موتورهای هسته‌ای، گامی بزرگ برای سفر به مریخ

باشگاه خبرنگاران پنج شنبه 07 اسفند 1399 - 15:48
با رسیدن کاوشگر استقامت به مریخ و فرود موفقیت‌آمیز آن، فصل تازه‌ای از سفرهای فضایی آغاز شده است.

با رسیدن کاوشگر استقامت به مریخ و فرود موفقیت‌آمیز آن، فصل تازه‌ای از سفرهای فضایی آغاز شده است.

به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، برای آنکه تا دو دهه آینده سفر انسان به مریخ به‌صورت پایدار امکان‌پذیر باشد برخی از دانشمندان توسعه موتور‌های هسته‌ای را برای فضاپیما‌های آینده توصیه می‌کنند. از زمان سفر انسان به ماه موتور‌های موشک‌ها توسعه بنیادین پیدا نکرده‌اند، تمامی این موتور‌ها از سوخت شیمیایی استفاده می‌کنند. برای سفر به مریخ در ابعاد گسترده، سوخت شیمیایی چندان راه سریع و اقتصادی نیست.

هم اکنون موشک‌های ناسا توان حمل ۱۰۰ تن و کمی بیشتر یا کمتر را دارند، اما برای سفر به مریخ به بیش از ۱۰۰۰ تن سوخت شیمیایی نیاز است. هزینه پرتاب عادی موشک‌های فضایی حدود دو میلیارد دلار است که برای سفر به مریخ به ده‌ها میلیارد دلار خواهد رسید. به دلیل هزینه بالا و سرعت کم، برخی مهندسان فضایی توسعه موتور‌های هسته‌ای فضایی را پیشنهاد داده‌اند.

این موتور‌ها چندین نوع خواهند داشت، اما احتمالا نزدیکترین آن، مانند موتور‌های هسته‌ای زمینی کار می‌کنند با این تفاوت که با حرارت تولیدی از آن الکتریسته تولید می‌شود و عنصری مانند زنون یونیزه شده و برای رانش نهایی استفاده خواهد شد. با این روش می‌توان میزان سوخت مورد نیاز را حدود ۱۰ برابر کم کرد و سرعت فضاپیما را افزایش داد.

البته در مقابل این طرح، پروژه استارشیپ شرکت اسپیس ایکس قرار دارد که قصد دارد با روشی جدید در موتور‌های شیمیایی مصرف را به شدت کاهش دهد.


بیشتربخوانید


انتهای پیام/

منبع خبر "باشگاه خبرنگاران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.