به گزارش بهداشت نیوز، باور غلط بسیاری از افراد این است که مصرف بعضی از انواع سیگار مانند لایت یا برگ بی خطر است. در حالی که مواد سرطان زا در این سیگارها نیز مشابه سیگارهای معمولی است.
باور غلط دیگری که امروزه با آن مواجه هستیم، بی خطر بودن سیگارهای الکترونیکی یا ویپ است. این در حالی است که تحقیقات متعدد نشان داده این نوع سیگار نیز به همان میزان خطرزا است. همین امر موجب شده تا در بسیاری از کشورهای جهان قوانینی برای محدودیت مصرف آن وضع شده است.
عامل دیگر ایجاد سرطان حنجره، مصرف مواد مخدر مثل تریاک، شیشه و هرویین است. همچنین سیگار و قلیان و به طور کلی دخانیات در ایجاد این بیماری نقش اساسی دارد. قلیان چه نوع سنتی که افراد مسن از آن استفاده می کنند و چه نوع معطر یا میوه ای که در بین جوانان رایج است، به میزان بالایی مضر بوده و حاوی مواد سرطان زا است. لازم به ذکر است که آب مورد استفاده در قلیان به هیچ عنوان مواد سرطان زا را فیلتر نمی کند و این مواد به راحتی وارد سیستم تنفسی می شود.
به طور کلی هر قدر که طول مدت و میزان مصرف دخانیات و مواد مخدر بالاتر باشد، احتمال ابتلا و گسترده تر بودن بیماری هم افزایش می یابد. بنابراین توصیه به افراد این است که در هر زمانی که مصرف خود را محدود و سپس قطع کنند، کمک زیادی به جلوگیری از گسترش و درمان بیماری کرده اند.
«دکتر کامیارایروانی»، دانشیار گروه گوش حلق و بینی و جراحی سر و گردن دانشگاه علوم پزشکی شیراز