نبود زیرساخت مانع همکاری شرکت‌های پسماند پزشکی در دماوند است

ایرنا چهارشنبه 29 بهمن 1399 - 11:27
تهران – ایرنا - مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دماوند گفت: متاسفانه به دلیل نبود امکانات و زیرساخت های لازم در محل دفن زباله‌های شهرستان، شرکت‌های مدیریت امحاء پسماند پزشکی از ادامه همکاری منصرف شده و هیچگونه تمایلی به منظور مدیریت پسماند در منطقه ندارند.
نبود زیرساخت مانع همکاری شرکت‌های پسماند پزشکی در دماوند است

حسن خیرخواه روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا در خصوص اقدامات این شبکه نسبت به بی‌خطرسازی پسماندهای پزشکی در دماوند، اظهار داشت: بر اساس ماده ۷ قانون مدیریت پسماندها، مدیریت اجرایی همه پسماندهای ویژه بر عهده تولیدکننده خواهد بود و مطابق این ماده پسماندهای پزشکی بیمارستانی جزو پسماندهای ویژه محسوب می‌شود.

وی افزود: بر همین اساس مدیریت اجرایی می‌تواند تمام یا بخشی از عملیات مربوط به جمع آوری، جداسازی و دفع پسماندها را به اشخاص حقیقی و یا حقوقی واگذار، و هزینه‌های مدیریت پسماند را از تولید کننده پسماند با تعرفه وزارت کشور که بر حسب نوع پسماند توسط شورای اسلامی تعیین می شود، دریافت کند.

این مقام مسئول ادامه داد: ذکر این نکته ضروری است که صرفا هزینه‌های مدیریت پسماند قابل دریافت بوده و وزارت کشور موظف است اعتبارات، تسهیلات و امکانات لازم را به منظور ایجاد و بهره برداری از محل های دفع پسماند را خود یا توسط بخش خصوصی فراهم نماید.

خیرخواه گفت: شبکه بهداشت و درمان دماوند به عنوان دبیر کارگروه فرهنگی، اجتماعی، سلامت و خانواده شهرستان در جهت حفظ و ارتقاء شاخص های سلامت، با توجه به عدم تشکیل کارگروه پسماند، در سنوات گذشته در کارگروه مذکور نسبت به طرح موضوع مدیریت پسماند اقدام کرده و بر اساس سیاست‌های مدنظر فرمانداری شهرستان به عنوان رئیس کارگروه تصمیماتی اتخاذ شده است.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دماوند تاکید کرد: علی رغم اینکه تاکنون هیچکدام از مصوبات کارگروه مذکور پیرامون موضوعات پسماند پزشکی اجرایی نشده، شبکه بهداشت پیگیری های لازم را انجام داده و شرکت های دارای مجوز امحاء را به منطقه دعوت و ضمن تشکیل جلسه خواستار مدیریت پسماند پزشکی توسط این شرکت‌ها شده است.

این مقام مسئول تصریح کرد: بیمارستان های منطقه مجهز به دستگاه بی خطر سازی پسماند تولیدی هستند و این شبکه نیز پسماندهای پزشکی تولیدی را با عقد قرارداد به خارج از شهرستان‌ منتقل می کند.

خیرخواه با تاکید بر اینکه بر اساس گزارش های میدانی کارشناسان بهداشت محیط، اختلاط پسماند پزشکی و عادی در منطقه گندک که محل دفع زباله‌های شهرستان دماوند و زباله‌های انتقالی از استان‌ها و شهرستان‌های همجوار بوده، محرز شده است، گفت: با توجه به موضوعات مطروحه، پسماندهای پزشکی در منطقه گندک صرفا مربوط به این منطقه نبوده و احتمال دفع پسماندهای پزشکی از شهرهای همجوار و اختلاط با پسماند عادی وجود دارد.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دماوند اضافه کرد: در حال حاضر یک شرکت متقاضی مدیریت پسماند پزشکی در شهرستان حضور یافته اما با توجه به عدم وجود مکان مناسب از جمله سوله، امکانات آب و برق به منظور استقرار دستگاه امحاء زباله های پزشکی در شهرستان، بلاتکلیف است.

وی گفت: این‌ نهاد همچنان پیگیر حضور شرکت مدیریت امحاء پسماند پزشکی دارای مجوز با اخذ تائیدیه اداره محیط زیست شهرستان خواهد بود.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.