آیتالله «قربانعلی دری نجفآبادی» روز پنجشنبه به مناسبت ۱۳ رجب و سالروز میلاد اولین پیشوای شیعیان جهان در گفت و گو با ایرنا، افزود: امام علی(ع) نمونه بارز انسان متعالی بود و این مهم علاوه بر پرورش در دامن پیامبر اکرم(ص)، از روحیه والای ایشان در حقیقتطلبی و خداباوری نشات گرفته بود.
وی ادامه داد: امام علی(ع) بالاترین مرحله اخلاص را در عبادت داشتتند بهطوریکه بدون هیچ چشمداشتی همراه با همسر و فرزندان سه روز افطار خود را به افراد نیازمند و بخشیدند و معرفی این سیره ارزشمند الهی تقویت فرهنگ گذشت و فداکاری را در جامعه به دنبال دارد.
امام جمعه اراک اظهار داشت: این امام همام الگوی رفتار، گفتار و کردار همه انسان ها و قله رفیع انسانیت است و باید ایمان، تقوا، رشادت، شجاعت، عدالت، سخاوت، مردی و مردانگی، غیرت و شرف، همیّت و جوانمردی، قضاوت و حکومتداری ایشان سرلوحه آحاد جامعه به خصوص مسئولان و مدیران قرار گیرد.
آیتالله دری نجفآبادی بیان کرد: پیامبر گرامی اسلام در احادیث مختلف از جمله ثقلین، کسا، سفینه، مدینة العلم، ولایت، وصایت، طیر، شجره، لوح، حق و قسیم النار و الجنة به فضایل و منزلتهای امام علی(ع) تاکید کردند که استناد به هر یک از این احادیث بر حقانیت مولای متقیان کافی است.
وی اضافه کرد: افراد تشنه عدالت و معنویت بیش از هر زمان دیگر به الگو قرار دادن شخصیت حضرت امیرالمومنین(ع) نیازمند هستندو این امر بستگی به شناخت و آگاهی همه جانبه از افکار، اندیشه ها و سیره و منش آن حضرت است.
امام جمعه اراک راستگویی و راست کرداری، حق مداری و باطل ستیزی، قانون مداری و احترام به قانون، نظم و انضباط، شایسته سالاری، عدالت محوری، مراقبت و نظارت همیشگی بر کارهاا و توجه عمیق به تعلیم و تربیت را از دیگر سیره های رفتاری امام علی(ع) عنوان کرد.
امام علی(ع) ۱۳ رجب سال سیام عامالفیل، در خانه کعبه به دنیا آمد و این روز با عنوان گرامیداشت روز پدر نامگذاری شده است.
پدر امام علی(ع) ابوطالب بن عبدالمطلب است که باعبدالله بن عبدالمطلب پدر حضرت محمد(ص) برادر تنی و مادرشان فاطمه بنت عمرو بن عایذ مخزومی بود.
ابوطالب کسی بود که بعد ازمرگ عبدالمطلب سرپرستی حضرت محمد(ص) پیامبر گرامی اسلام را بر عهده گرفت و چون آن حضرت به پیامبری رسید از او حمایت نمود.
مادر آن امام علی(ع) نیز، فاطمه بنت اسد بن هاشم بن عبدمناف بود و حضرت علی علیهالسلام و برادران و خواهرانش، نخستین کسانی بودند که هم از سوی پدر و هم از سوی مادر هاشمی بود.
فاطمه بنت اسد از جمله بانوان گروه نخست بود که به پیامبر گرامی اسلام ایمان آورد و مسلمان شد و رنجهای ایام حضور درمکه را به همراه همسر و خانوادهاش متحمل گردید و در هنگام هجرت پیامبر گرامی اسلام، وی نیز به مدینه هجرت نمود و در همین شهر مقدس بدرود حیات گفت.