لاله زار؛ اولین نماد دنیای مدرن در تهران

مشرق نیوز چهارشنبه 01 شهریور 1402 - 07:40

به گزارش مشرق، کانال تاریخ پهلوی در ایتا مطلبی را با عنوان لاله زار؛ اولین نماد دنیای مدرن در تهران که برگرفته از کتاب کافه نادری اثر محمدرضا پولادوند است را منتشر کرد:

لاله زار تنها خیابانی بود که مردم را به مظاهر مدرنیته اروپا آشنا می‌کرد محلی که بر اساس نوع ساختار و سفارتخانه‌های اطراف آن باعث تعامل ایرانیان با فرنگی‌ها می‌شد.

بعد از اشغال ایران توسط متفقین و سقوط رضاشاه، لاله زار که غروب‌ها حدود صد اتومبیل موجود در تهران آنجا می آمدند و خود را به رخ می کشیدند رونوشتی مانند خیابان شانزلیزه پاریس پیدا کرد و ازدحام در آن نشان می‌داد که طبقه متجدد فزونی گرفته است.

در حالی که خیابان استامبول و مخبرالدوله و شاه آباد محل همیشگی تظاهرات و گردهمایی‌های سیاسی بود اما سیاست از طریق هنر به لاله زار هم برکشیده بود.

قمرالملوک وزیری و ملوک ضرابی اولین زنانی بودند که در ایران به سن رفتند. تئاترهای تاریخی و موزیکال طرفدران بسیار داشت.

در همین دوره بود که گروه‌های مذهبی هم لاله زار را در اختیار چپ و راست می‌دیدند واردکار شدند و در حد فاصل لاله زار کهنه و لاله زار نو مسجد هدایت را فعال کردند.

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.

منبع خبر "مشرق نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.