داریوش سرحدی سهشنبه ۲۸ شهریورماه در جلسه ستاد تنظیم بازار استان همدان، اظهار کرد: طی چند روز اخیر کاهش قیمت مرغ زنده و به تناسب آن مرغ گرم را در استان شاهد بودیم اما دیروز قیمت مرغ زنده از ۵۵ هزار تومان به ۵۷ هزار تومان رسید.
سرحدی درباره ذخایر استراتژیک کالاهای اساسی مطرح کرد: در برخی اقلام ذخیرهسازی خوبی انجام شده به طوریکه ذخیره برنج تایلندی هومالی ۵۱۴ تن، برنج هندی ۴۸۰۶ تن، شکر ۲۴۱۳ تن، گندم ۳۱۲ هزار و ۳۵۳ تن، روغن خام ۱۶ هزار و ۸۱۷ تن، گوشت قرمز منجمد ۱۰۹ تن و گوشت مرغ منجمد ۴۴ تن است.
وی به مکاتبه با وزارت جهادکشاورزی برای دریافت روزانه ۶۰ لاشه گوشت قرمز گرم وارداتی و معرفی یکی از فروشگاههای زنجیرهای استان به منظور توزیع آن اشاره کرد و گفت: وزن هر لاشه در حدود ۱۵ تا ۲۰ کیلو است که ۶۰ لاشه تقریباً روزانه یک تن و ۲۰۰ کیلو خواهد شد.
سرحدی درباره توزیع اقلام از ابتدای سال تاکنون نیز بیان کرد: ۹۷۱ تن برنج، ۷۰۴ تن شکر، ۶۴۳ تن مرغ و ۱۶.۵ تن گوشت قرمز برای خانوار استان همدان و ۱۰۱۶ تن برنج، ۱۶۸ تن گوشت قرمز، ۳۵ تن گوشت مرغ و ۳۰۰ تن شکر در بین موکبها و هیأتهای مذهبی توزیع شده است.
وی ادامه داد: سهمیهای از شرکت اکسون در بحث شکر وارداتی داشتیم که خام بود و وزارت جهادکشاورزی این محصول را در اختیار چند کارخانه به منظور تصفیه قرار داد که سهمیه استان همدان ۳۰۰۰ تن برای صنف و صنعت بوده که ۱۹۰۰ تن در کارخانه قند اسلامآباد غرب کرمانشاه و ۱۱۰۰ تن در کارخانه قند نیروی فارس تصفیه شده است که نحوه توزیع آن امروز اعلام میشود.
مدیر بازرگانی سازمان جهادکشاورزی استان همدان در ادامه اظهار کرد: در بحث تأمین گوشت قرمز کمبودی نداریم و به میزان نیاز استان تولید انجام میشود به طوریکه در پنج ماهه امسال ۹۸۱۴ رأس کشتار دام سنگین و ۸۴ هزار و ۷۰۷ رأس کشتار دام سبک داشتیم که در حدود ۶۵۰۰ تن ۷۰۰۰ تن کشتار انجام گرفته و جوابگوی نیاز استان و براساس سرانه مصرف بوده است.
وی با بیان اینکه تا ۲۶ شهریورماه یک میلیون و ۸۵۷ هزار قطعه جوجهریزی داشتیم که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش ۴۷ درصدی و در مقایسه ماه گذشته(سه میلیون و ۷۰ هزار قطعه) کاهش ۴۵ درصدی داشتیم، افزود: با توجه به بحث تأمین نهادهها که در حال انجام است، این میزان جوجهریزی تا پایان شهریور به مرز دو میلیون و ۲۰۰ هزار تا دو میلیون و ۳۰۰ هزار قطعه خواهد رسید و جوابگوی استان است.
سرحدی ادامه داد: با توجه به جوجهریزیهای انجام شده ۲۱ تا ۲۶ شهریور به طور متوسط روزانه حدود ۲۵۷ تن تولید برای بازار مصرف داشتیم به طوریکه دو برابر نیاز تولید کردیم و برای مهرماه هیچ کمبودی نخواهیم داشت و به طور متوسط از ۱۳۵ تن تا ۱۹۰ تن تولید خواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه در دهه اول آبان نیز به طور متوسط ۱۱۰ تن تولید خواهیم داشت، خاطرنشان کرد: طبق برآوردها و براساس جوجهریزیها با کمبود مرغ در استان مواجه نخواهیم شد در ضمن تا ۲۷ شهریور ۴۵۸۰ تن مرغ کشتار شده و به بازار استان عرضه و حدود ۱۲۶۸ تن آن به خارج از استان ارسال شده است.
سرحدی در زمینه تولید تخممرغ نیز بین کرد: در واحدهای فعال و اقتصادی استان حدود یک میلیون مرغ تخمگذار وجود دارد که روزانه حدود ۴۵ تن عرضه تخممرغ در استان داریم که نیاز ما ۵۰ تن است و مابقی از سایر استانها وارد میشود.
وی با بیان اینکه در بحث تولید و عرضه مرغ و تخممرغ مشکلی نخواهیم داشت، تأکید کرد: افزایش قیمت تخممرغ در شهریور بیشتر به خاطر نیاز هیأتها و موکبها برای اربعین بود که بعد از ماه صفر با روند نزولی مواجه هستیم.
انتهای پیام