واحد پیگیری امور پرستاران شهید خدمت ایجاد می‌شود

ایرنا شنبه 09 اسفند 1399 - 14:55
تهران - ایرنا - رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: ۱۱۰ پرستار در یکسال گذشته در نظام سلامت در بخش‌های دولتی و خصوصی به علت کرونا جان باختند اما به پرونده آنها به کندی رسیدگی می‌شود، این روند منصفانه نیست به همین علت در سازمان نظام پرستاری واحد پیگیری امور شهدای خدمت ایجاد خواهد شد.
واحد پیگیری امور پرستاران شهید خدمت ایجاد می‌شود

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد میرزابیگی روز شنبه در مراسم بزرگداشت شهدای مدافع سلامت افزود: در یکسال گذشته تعداد زیادی از پرستاران در مسیر مبارزه با کرونا شهید و خانواده های آنها داغدار شدند. این منصفانه نیست که تایید شهادت آنها این قدر سخت باشد. مسلم است که این افراد در میدان عمل و انجام وظیفه مبتلا و شهید شده اند چه در بخش دولتی و چه بخش خصوصی فرقی ندارد، نباید این قدر دنبال مستندات بگردیم. این رفتار منصفانه نیست.

وی گفت: برای پیگیری امور شهدای خدمت از امروز واحد، پیگیری امور شهدای پرستاری در سازمان نظام پرستاری ایجاد می شود تا به صورت جدی تر به امور این خانواده ها رسیدگی کنیم.

میرزابیگی افزود: آمار سازمان نظام پرستاری در مورد تعداد پرستاران مبتلا و پرستاران شهید از آمار وزارت بهداشت بیشتر است. تاکنون ۷۸ هزار پرستار مبتلا و ۱۱۰ پرستار شهید شده اند. واقعا این تعداد در مقایسه با شهدای جنگ تحمیلی عددی نیست، این قدر اداری به موضوع نگاه نکنیم و مسائل شهدای پرستاری را دقیق تر پیگیری کنیم. پرستارانی که در این مسیر آسیب دیدند نیز باید از مزایای ایثارگری و شبه ایثارگری بهره مند شوند.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری ادامه داد: به نظر می رسد باید در برخی تصمیم گیری ها صرفا اداری فکر نکنیم بویژه آنکه واقعا شمار شهدای پرستاری در مقایسه با شهدای هشت سال دفاع مقدس عددی نیست و بهتر است در مورد مسایل مربوط به شهدای پرستار کمی دقیق تر و عمیق تر وارد عمل شده و پیگیری کنیم.

وی از میزان نامناسب پاداش کرونا گلایه کرد و گفت: رقم هایی که به عنوان پاداش داده می شود، شایسته نیست با این روند اصلا پاداش کرونا داده نشود بهتر است. چرا به یک پرستار با ۲۳۰ ساعت اضافه کار اجباری ۵۰۰ هزار تا زیر ۱۰۰ هزار تومان پرداخت می کنیم بعد برای یک نفر با ۲۰ ساعت خدمت آنکال و نه حضور در بیمارستان ۱۰ میلیون تومان داده می شود. با این رفتار از پرستاران انتظار داریم موج چهارم را هم با انگیزه کاری بالا خدمت کنند البته پرستاران ادعایی ندارند اما ما مسئولان باید به وظایف خود عمل کنیم. راهکار پرداخت مناسب پاداش اجرای آیین نامه سختی کار است.

میرزابیگی ادامه داد: بر اساس آمار وزارت بهداشت ۵۲ هزار نفر استخدام شده اند اما فقط هفت تا هشت هزار نفر این تعداد تاکنون جذب شده اند و بین ۴۰ تا ۴۵ درصد آنها پرستار است. در حالیکه در چند سال گذشته بر اساس آمار وزارت بهداشت ۴۰ هزار تخت بیمارستانی جدید احداث شده، ۴۰ هزار تخت با استاندارد ملی ۲.۵ پرستار به ازای هر تخت حداقل ۱۰۰ هزار پرستار جدید می خواهد، ضمن اینکه تعداد زیادی هم بازنشسته شده اند و باید جایگزین شوند.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری با اشاره به لزوم اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری گفت: بارها برای اجرای این قانون اقدام شده و به نتجه نرسیده و در نهایت گفته اند بودجه نداریم. حالا هم می گویند مقدمات و ملزومات آن را مشخص کنید، شرح وظایف، آیین نامه ها، استانداردها، چک لیست ها را بنویسید بعد در نهایت باز هم می گویند بودجه نداریم چرا از اول نمی گویند بودجه نیست.
وی افزود: اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستار حتما هزینه های نظام سلامت را کم می کند، باعث می شود بیماران مزمن در خانه مراقبت شوند، همین امسال تعرفه های پزشکی را ۴۵ درصد بالا بردند، می توانستند، تعرفه های پزشکی را ۳۵ درصد افزایش بدهند و ۱۰ درصد سرانه سلامت را به تعرفه های پرستاری اختصاص دهند، رقمی که حتما بار مالی مردم و نظام سلامت را کم می کند و هزینه های آن جبران می شود.
میرزابیگی گفت: مساله دیگر بی توجهی به پرستاران شرکتی است، همه مزایا و افزایش حقوقی که در یک سال گذشته برای پرستاران اعمال شد، مشمول پرستاران شرکتی نشد، امیدواریم حقوق این نیروها نیز که در خط مقدم مبارزه با کرونا هستند نیز افزایش یابد و به وعده های داده شده برای استخدام آنان عمل شود.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.