به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقای مصطفی سمیعی نسب افزود: برای برداشتن گام در مسیر دوم انقلاب شناخت گام اول بسیار ضروری است چرا که بدون شناخت صحیح از گذشته نمیتوان حرکتی رو به آینده داشت.
ﻋﻀﻮ ﻫﻴئت ﻋﻠمی داﻧﺸﮕﺎه اﻣﺎم ﺻﺎدق (ع) در پاسخ به این پرسش که مولفههای اصلی یک اقتصاد قوی از دیدگاه مقام معظم رهبری چیست، گفت: معظم له میفرمایند «اقتصاد یک نقطه کلیدی تعیینکننده است.»
وی افزود: تاکید رهبری معظم انقلاب این است که «اقتصاد قوی نقطه قوت و عامل مهم سلطهناپذیری و نفوذناپذیری کشور و اقتصاد ضعیف نقطه ضعف و زمینه ساز نفوذ سلطه و دخالت دشمنان است.»
سمیعی نسب اظهارداشت: حضرت آیت الله خامنهای میفرمایند «اقتصاد البته هدف جامعه اسلامی نیست، اما وسیلهای است که بدون آن نمیتوان به هدفها رسید.»
وی ادامه داد: تاکید بر تقویت اقتصاد مستقل کشور مبتنی بر «تولید انبوه و باکیفیت»، «توزیع عدالت محور»، «مصرف بهاندازه و بیاسراف» و «مناسبات مدیریتی خردمندانه» بارها از سوی رهبر معظم انقلاب در طول این سالها تکرار شده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) گفت: رهبری معظم انقلاب میفرمایند «راه اقتصاد قوی جزء از مسیر رونق و جهش تولید امکان پذیر نیست.»
وی افزود: توزیع عدالت محور مسئله خیلی جدی در بحث اقتصاد است.
سمیعی نسب تصریح کرد: ریشه اصلی رانت و فساد در جامعه مربوط به توزیعهای ناعادلانه پیشینی، فرآیندی و پسینی امکانات در کشور است.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) افزود: مشکل زمانی ایجاد میشود که توزیع رانت در فضای عمومی اقتصاد به سمت فعالیتهای نامولد اقتصاد حرکت کند نه مولد.
وی همچنین در خصوص مناسبات مدیریتی خردمندانه توضیح داد: معنا و مفهوم این حرف این است که مبتنی بر نگاه کارشناسی تصمیمات درست و قاطعانه در کشور گرفته شود.
سمیعی نسب ادامه داد: در حال حاضر مناسبات مدیریتی در کشور خردمندانه نیست.
وی گفت: توزیع عوامل تولید باید بصورت عادلانه در کشور اتفاق بیفتد که متاسفانه در شرایط حاضر این چنین نیست.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) افزود: قرار بر این بود که اقتصاد کشور با انقلاب اسلامی متحول شود، اما آیا چنین چیزی در کشور تحقق یافته است؟
وی تصریح کرد: آیا بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه و وزارت اقتصاد در کشور متحول شده است؟
وی افزود: مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۷ تاکید فرمودند ساختاربودجه ریزی در کشور باید اصلاح شود، چون محل آسیب بسیاری از مشکلات در جامعه است.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) یادآورشد: مشکلات نظام بودجه ریزی در کشور مبنایی است و وابستگی به نفت یک عقبه بیش از ۱۰۰ ساله در ایران دارد.