به گزارش روز سه شنبه ایرنا از تارنمای سی تی وی نیوز؛ ولوو که در سال ۱۹۲۷میلادی در سوئد پایه گذاری شده و اکنون دارایی گروه چینی هولدینگ ژجیانگ جیلی به شمار می رود، افزود که تا ۱۰ سال آینده، تولید هرگونه خودرو با موتور احتراق داخلی و حتی هیبرید را متوقف می کند. بر اساس هدف گذاری ولوو، تا سال ۲۰۲۵ نیمی از خودروهای تولیدی کاملا برقی و نیم باقیمانده دیگر هیبرید خواهد بود.
به گفته هنریک گرین مدیر بخش فناوری ولوو، هیچ آینده درازمدتی برای خودروهای دارای موتور احتراق داخلی وجود ندارد.
شرکت جنرال موتورز آمریکا نیز در سال جدید میلادی (۲۰۲۱) اعلان کرد که پس از ۲۰۳۵ تنها خودروهای دارای موتورهایی که با باتری کار می کند، تولید خواهد کرد. شرکت های خودروسازی جهان، همزمان با پیشرفت فناوری شارژ باتری و اعمال و اجرای مقررات سخت گیرانه تر ضد آلودگی محیط زیست توسط دولت ها، تولید خودروهای برقی را افزایش می دهند.
ولوو افزود: با اینکه همه خودروهای تمام برقی تنها به صورت آنلاین و در فضای مجازی فروخته خواهد شد، اما نمایندگی ها همچنان بخش مهمی از تجربه مشتریان باقی خواهند ماند و مسئول ارایه خدمات مهمی مانند فروش، آماده سازی، تحویل و خدمات پس از فروش خودروها خواهد بود.
به رغم افزایش شمار خودروهای برقی در ایالات متحده، خودروهای کاملا برقی تنها کمتر از ۲ درصد از فروش خودروهای تازه در سال گذشته (۲۰۲۱) را تشکیل داده و شهروندان این کشور آمریکای شمالی به هزینه کردن مبالغ بی سابقه برای خرید خودروهای باربری و شاسی بلند دارای موتور بنزین سوز، ادامه می دهند.
حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار خودروی برق در سال گذشته در جهان به فروش رسیده و بنا بر پیش بینی آی اچ اس مارکیت، تحلیلگر صنعت خودرو، این تعداد در سال جاری (۲۰۲۱) تا ۷۰ درصد افزایش می یابد.
وولو اعلان کرده است که در سال ۲۰۲۰ تعداد ۶۶۱ هزار و ۷۱۳ دستگاه خودرو در حدود ۱۰۰ کشور به فروش رسانده و بنا بر شرکت آتودیتا از این تعداد ۱۰۷ هزار و ۶۲۶ دستگاه در ایالات متحده به فروش رفته است.
شرکت ولوو پیش از این اعلام کرده بود که از سال ۲۰۱۹ نسل جدیدی از خودروهای تمام برقی و یا «هیبریدی» تولید خواهد کرد و بدین ترتیب پایان عمر خودرو با پیشرانه احتراق داخلی را رقم خواهد زد.
«ولوو» در نظر دارد تا سال ۲۰۲۱ میلادی پنج سری از خودروهای تمام برقی و هیبریدی اش را معرفی کرده و تا یک میلیون دستگاه از خودروهای نسل جدیدش را تا سال ۲۰۲۵ به فروش برساند.
این خبر در حالی منتشر شد که الون ماسک، موسس شرکت آمریکایی خودروسازی 'تسلا موتورز' که از ابتدای تاسیس خودروهای تمام برقی تولید کرده، گفت که این شرکت در نظر دارد، ماهانه ۲۰ هزار خودرو تولید کرده و انبوهی از خودروهایش را وارد بازار کند.
پیش از این انجمن خودروسازان سوئد اعلام کرده بود که شرکت 'ولوو' برای اولین بار در طی ۵۰ سال گذشته، با عقب ماندن از رقیبش فولکس واگن، جایگاه پرفروشترین خودروی سوئد را از دست داده است. ولوو در سال ۱۹۶۲ نیز جایگاهش را به عنوان پرفروشترین خودرو در سوئد از دست داد که در آن زمان نیز مدل بیتل فولکسواگن پرفروشترین شده بود.
هرچند ولوو اکنون تحت مالکیت یک شرکت چینی به نام 'ژجیانگ جیلی هولدینگ گروپ' ( Zhejiang Geely Holding Group ) قرار دارد هنوز یک براند شاخص سوئدی شناخته میشود.
این شرکت که در سال ۱۹۲۷ میلادی تأسیس شده، هنوز بزرگترین سهم را در بازار اتومبیل سوئد دارد به طوری بیش از یک پنجم خودروهای موجود در جادههای این کشور( ۲۱.۵ درصد) ساخت ولوو است و بعد از ولوو، ۱۵.۷ درصد این بازار متعلق به فولکسواگن است.
به گفته تحلیل گران اقتصادی، بازار پررونق خودرو در سوئد در کل سبب شد که به تقویت اقتصاد این کشور در سال ۲۰۱۶ کمک کند.
گروه ولوو در سال ۱۹۹۹ میلادی اقدام به فروش بخش خودروهای سبک خود، تحت نام ولوو کارز، به ارزش ۶.۴۵ میلیارد دلار، به شرکت فورد موتور آمریکا کرد که این شرکت نیز در سال ۲۰۱۰، ولوو کارز را به بهای ۱.۸ میلیارد دلار به شرکت جیلی چین فروخت.
در زمان حاضر شرکت ولوو تولیدکننده خودروهای سنگین شامل کامیون، اتوبوس و... میباشد و تنها بخش خودروسازی آن، در اختیار شرکت جیلی قرار دارد.