محققان با کمک لیزر و پلاسما راهی برای تعیین زمان رسیدن میوهها پیدا کرده اند.
خبرگزاری میزان _ فارس به نقل از نیواطلس نوشت: پژوهشگران مؤسسه فناوری شیباروی ژاپن با استفاده از امواج لیزر و پلاسما راهی برای تعیین دقیق میزان رسیده بودن انواع میوهها یافتهاند؛ بدون آنکه نیازی به لمس آنها یا آسیب زدن به سطح پوست میوهها باشد.
بررسی میزان نرمی سطح پوست میوهها یکی از شاخصهای مهم برای پی بردن به میزان رسیده بودن آنهاست. اما این کار وقت گیر و غیربهداشتی بوده و از سوی دیگر فشار مکرر سطح میوهها به آنها آسیب میزند.
اما تاباندن پرفشار لیزر به سمت میوهها، یک حباب پلاسما در نزدیکی سطح پوست آنها ایجاد میکند که در نهایت منجر به شکل گیری یک موج شوک میشود. موج شوک یک موج ضربهای حامل انرژی و بسیار پرشتاب است.
ضربه حاصل از موج شوک، لرزشی را در کل سطح میوه ایجاد میکند که به ابزاری موسوم به لرزش سنج لیزری داپلر امکان میدهد میزان سفتی یا نرمی پوست میوه را با سنجش میزان لرزش مذکور اندازه بگیرد. از همین طریق میزان رسیده بودن میوههای مختلف مشخص میشود. کارآیی این روش بر روی انواع میوه و حتی پوست میوههای نرم با موفقیت به اثبات رسیده است.
انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.
منبع خبر "
خبرگزاری میزان" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد.
(ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.