آگاهی از قوانین و مقررات مربوط به حمل غذا در هواپیما بسیار مهم است. نقض این قوانین میتواند منجر به مشکلات و جریمههایی شود. در این مقاله قصد داریم درباره قوانین حمل مواد غذایی در پروازها با شما صحبت کنیم و شما را در این مورد راهنمایی کنیم.
چرا توجه به قوانین حمل مواد غذایی در هواپیما مهم است؟
برخی از مسافران ممکن است هنگام آمادگی برای پرواز، انواع مواد غذایی را در چمدان یا کیف دستی خود بستهبندی کنند. چیزی که آنها ممکن است ندانند این است که این امر میتواند در فرودگاه مبدأ یا مقصد هنگام عبور از گیت، مشکلاتی ایجاد کند. اگر در مورد اینکه کدام مواد غذایی در هواپیما ممنوع است یا نحوه حمل غذا در هواپیما سوالی دارید، با ما در ادامه همراه باشید. همچنین در این مقاله در مورد اصول حمل غذا در هواپیما و لیستی از غذاهای مجاز، اطلاعاتی را در اختیار شما قرار خواهیم داد.
اهمیت اصول حمل مواد غذایی در کابین هواپیما
بعد از خرید بلیط هواپیما هنگامی در حال بستهبندی وسایل و مواد غذایی برای سفر هستید، در مرحله اول، توجه به این نکته مهم است که حتی غذایی که با خود میآورید در گیت امنیتی بازرسی میشود. اگر پروتکلهای لازم را رعایت نکنید، باید تمام مواد غذایی خود را دور بریزید. حمل مواد غذایی در هواپیما به هیچ وجه مجاز نیست. بنابراین اگر قصد دارید در آینده با هواپیما به هر مقصد داخلی یا خارجی سفر کنید، حتماً قبل از شروع سفر و قبل از ورود به فرودگاه با قوانین حمل غذا در هواپیما آشنا شوید.
مقررات حمل مواد غذایی خشک در هواپیما
اگر میخواهید مواد غذایی خشک مانند نان، بیسکویت، شکلات، پنیر و میوههای خشک با خودتان به هواپیما ببرید، مهم است که آنها را در بستهبندیهای خاص قرار دهید یا در ظروف شفاف حمل کنید. این کار برای اطمینان از راحتی بازرسی سریع مأموران امنیتی ضروری است تا سریع به شما اجازه سوارشدن به هواپیما را بدهند. به خاطر داشته باشید که حتی برای حمل آجیلها و اقلام مشابه باید این قوانین را رعایت کنید و فقط با رعایت این دستورالعملها میتوان با مواد غذایی وارد کابین هواپیما شد.
قوانین حمل مواد غذایی منجمد به داخل هواپیما
وقتی صحبت از حمل غذای منجمد به هواپیما میشود، قوانین خاصی وجود دارد که باید رعایت شود. توجه به این نکته ضروری است که همه خطوط هوایی به مسافران اجازه نمیدهند غذای منجمد را به داخل هواپیما بیاورند. بهتر است قبل از اقدام به حمل مواد غذایی یخ زده با شرکت هواپیمایی خود مشورت کنید. هر شرکت هواپیمایی ممکن است قوانین و محدودیتهای خاص خود را در مورد مواد غذایی منجمد داشته باشد.
مقررات حمل مایعات در هواپیما
حالا بیایید در مورد قوانین حمل مایعات در هواپیما صحبت کنیم. ممکن است اطلاعات محدودی در مورد این قوانین داشته باشید. حمل مایعات در هواپیما فقط مربوط به مایعات خوراکی نیست. مایعات در هواپیما به غیر از مایعات خوراکی، شامل موارد بهداشتی و آرایشی و همچنین داروهایی مانند شامپو، کرم مرطوبکننده، محلول لنز، شربتها و سایر محصولات مشابه میشود. اگر قصد دارید برای کودکتان حتی یک بطری آب، سوپ رقیق یا هر غذای مایع دیگری بیاورید، لطفاً توجه داشته باشید که مقدار مجاز این مایعات محدود است. شما فقط میتوانید تا 6 بطری 96 گرمی را حمل کنید و باید در چمدان، کیسههای زیپدار یا ظروف پلاستیکی خاص بستهبندی شوند.
اگر در فرودگاهی خارج از کشور فرود میآیید، ممکن است این مقررات سختتر باشد و شما تحت بازرسیهای دقیقتری قرار خواهید گرفت؛ بنابراین توصیه میکنیم برای جلوگیری از تأخیر و مشکل در گیت امنیتی از این موضوع غافل نشوید.
قوانین حمل غذای کنسرو شده در هواپیما
مسافران میتوانند مواد غذایی کنسرو شده را داخل هواپیما ببرند، به شرطی که قوطیها اندازه و شکل مناسبی داشته باشند. مهم است که اطمینان حاصل شود که قوطیها آسیب نبینند یا نشت نکنند. اگر قوطی مشکوک به نظر برسد یا آسیبدیده باشد، ممکن است اجازه نداشته باشید آن را در هواپیما بیاورید.
هنگام سفر با هواپیما چه غذاهایی میتوانیم ببریم؟
اداره امنیت حملونقل هوایی (TSA) اجازه میدهد تا همه انواع مواد غذایی در هواپیما حمل شوند، با این شرط که مقدار مایعات از 96 گرم بیشتر نشود. این به این معنی است که شما میتوانید هر ماده غذایی را در هواپیما همراه داشته باشید، البته تا زمانی که دستورالعملهای ذکر شده را رعایت کنید.
مقدار مجاز حمل مواد غذایی
اگر قصد دارید مقدار قابل توجهی غذا به همراه داشته باشید، مهم است که از محدودیتهای وزن آگاه باشید. وزن مواد غذایی اگر بیش از حد باشد، ممکن است بهعنوان یک کالای صادراتی در نظر گرفته شود و شما مجاز به آوردن آن در هواپیما نباشید. بهعنوان مثال مقدار مجاز زعفران برای هر نفر با پاسپورت مجزا فقط 100 گرم است. اگر قصد حمل بیش از وزن تعیینشده را دارید، باید مجوز لازم را از گمرک بگیرید.
غذاهای ممنوعه در هواپیما
محدودیت مایعات بیش از 96 گرم در مورد هر نوع غذای مایع نیز اعمال میشود. مواد غذایی مانند سس، مربا، ژله، شربت، چاشنی، طعمدهنده، مایعات، خامه، پنیر، سالسا و انواع کره از جمله کره بادامزمینی را میتوان در محدوده وزنی معین و مجاز در هواپیما حمل کرد.
توجه به این نکته ضروری است اگر قوانین را زیر پا بگذارید و تلاش کنید مواد غذایی مایع بیش از حد مجاز به هواپیما ببرید، این اقلام در ایست بازرسی امنیتی فرودگاه دور ریخته میشود.
اکثر کشورها ورود برخی مواد غذایی مانند گوشت، میوهها، سبزیجات، گیاهان و سایر محصولات کشاورزی را به کشور خود ممنوع میکنند. بنابراین آوردن این گونه مواد غذایی در هواپیما نیز ممنوع است. توصیه میشود اگر میوهای به همراه دارید قبل از رسیدن به مقصد مصرف کنید، زیرا توسط مأموران فرودگاه مقصد ضبط میشود.
علاوه بر این، برخی از خطوط هوایی و کشورها حمل گوشت خوک به داخل هواپیما را منع کردهاند. همچنین همراه داشتن مواد غذایی مثل سوپ خشک و رقیق، گوشت گاو یا عصاره گوشت در هواپیما ممنوع است.
غذاهای مجاز در چمدان و کابین هواپیما
غذاهایی که در ادامه معرفی میکنیم را میتوانید هر در چمدان قرار دهید و هم با خود به کابین هواپیما ببرید: غذای کودک، نان، آبنبات، غلات صبحانه، پنیر، شکلات، پودر قهوه، گوشت پخته، کلوچه، بیسکویت، میوههای خشک، تخم مرغ، گوشت، غذاهای دریایی، سبزیجات تازه، غذاهای منجمد، آدامس، عسل، آجیل، پیتزا، نمک، ساندویچ و هر نوع تنقلات خشک دیگر. البته این اقلام باید در ظروف شفاف قرار بگیرند یا در بستهبندی مخصوص باشند و نشتی نداشته باشند.
کلام آخر
اگر قصد دارید با هواپیما سفر کنید، باید بدانید که رعایت کردن برخی دستورالعملها و قوانین برای آغاز سفرهای هوایی ضروری است. برخی از این قوانین مربوط به حمل مواد غذایی در هواپیما میشود که حتماً باید مورد توجه قرار بگیرند. شما میتوانید برخی مواد غذایی را به خود به هواپیما ببرید و برای حمل برخی دیگر مجاز نیستید یا باید آنها را در محدوده معینی حمل کنید. در این مقاله سعی کردیم این قوانین را برای شما توضیح دهیم. امیدواریم که اطلاعات مناسبی به شما ارائه کرده باشیم.