به گزارش «پارسینه»، در حالی که گفته میشد هند برای شرکت در رزمایش دریایی ایران و روسیه اعلام آمادگی کرده بود، اما اطلاع رسانی نادرست موجب شد تا این کشور در آخرین لحظه از حضور در این رزمایش مرکب انصراف دهد.
از آن که مقامات ارشد نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران اعلام کردند که هند هم در این رزمایش مشارکت خواهد کرد، پنجشنبه گذشته نیروی دریایی هند در بیانیهای اعلام کرد که در این تمرین دو روزه حضور پیدا نخواهد کرد.
خبرگزاری آناتولی ترکیه به نقل از مقامات بلندپایه ایرانی نوشته است که هندیها در ابتدا برای شرکت در این رزمایش سطح بالا ابراز تمایل کرده بودند، اما در آخرین لحظه از این موضوع عقب نشستند.
یک مقام امنیتی ارشد ایران به این خبرگزاری گفته است که انتظار میرفت ناوگان هند هم به رزمایش ایران و روسیه بپیوندد، اما «ماموریت دیگری دریافت و برنامه را لغو کرد.»
منابع آگاه گفته اند یکی از دلایل انصراف هندی ها، مشارکت چین در این رزمایش بوده است که در حال حاضر به دلیل کشمکشهای مرزی دوجانبه، روابط دیپلماتیکشان تیره شده است.

یک منبع آگاه از «فقدان ارتباطات» میان تهران و دهلی نو به عنوان علت سردرگمی یاد کرده است.
روز سه شنبه امیر دریادار حسین خانزادی، فرمانده نیروی دریایی ارتش، با استقبال از حضور هند در این رزمایش، نیروی دریایی این کشور را قدرتمند و حضور آن را برای ایران «بسیار مهم» خوانده بود.
امیر دریادار غلامرضا طحانی، سخنگوی رزمایش مرکب ایران و روسیه هم در همان روز تایید کرده بود که
نیروی دریایی هند درخواست داده است تا در این تمرین دریایی شرکت کند و این درخواست از سوی مقامات ایران مورد پذیرش قرار گرفته بود.
در همین حال از سوی مقامات ارشد گفته شده بود که «امسال با توجه به اینکه رزمایش با سال نو چین همزمان شده است، چینیها اعلام کردند بعد از سال نو چینی به رزمایش اضافه خواهند شد.»
این اظهارنظر با سوءبرداشت هندیها درباره این که نیروی دریایی چین در همین رزمایش دو روزه حضور خواهد داشت، موجب شد تا دهلی نو قید همراهی با تهران و مسکو را بزند.
این در حالی است که تنها چند روز پس از دیدار امیر سرتیپ امیر حاتمی، وزیر دفاع ایران، از دهلی نو و گفتگو با همتای هندی بر همکاریهای نظامی تاکید شده بود. نکته قابل توجه این است که سفر وزیر دفاع به هند برای نخستین بار پس از انقلاب صورت میگرفت.
رزمایش دو روزه ایران و روسیه در شمال اقیانوس هند با هدف تامین امنیت جمعیت در منطقه و تامین تجارت دریایی و مبارزه با دزدی و تروریسم دریایی صورت گرفت.
در دی ماه ۱۳۹۸ هم ایران و روسیه با همراهی چین رزمایش مرکبی را در آبهای اقیانوس هند انجام داده بودند. این نخستین تجربه رزمایش مرکب ایران در سالهای پس از انقلاب بود.
منبع خبر "
پارسینه" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد.
(ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.