فومیو کیشیدا نخست وزیری ضعیف در ژاپن با رسوایی‌های بسیار

صدا و سیما پنج شنبه 23 آذر 1402 - 18:19
فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن از سال ۲۰۲۱، با توجه به ضعف در عملکرد‌های خود در این کشور‏، دیگر نیازی به رسوایی اخیر که دامن حزبش را گرفت نداشت.

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از خبرگزاری فرانسه، محبوبیت فومیو کیشیدا در سال‌های اخیر بیش از پیش کاهش یافته بود و این رسوایی اخیر نیز مزید بر علت شد تا نخست وزیر و حزبش بیش از پیش از چشم مردم ژاپن بیفتند. واقعیت امر آن است از نظر سیاست داخلی تاکنون برای مردم این کشور خوب کار نکرده است.
کیشیدا، ۶۶ ساله، به محض رسیدن به قدرت، به عنوان گزینه‌ای مناسب از سوی حزب لیبرال دموکرات PLD، راست محافظه کار ظاهر شد.
از آنجایی که او تنها رهبری یک فراکسیون کوچک معتدل پارلمانی PLD را بر عهده داشت، باید دائماً به دیگر جریان‌های قدرتمندتر از حزبش، به‌ویژه شاخه ملی‌گرای افراطی، که توسط مربی سابق و نخست‌وزیر سابقش شینزو آبه کنترل می‌شد، جواب پس دهد. شینزو آبه‌ی در سال ۲۰۲۲ ترور شد.
جیمز بردی از اندیشکده Teneo که با خبرگزاری فرانسه مصاحبه کرده است، اوضاع و شرایط در ژاپن را چنین خلاصه می‌کند: کیشیدا «به‌عنوان کسی که به وضوح ارتباط برقرار می‌کند یا قاطعانه عمل می‌کند نزد مردم ژاپن دیده نمی‌شود». مردم واقعا فکر نمی‌کنند که او یک رهبر است.»
کنسوکه تاکایاسو، کارشناس علوم سیاسی ژاپنی که با خبرگزاری فرانسه مصاحبه کرده است، نیز می‌گوید: اگرچه او تصمیم‌های قوی و بحث‌برانگیزی برای جلب رضایت گروه‌های خاصی در LDP گرفته است، اما در اجرای آن‌ها بسیار ضعیف و مردد به نظر می‌رسد.
در امور اقتصادی و مالی نیز او در پس شعار پر طمطراق و پرمعنای «سرمایه داری جدید»، در واقع فقط دستور قدیمی ژاپنی برنامه‌های احیای عظیم بودجه را گسترش داده است.
اما این اقدامات با شوک تورمی در این مجمع الجزایر پس از افزایش قیمت جهانی انرژی در سال ۲۰۲۲، و با سقوط ین که به حفظ سیاست پولی فوق العاده سازگارانه بانک ژاپن مرتبط است، تقریبا اثر خود را از دست داده است.
در واقع، بهبود اقتصادی پس از همه‌گیری کرونا در این کشور آنچنان قوی و موثر نبوده و قدرت خرید خانوار‌های ژاپنی به نصف رسیده است.
کیشیدا همچنین قول داد که با مشکل اساسی کاهش شتابان جمعیت کشور مقابله کند. اما پروژه او عمدتاً شامل تقویت کمک هزینه خانواده هاست، در حالی که بسیاری از ناظران بر این باورند که علت نرخ پایین زاد و ولد در کشور ناشی از سفت و سخت گرفتن والدین، کار زیاد و نوع روابط جنسیتی در جامعه ژاپن است.
با این حال، در مورد مسائل اجتماعی، کیشیدا مانند جناح ملی گرای افراطی PLD بسیار محتاط است: برای ازدواج همجنس گرایان در افق در ژاپن هیچ امیدی وجود ندارد، و برای حضانت مشترک سیستماتیک فرزندان در صورت طلاق به عنوان مثال نیز افق روشنی وجود ندارد.
در سیاست داخلی، مهم‌ترین تصمیم او تا به امروز، راه‌اندازی مجدد انرژی هسته‌ای، بخشی که هنوز در ژاپن پس از فاجعه فوکوشیما در سال ۲۰۱۱ در حال بهبود است، و افزایش بی سابقه بودجه دفاعی در مواجهه با شرایط ژئوپلیتیک منطقه‌ای و جهانی است.
اخیراً در ژاپن به کیشیدا لقب غیر دوستانه «افزایش دهنده مالیات» می‌دهند. دلیل آن هم ابهامی است که او در مورد تأمین مالی برنامه‌های پرهزینه خود دارد.
در سیاست خارجی، نتایج موقت نخست وزیر که در گذشته یک دوره ریاست دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی کشورش را نیز برعهده داشته است قابل توجه‌تر است: محکومیت قاطع و فوری حمله روسیه به اوکراین و تحریم‌ها علیه مسکو، بهبود روابط بین توکیو و سئول. در رابطه با روابط با چین، آن‌ها مانند گذشته بین مراحل تنش و گشایش متناوب هستند.
رسوایی‌های اسکادران پرواز -
دستور کار کیشیدا مرتباً توسط رسوایی‌هایی که بر LDP و اعضای دولت وی تأثیر می‌گذارد مخدوش شده است و محبوبیت اش را از بین برده است.
ترور آبه در ژوئیه ۲۰۲۲ توسط مردی که خواهان انتقام از کلیسای اتحاد، معروف به "فرقه مون" بود، به طور مشخص منجر به افشاگری‌های پی در پی در مورد پیوند‌های نزدیک این سازمان مذهبی با نمایندگان منتخب PLD شد.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.