برنامه ششم به اهداف خود نرسید/ کاهش تولید پارس جنوبی از 2 سال آینده

خبرگزاری برنا چهارشنبه 08 شهریور 1402 - 00:05
زارعی کارشناس انرژی معتقد است تا دو سال آینده یکی یکی فازهای پارس جنوبی را از دست می دهیم زیرا سرمایه گذاری لازم برای بهبود میادین انجام نداده ایم.

نصرالله زارعی کارشناس انرژی در گفت‌وگو با خبرنگار نفت خبرگزاری برنا، پیرامون برنامه هفتم توسعه هفتم و در مقایسه با برنامه ششم گفت: تحقق برنامه ششم طبق اعلام آقای رئیسی، رئیس جمهور محترم، در حدود 30 درصد بود اما در بخش نفت و گاز هیچ کدام از ابعاد محقق نشد و حتی عقب گرد هم داشتیم.

وی افزود: شروع برنامه ششم، سال 1396 و پایان آن سال 1400 بود اما با یک سال و نیم تمدید به پایان رسید. طبق برنامه ششم قرار بود تولید نفت به 4 میلیون بشکه نفت در روز برسد اما طبق آنچه وزیر اعلام کرده کرده تولید امروز به 3.3 میلیون بشکه در روز است. بنابراین در مهم‌ترین شاخصی که تولید نفت است به اهداف خود نرسیده نرسیده است.به هدف که نرسیدیم هیچ، نقطه شروع 3.9 میلیون بشکه نفت در روز را هم از دست دادیم.

زارعی ادامه داد: دومین شاخص تولید گاز است بنابه برنامه ششم قرار بود به 1.3 میلیارد متر مکعب در روز برسیم که امروز به 1 میلیارد رسیدیم. لذا در شاخص دوم که در رابطه با افزایش تولید گاز بود به آن نیز نرسیدیم. 

این کارشناس افزود: در بحث افزایش تولید پالایشگاهی و جلوگیری از خام فروشی، تولید کشور 1.820 میلیون بشکه و ظرفیت عملیاتی 1.7 میلیون بشکه در روز است و طبق برنامه ششم قرار بود این ظرفیت به 2.7 برسد اما به این شاخص هم نرسیدیم.

وی گفت: در بحث گازهای همراه نیز قراربود 90 درصد گازهای همراه جمع آوری شوند. تنها چیزی که دیدیم فاز دوم پالایشگاه بیدبلند بود که آغاز به کار آن از سال 83 یا 84 بود. با این حال، هم اکنون حدود 40 تا 45 میلیون متر مکعب گاز هدر می‌رود و در این شاخص نیز در برنامه ششم دستاوردی نداشتیم. 

زارعی گفت: چهارمین شاخص مهم تزریق گاز به میادین است که سال گذشته 6 درصد و سال 1400 ده دررصد این اقدام صورت گرفت. لذا با تفاسیر می‌توان گفت برنامه ششم در بخش نفت تنها برنامه‌ای برای بایگانی شدن بود.

این کارشناس با اشاره به برنامه هفتم توسعه گفت: در برنامه هفتم توسعه قرار است توان تولید 4.250 میلیون بشکه و ظرفیت تولید نیز به 4.450 میلیون بشکه برسد که با توجه به افت 15 درصدی تولید میادین به علاوه عدم اجرای مگا پروژه، رسیدن به این هدف سخت است. در شاخص تولید گاز نیز تولید 1.3 میلیارد متر مکعب در روز در نظر گرفته شده و سوال این است که از کدام میدان می‌خواهیم این مقدار را تامین کنیم.

وی در پایان گفت: میدان‌ها پس از تولید، دچار افت فشار می‌شود و پیشبینی می‌شود از دو سال آینده یکی یکی فازهای پارس جنوبی را از دست بدهیم و این موضوع سبب ایجاد ناترازی و ابر بحران برای کشور خواهد بود.

انتهای پیام/

منبع خبر "خبرگزاری برنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.