برگزاری ۱۴۰۰ مناظره انتخاباتی در سراسر کشور

صدا و سیما جمعه 27 بهمن 1402 - 00:16
معاون امور استان‌های صدا و سیما گفت: هر حوزه‌ی انتخابیه ۷ مرحله مناظره برگزار می‌کند و علاوه بر این حدود ۲۰ دقیقه هم به هر یک از نامزد‌ها فرصت ضبط ویدئو داده می‌شود تا از ۲۰۰ کانال انتخاباتی پخش شود و ۱۴۰۰ مناظره در سراسر کشور با نظارت کامل خواهیم داشت.

برگزاری ۱۴۰۰ مناظره انتخاباتی در سراسر کشور

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،شبکه خبر در برنامه گفتگوی ویژه خبری درباره ضبط و پخش مناظره‌ها در ۲۰۰ کانال انتخاباتی با آقای اعلمی مدیر شبکه‌ی تهران و آقای عابدینی معاون امور استان‌های سازمان صدا و سیما گفتگو کرده است.

مقدمه مجری: تا یازدهم اسفند و زمان برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره‌ی مجلس شورای اسلامی زمان چندانی باقی نمانده است و از جمله تلاش‌ها برای فراهم آوردن زمینه‌ی تبلیغات مناسب و عدالت تبلیغاتی راه اندازی بیش از ۲۰۰ کانال تلویزیونی در رسانه‌ی ملی است. چه در تهران و چه در مراکز صدا و سیما، برای انعکاس دیدگاه‌ها و مواضع نامزد‌های انتخابات مجلس و برنامه‌های مناظره‌ها میان نامزد‌ها یا نمایندگان فهرست‌ها و جریان‌های سیاسی، برنامه‌ی امشب گفتگوی ویژه خبری به بررسی آخرین مراحل آماده سازی و چگونگی آگاهی مردم از این برنامه‌ها اختصاص دارد. 

سوال: آقای دکتر اعلمی، در ابتدا بفرمایید این برنامه‌های تبلیغات انتخاباتی در رسانه‌ی ملی چقدر کمک می‌کند به شفافیت و روشنگری مواضع نامزد‌های انتخابات مجلس؟ 
اعلمی: همانطور که مستحضرید ۲۰۰ کانال انتخاباتی در روز‌های گذشته به طور رسمی راه اندازی شد، یکی از اولویت‌های این موضوع بحث عدالت تبلیغاتی بود که در نهایت ایجاد شد، موضوع مناظرات که طراحی شده دنبال این هستیم که فضایی را ایجاد بکنیم که مردم عزیز با شنیدن این پرسش و پاسخ عیار فکری و اعتقادی و احیانا موضوعات مختلفی که نامزد‌ها دارند در حوزه‌های مختلف اجتماعی و سیاسی، براحتی بشنوند و تصمیم بگیرند و کمک بکند به ایشان برای انتخاب اصلح و در نهایت فضای پرشور انتخاباتی را  ایجاد بکندو انشاالله فضای مشارکت را که جزء ۴ محور اصلی مدنظر مقام معظم رهبری بود. 

سوال: ما میهمانان دیگری هم خواهیم داشت هم تعدادی از داوطلبان نمایندگی مجلس میهمان ما خواهند بود و هم تنی چند از مدیران کل مراکز صدا و سیما در استان‌های مختلف الان می‌رویم به سیستان و بلوچستان به صدا و سیمای مرکز زاهدان در خدمت آقای عابدینی هستیم معاون امور استان‌های سازمان صدا و سیما، آقای دکتر عابدینی سلام بر شما، بفرمایید این برنامه‌های مناظرات انتخاباتی و ویژه برنامه‌هایی که برای معرفی نامزد‌ها ترتیب اثر داده شده، چقدر به شفافیت مواضع و چقدر به کاهش هزینه‌های تبلیغات نامزد‌ها کمک می‌کند؟ 

عابدینی: آنچه که در چارچوب راه اندازی ۲۰۰ کانال شبکه‌ی انتخاباتی صورت گرفته این است که دو اقدام در این حوزه صورت می‌گیرد، نخست این که فرصت ویدئو‌های ۲۰ دقیقه‌ای  در اختیار نامزد‌ها قرار گرفته، تا به پرسش‌هایی که مردم پیش از این در قالب زیرنویس‌هایی که شبکه‌های مختلف صدا و سیما داشتند، ارسال کردند  آنها پاسخ بدهند. این پرسش‌ها حول و حوش موضوعات محلی و موضوعات ملی هست، نمایندگان مجلس هم وضعیتی دارند که نقش آفرین هستند در ریل گذاری پیشرفت کشور در حوزه‌ی منطقه‌ای و هم در حوزه‌ی ملی؛ بنابراین ما تلاش خواهیم کرد که زمینه‌ای را فراهم کنیم تا هر داوطلب نمایندگی مجلس ۲۰ دقیقه اختصاص به او داده شود که پرسش‌هایی مثل این که مهم‌ترین اولویت فرهنگی حوزه‌ی انتخابیه اش چیست، مهم‌ترین اولویت اقتصادی حوزه‌ی انتخابیه چیست، برای شفافیت آراء چه می‌کند و برای عبور از چالش‌هایی که در منطقه یا در کشور وجود دارد چه برنامه‌هایی  دارد. یک ویدئوی ۲۰ دقیقه‌ای در قالب پرسش و پاسخ، پرسش‌ها مشخص هست، پاسخ‌ها را دوستانی که نامزد نمایندگی مجلس شورای اسلامی هستند آماده می‌کنند، بارگذاری می‌کنند در سامانه‌ای که طراحی شده و این را در اختیار صدا و سیما قرار می‌دهند تا از این ۲۰۰ کانال پخش بشود، علاوه بر این ۲۰ دقیقه ما زمینه برای مناظره‌ها را هم فراهم کردیم و بسیاری از مناظره‌ها از دیروز، بسیاری از مناطق از دیروز مناظره هایشان شروع شده البته به دلیل این که چند مرحله صورت گرفت تا داوطلبین احراز صلاحیت بشوند بنابراین ما یک مقداری دست نگه داشتیم تا دقیقا مشخص شود که کدامیک از داوطلبین احراز صلاحیت می‌شوند و الان که مشخص شده بر اساس الفبای نام هر یک از نامزد‌ها این مناظره‌ها تدارک دیده شده، پخش می‌شود و انشاالله زمینه فراهم می‌شود برای این که مردم استدلال در کلام، منطق در گفتار، شفافیت آراء، نوع برنامه‌هایی که هر یک از این داوطلبان دارند و همچنین انتقاد پذیری، اشراف بر موضوعات ملی و محلی ببینند و بر اساس آن‌ می‌آیند به نامزد دلخواه خودشان رای می‌دهند. 

سوال: اقای دکتر بفرمایید که چه میزان نامزد‌ها مشارکت داشتند تا الان و استقبال چطور بوده است؟ 
عابدینی: الحمدالله آن بحثی را که ما فکر می‌کردیم و برآورد ما بود از آن برآورد ما بیشتر شده، شما می‌دانید که بسیاری از نامزد‌ها ممکن است علاقه ای به رقابت جدی نداشته باشند ولی آن کسانی که رقابت جدی را دنبال می‌کنند هم ویدئو‌های ۲۰ دقیقه‌ای خودشان را بارگذاری کردند و ما چند مرحله تمدید کردیم و انشاالله تا پایان ساعت امشب هم ویدئوهایشان را  بارگذاری می‌کنند و توسط هیات نظارت بر تبلیغات یعنی متشکل از مدیران کل صدا و سیما در استان‌ها به اضافه‌ی نماینده‌ی محترم شورای نگهبان در استان مربوطه و نماینده‌ای از استانداری که مسئولیت نظارت بر این ویدئو‌های تبلیغاتی را دارند بازبینی می شود.در مناظره‌ها هم همین هیات سه نفره حضور دارند و انشاالله تلاش می‌کنند تا به بهترین نحو شکل بگیرد. 

سوال: خیلی متشکر از شما دکتر عابدینی، در ادامه ارتباط ما به صورت تلفنی برقرار است با یکی از نامزد‌های دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از استان کرمانشاه، سرکار خانم بفرمایید از روند تولید برنامه‌های خودتان در کانال انتخاب بگویید در چه مرحله‌ای هستید؟ آیا محتوای شما تولید شده؟ آیا ارائه دادید؟ بفرمایید این اقدام چقدر کمک می‌کند به کاهش هزینه‌های تبلیغاتی شما؟ 
نامزد انتخابات مجلس شورای اسلامی از استان کرمانشاه: تبلیغات انتخاباتی از طریق صدا و سیما مزیت مهمی که دارد ایجاد شرایط یکسان برای تمامی نامزد‌های انتخاباتی در استفاده از ظرفیت رسانه‌ی ملی برای معرفی خودشان و برنامه هایشان است. در چنین فضای تبلیغاتی که مخاطبان زیادی دارد نامزد‌ها باید خودشان را صادقانه معرفی کنند و نمی‌توانند شعار‌ها یا وعده‌های غیر واقعی و غیر قابل اجرا به مردم بدهند، بالاخره نامزدی که در رسانه‌ی ملی به مردم وعده می‌دهد باید منتظر مطالبه گری بعدی برای اجرایی شدن آن وعده‌ها باشد فلذا تبلیغات رسانه‌ای نهایتا نماینده را مکلف به پاسخگویی و تحقق وعده هایش می‌کند، بنابراین شفافیت یعنی معرفی صادقانه، دادن وعده‌های قابل اجرا و پاسخگویی آن نماینده. از حیث هزینه هم تبلیغات نامزد‌ها به صورت مرسوم شامل جلسات سخنرانی، فضای مجازی، کارت و نصب بنر و کراکت‌های تبلیغاتی می‌شود که علاوه بر محدودیتی که این نوع تبلیغات از حیث تعداد مخاطبین شان دارند اگر وسعت حوزه انتخابیه مثل کلانشهر‌ها زیاد باشد قطعا هزینه‌های زیادی هم دارد، استفاده از ظرفیت صدا و سیما باعث کم شدن هزینه‌های تبلیغاتی می‌شود و با توجه به وسعت رسانه ملی تاثیرگذارتر هم هست، من هم از این فرصت استفاده کردم و انشاالله ویدئوهایم بارگذاری شده را می‌بینید. 

سوال: اقای دکتر اعلمی بفرمایید که وضعیت ضبط مناظره‌ها در استان تهران به چه نحو هست در شهرستان‌ها آیا مناظره داریم یا نداریم؟ دو نفره است؟ چند نفره است؟ از روند استان تهران برای ما بیشتر بفرمایید.
اعلمی: ما ضبط مناظره‌ها را از امروز آغاز کردیم درشهرستان‌ها هم مثل بقیه استان‌ها انشاالله مناظره‌ها برگزار خواهد شد، تعداد نفرات هم معین هست در حوزه‌های انتخابیه و بر اساس تعداد نفرات هم انشاالله مناظره‌ها برگزار می‌شود، بنا بر این داریم که مناظره‌ها به شکلی برگزار شود که تمام نفراتی که درخواست مناظره دارند در کنار هم بنشینند و مردم عزیز که مخاطب هستند بالاخره ویژگی‌های مثبت و منفی یک فرد را در کنار هم ببینند و بررسی کنند و در نهایت تصمیم بگیرند. در شهر تهران مستحضر هستید ما بیشترین میزان ثبت نام را داشتیم به تبع همان هم بیشترین میزان درخواست کننده‌ی مناظره را داریم، یک مقداری در تهران شرایط متفاوت هست، چند مدل را طراحی کردیم، تلاش مان این است که یا در گروه‌های بین ۲۰ تا ۳۰ نفره بتوانیم ضبط‌ها را انجام بدهیم، آقای دکتر عابدینی فرمودند ترتیب حروف الفبا را انشاالله ملاک قرار می‌دهیم، یک طراحی دیگری هم در حال انجام هست اگر بتوانیم انشاالله در یک سالن تمام یکصد نفر را جمع بکنیم و در شرایط خاصی مناظره را ضبط بکنیم داریم طراحی می‌کنیم اگر به تایید ستاد انتخابات سازمان برسد به این شکل، اگر نه که در گروه حدود ۵ نفره بین ۲۰ تا ۳۰ نفره انشاالله ضبط‌ها انجام خواهد شد. 
سوال: برویم به آذربایجان شرقی، اقای رضایی تبریزی مدیر کل صدا و سیمای استان آذربایجان شرقی در تبریز همیشه سرافراز، آقای رضایی بفرمایید از روند ضبط مناظره‌ها و برنامه‌های انتخاباتی نامزد‌ها چه تعداد تا حالا ضبط شده آیا روند را آغاز کردید؟ در چه مرحله‌ای هستید؟ 
رضایی تبریزی: در مرکز آذربایجان شرقی، ما ۸ حوزه‌ی انتخابیه را مناظره هایش را ضبط کردیم و الان در حال بازبینی هستند که در حقیقت برای هر حوزه‌ی انتخابیه ما ۷ مناظره ضبط کردیم در مجموع ما ۵۶ مناظره را آماده‌ی پخش کردیم و این روند ادامه دارد تا این که انشاالله تمامی حوزه‌های انتخابیه را بتوانیم به اتمام برسانیم. سختی کار ما در تبریز است که تعداد بیشتر نامزد را برای حضور در مناظره داریم که احتمالا در این خصوص تدابیر دیگری بیاندیشیم که بتوانیم مناظره‌ها را با آن ویژگی‌هایی که در برنامه ریزی اولیه در نظر داشتیم انشاالله برگزار کنیم. 

سوال: برویم به زاهدان باز هم ارتباط ما ادامه خواهد داشت با آقای دکتر عابدینی معاون امور استان‌های صدا و سیما، آقای دکتر عابدینی بفرمایید از میزان نظارت بر ضبط این برنامه‌ها، آیا نامزد‌هایی که برنامه‌ها را ضبط و تولید محتوا می‌کنند نظارتی بر تولید محتوای آنها هست؟ آیا می‌توانند وعده‌های پوچ یا هر آنچه که غیر واقعی هست بدهند؟ چه نظارتی روی تولید محتوای منتشر شده وجود دارد؟ 
عابدینی: چون اولین بار هست در دنیا که تعداد مناظره‌ها به این صورت برای مجلس اتفاق می‌افتد و من یک رقم را برای شما بگویم، همانطوری که دکتر رضایی فرمودند یک چیزی حدود هر حوزه‌ی انتخابیه ۷ مرحله مناظره برگزار می‌کند ۷ تا ۱۲۰ دقیقه یعنی ۸۴۰ دقیقه و علاوه بر این ما یک چیزی حدود ۲۰ دقیقه هم به هر یک از نامزد‌ها داده می‌شود فرصت‌ها، ویدئوهایشان را تکمیل کنند و در اختیار سامانه قرار بدهند که در دوران هفت روزه‌ای که مجوز داده می‌شود که رقابت‌ها و تبلیغات صورت بگیرد انشاالله از این کانال‌ها پخش بشود، بنابراین حجم مناظره‌ها و حجم ویدئو‌ها بسیار بسیار زیاد است فقط ما ۱۴۰۰ مناظره را در سراسر کشور خواهیم داشت حدودا، اما نظارت‌ها طبق ستاد انتخابات ستاد نظارت بر تبلیغات انتخابات مجلس شورای اسلامی دارد صورت می‌گیرد، هر ویدئویی که بارگذاری می‌شود بلافاصله توسط افراد بازبینی می‌شود، طبعا، چون نمایندگان شورای محترم نگهبان و نمایندگان وزارت کشور بعنوان مجری برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و حتی مجلس خبرگان رهبری حضور دارند این‌ها نظارت می‌شود، طبعا ما تلاش مان بر این است که مسائلی که خارج از عرف هست، خارج از قانون هست، احتمالا خدایی ناکرده اتهام زنی هست، این‌ها تذکر داده می‌شود و مجددا ارسال می‌شود تا بازبینی خودشان انجام بدهند و آنها را حذف کنند بنابراین نظارت کامل انشاالله صورت خواهد گرفت. 

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.