متولی به سرعت حل شود.
«روح الله سهرابی» تاکید کرد: این طرح با دستور رئیس جمهوری از اول اسفندماه در سراسر کشور اجرایی می‌شود و استان مرکزی باید در انجام آن خوش بدرخشد.
وی بیان کرد: مشکلات نرم افزاری این طرح رفع شده و در خصوص استحقاق سنجی شیوه‌های مختلفی از سوی سازمان تامین اجتماعی ارایه شده است.
مدیریت درمان تامین اجتماعی استان مرکزی ادامه داد:  کلاس های آموزشی جریان دارد که این طرح به بهترین شیوه ممکن در استان اجرایی شود.
سهرابی با اشاره به مزیت‌های طرح نسخه الکترونیکی گفت: اجرایی کردن این طرح میزان کاهش تردد مردم به مراکز درمانی، جلوگیری از قاچاق دارو، کاهش هزینه‌ها و دسترسی پزشکان به سوابق درمانی و بیماری فرد را به همراه دارد و منافع آن به جیب بیمه‌شدگان و مستمری بگیران برمی‌گردد.
وی تصریح کرد: چنانچه به هر دلیلی امکان تجویز نسخه الکترونیک در مراکز درمانی فراهم نباشد، پزشکان می‌توانند درسربرگ خود دارو را برای بیماران تجویز کنند و این استاد پزشکی حکم برگه دفترچه درمانی  را دارد.
مدیریت درمان تامین اجتماعی استان مرکزی اظهار داشت: پزشکان تامین اجتماعی بر اساس استاندارد در هر ساعت می‌توانند ۱۲بیمار را ویزیت کنند و بیش از این آمار حق الزحمه‌ای  برای آنان ندارد.
سهرابی تاکید کرد: با توجه به اینکه ۱۱درصد درمان کشور در اختیار تامین اجتماعی است، با اجرایی کردن طرح نسخه الکترونیکی، فعالیت پزشکان تسریع می‌شود و مردم زمان کمتری در مراکز درمانی حضور دارند.
وی با بیان اینکه ۹۴درصد پزشکان استان با تامین اجتماعی طرف قرارداد هستند، گفت: برای پزشکان غیر طرف قرارداد نیز راهکار وجود دارد و امکان ثبت نام در سامانه وجود دارد که از مزایای این طرح بهره‌مند شوند.
مدیریت درمان تامین اجتماعی هدف از اجرای این طرح را تولید نسخه الکترونیک عنوان کرد و گفت: صدور دفترچه درمانی در بیمه تامین اجتماعی از اول اسفندماه ممنوع است اما اعتبار دفترچه‌های موجود تا آخرین برگ به قوت خود باقی است و استفاده از آن‌ها اعتبار دارد.
سهرابی یادآور شد: سه سال از اجرایی شدن این طرح می‌گذرد  و نیاز است در خصوص اجرای بهتر آن اطلاع رسانی گسترده صورت گیرد و با تعامل و هم افزایی گام‌های موثری در راستای الکترونیکی کردن حوزه درمان و سلامت برداشته شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک در این نشست گفت: اجرایی شدن طرح نسخه‌نویسی الکترونیکی مطلوب است اما آغاز آن ممکن است با چالش‌هایی همراه باشد که باید مدیریت شود.
سید «محمد جمالیان» افزود: زیرساخت  لازم برای اجرایی کردن طرح نسخه الکترونیکی در استان به‌هیچ عنوان فراهم نیست و همکاری مناسبی در این خصوص انجام نمی‌شود که باید مسئولان تامین اجتماعی پاسخگوی نارضایتی‌های احتمالی  باشند.
وی با اشاره به اینکه پزشکان شیفت عصر و شب نارضایتی‌هایی دارندف گفت: این طرح تشویقی برای پزشکان است اما برای مراکز پاراکلینیک و آزمایشگاه‌ها هیچ‌گونه برنامه‌ای پیش‌بینی نشده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک تصریح کرد: روش اجرای این طرح نگران‌ هایی را دامن زده است چرا که پزشکان هنوز توجیه نشدند و باید در این راستا کاستی‌ها به سرعت برطرف شوند.

مدیرکل تامین اجتماعی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: ۳۷۲ هزار و ۶۸۲ دفترچه درمانی امسال در این استان  صادر شده که با حذف دفترچه ها ماهیانه بیش از ۴۰ هزار بار مراجعه جامعه هدف به ۱۶ شعبه تامین اجتماعی و ۹ کارگزاری در این شرایط کاهش می‌یابد.
«علیرضا حسینی» افزود: با شیوع بیماری کرونا و لزوم اجرای سیاست‌های دولت در راستای توسعه خدمات غیرحضوری سازمان مقرر شد در راستای ایجاد آرامش و رفاه شرکای اجتماعی و جلوگیری از شیوع کرونا  خدمات الکترونیکی توسعه یابد که طرح ۳۰۷۰ نیز در همین راستا اجرایی شده است.
 وی با اشاره به اینکه  براساس این طرح ۳۰ خدمت حضوری به‌صورت غیرحضوری و الکترونیکی ارایه خواهد شد، گفت: با اجرای این طرح حدود ۷۰ میلیون بار مراجعه مردم به سازمان تامین اجتماعی کاهش می‌یابد.
مدیر کل تامین اجتماعی استان مرکزی بیان کرد:  ۸۸۰هزار و ۳۹۵ نفر بیمه شده و مستمری بگیر پارسال به شعب و کارگزاری‌های سازمان برای تامین اعتبار دفترچه مراجعه داشتند که با حذف تامین اعتبار شمار مراجعات به صفر رسیده است.
حسینی تاکید کرد: از اول اسفندماه‌ با اجرای طرح نسخه الکترونیکی چاپ دفترچه درمان جدید متوقف می‌شود و با ارایه کارت ملی، شناسنامه یا جلد دفترچه می‌توان از خدمات تشخیصی و درمانی سازمان بهره گیری کرد.
وی یادآور شد: انتظار می‌رود که  بیمه‌شدگان و مستمری بگیران به سامانه eservices.tamin.ir  مراجعه کرده و نسبت به تکمیل حساب کاربری و ثبت مشخصات هویتی خود اقدام کنند.
مدیر کل تامین اجتماعی استان مرکزی اظهار داشت:مردم باید پیش از مراجعه به پزشک نسبت به استحقاق درمان از روش های مختلف از جمله شماره گیری کد دستوری #۱*۱۴۲۰*۴* اقدام لازم را انجام دهند.
حسینی تاکیدکرد: تمامی پزشکان و مراکز درمانی اعم از طرف قرارداد و غیره نیز با ثبت نام در سامانه ep.tamin.ir و دریافت نام کاربری نسبت به نسخه نویسی الکترونیکی اقدام کنند.
مدیرکل تامین اجتماعی استان مرکزی اضافه کرد: در این راستا برای پزشکان مشوق هایی نیز در نظر گرفته شده بطوریکه حق پزشک از سوی سازمان ظرف ۲۴ تا ۴۸ ساعت پرداخت خواهد شد.

استان مرکزی با یک میلیون و ۴۱۴ هزار نفر جمعیت در قلب ایران قرار دارد.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.