کشف نشانه‌هایی از حیات در سیاره فراخورشیدی

خبرگزاری برنا سه شنبه 21 شهریور 1402 - 10:11
داده‌های جدید نشان می‌دهد که سیاره فراخورشیدی ممکن است دارای سطوحی پوشیده از آب با اتمسفر غنی از هیدروژن باشد.

خبرگزاری برنا- گروه علمی و فناوری؛ در سیاره (اگزوپلنت K۲ - ۱۸ b) فراخورشیدی، دی اکسید کربن و متان و قابلیت سکونت بیش از هشت برابر زمین وجود دارد.

بینش‌های اولیه توسط تلسکوپ جیمز وب ناسا با مشاهدات تلسکوپ فضایی هابل ناسا دیده شد.

این اگزوپلنت‌ها با ابعادی بین زمین و نپتون در منظومه شمسی ما یافت نمی‌شوند و همین ویژگی‌های آن‌ها را به موضوعی بحث برانگیز در میان دانشمندان تبدیل کرده است.

این ایده که K۲ - ۱۸ b می تواند یک سیاره فراخورشیدی باشد، برای دانشمندان بسیار جذاب است و برخی از کارشناسان بر این باورند که چنین سیاره هایی ممکن است شرایط مطلوبی را برای توسعه حیات فراهم کنند.

نیکو مدهوسودهان، ستاره‌شناس دانشگاه کمبریج و نویسنده اصلی این مطالعه گفت: «یافته های ما بر اهمیت در نظر گرفتن محیط های قابل سکونت متنوع در جستجوی حیات در جای دیگر تاکید می کند».

به گفته دانشمندان، فراوانی متان و دی اکسید کربن به همراه نبود آمونیاک نشان می دهد که K۲ - ۱۸ b دارای اتمسفری غنی از هیدروژن در بالای یک اقیانوس بالقوه آبی است.

ستاره شناسان می گویند مشاهدات اولیه این تلسکوپ همچنین به وجود دی متیل سولفید (DMS)اشاره دارد، مولکولی که در درجه اول با حیات میکروبی مانند فیتوپلانکتون های دریایی در زمین در ارتباط است و احتمال فعالیت بیولوژیکی در K۲ - ۱۸ b را نشان می دهد.

انتهای پیام/

منبع خبر "خبرگزاری برنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.