قوانین حمایتی از خیریه ها ضعیف است

ایرنا پنج شنبه 14 اسفند 1399 - 20:01
کرمان - ایرنا - معاون مرکز امور مشارکت های اجتماعی سازمان اجتماعی وزارت کشور با بیان اینکه قوانین حمایتی از خیریه ها ضعیف است گفت: یکی از مسائل مهمی که دولت باید به آن بپردازد اصلاح یا ایجاد قوانین است تا خیرین بتوانند در سایه این قوانین فعالیت کنند.
قوانین حمایتی از خیریه ها ضعیف است

زهرا عابدین پور روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از مجموعه خیریه دارالشفای امام رضا (ع) کرمان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: دولت باید اصل را بر حمایت و پشتیبانی از خیریه ها بگذارد لذا زمانی که اصل بر حمایت باشد سیاست گذاری، تصمیم گیری و ریل گذاری ها نیز در این مسیر به درستی طراحی می شود.
وی بیان کرد: همه ارکان حاکمیت در جمهوری اسلامی ایران نگاه مثبتی به خیریه ها و خیرین دارند.
معاون مرکز امور مشارکت های اجتماعی سازمان اجتماعی وزارت کشور گفت: دولت می داند باید متکی به حمایت های خیرین باشد زیرا واقف است مدیریت آسیب های اجتماعی در مشارکت محور بودن قابل کنترل است.
وی اظهار داشت: مشکلاتی در زمینه فعالیت خیرین وجود دارد که نشان می دهد در این بخش خلاهای قانونی زیادی وجود دارد.
وی گفت: گاهی شناخت لازم به اهمیت و ضرورت فعالیت خیریه ها وجود ندارد.
عابدین پور بیان داشت: به عنوان مثال خیرین زمانی فعالیت می کنند باید در زمینه بخشودگی های مالیاتی به طور ویژه دیده شوند اما قوانین ما در این حوزه هنوز کامل نیست و اگر کامل باشد بخش زیادی از منابع مردمی به جای اینکه در بخش های مالیاتی هزینه شود به سمت امور خیریه می آید.
وی اظهار داشت: زمانی کار به دست خیریه ها سپرده می شود با دقت بیشتر پیش می رود و با انگیزه و دلسوزی بیشتری انجام می شود زیرا خود از جنس مردم هستند.
معاون مرکز امور مشارکت های اجتماعی سازمان اجتماعی وزارت کشور تصریح کرد: برای اینکه حمایت از خیریه ها کامل شود باید قوانین کامل شود.
وی اظها داشت: خیرین و خیریه ها نیاز به کمک های مالی دولت ندارند لذا باید با قوانین تسهیل گرانه مطلوب به کمک این بخش بیاید.
وی گفت: گاهی به دلیل موانع و محدودیت های قانونی موجود فعالیت خیریه ها و خیرین دچار مشکل می شود و یکی از اقداماتی که دولت و مجلس در تعامل با هم باید جلو ببرند این است که مشکلات خیریه ها آسیب شناسی شود.
عابدین پور بیان کرد: مشکلات قانون گذار در کشور باید گره های خیرین را باز کند تا خیرین بتوانند گره های پیش روی دولت در زمینه مدیریت اجتماعی را باز کند. 
عابدینی پور با بیان اینکه اکنون به مدد وجود خیرین در بخش های مختلف کشور بخصوص در زمینه درمان و سلامت جامعه اقدامات خوب فراوانی انجام شده که فقط خیرین از پس آن بر می آمدند افزود: کرمان قطب فعالیت های خیریه است و این استان چندین مرکز خیریه فعال و سرآمد دارد. 
وی تاکید کرد: وجود اقدام خیر در کرمان بیانگر وجود مردمانی نوع دوست در این استان است. 
معاون مرکز امور مشارکت های اجتماعی سازمان اجتماعی وزارت کشور اظهار داشت: مردم کرمان در مسولیت پذیری اجتماعی خاص هستند و این به ایمان، تقوا و روحیه سخاوت مردم بر می گردد.
وی ادامه داد: نمی توان خدمات ارائه شده در موسسه خیریه ثامن الحجج و دارالشفای امام رضا (ع) کرمان را با هیچ بیان و کلامی تقدیر کرد و هیچ چیزی جای این همه زیبایی در خدمت به جامعه بشریت را نمی گیرد.
وی با بیان اینکه دولت قدر زحمات خیرین را می داند و حداقل ترین کاری که ما باید انجام بدهیم تسهیل امور خیریه ها و باز کردن مسیر خیران است.
 خیرین در هر مقطع و دوره ای باید حمایت شوند لذا آمدن و رفتن دولت ها نباید بر این حمایت تاثیر بگذارد.
وی گفت: هر دولت با هر منش و گفتمانی باید نسبت به خیرین موسسات خیریه و موسسات مردم نهاد نگاه مستقلی از گفتمان سیاسی خود داشته باشد.
وی ادامه داد: اگر چنین نگاهی حاکم باشد خیرین و موسسات خیریه می توانند با خیال آسوده کار انجام دهند.
وی با بیان اینکه موسسات خیریه نیز توقعی جز حمایت از دولت ها ندارند گفت: ایجاد اعتماد بین خیران به عنوان سرمایه اجتماعی علی شمسی نیا مدیرعامل موسسه خیریه بیماران خاص و دارالشفای امام رضا (ع) موجب اعتماد و مشارکت همه جانبه خیرین در این موسسه شده است که جای تقدیر دارد.
وی اظهار داشت: قبل از اینکه کمک های مردمی برای موسسه خیریه ثامن الحجج (ع) مفید بوده باشد سرمایه اجتماعی علی شمسی نیا به کمک این مجموعه رسیده است.
وی تصریح کرد: مردم در بسیاری موارد اطمینان نمی کنند سرمایه خود را به جایی واگذار کنند در حالی که این اطمینان در مجموعه خیریه ثامن الحجج (ع) کرمان به وجود آمده است.
وی گفت: سرمایه جمع شده در این مجموعه بسیار عظیم است.
وی از مدیرکل اجتماعی استانداری کرمان خواست در راستای کمک به این مجموعه تلاش کنند.
مدیرعامل موسسه بیماری های خاص  استان کرمان گفت: خیرین نگاه ویژه ای به این موسسه دارند.
علی شمسی نیا با اشاره به اهمیت لزوم اجرای طرح پیشگیری از بیماری ها افزود: پیشگیری مقدم بر درمان است و از هزینه های بیشتر پیشگیری می کند.
وی اظهار داشت: موسسه بیماران خاص اجرای طرح پیشگیری از بیماری ها را در ادارات و نهادها دنبال می کند.
وی ادامه داد: اگر دستگاه های اجرایی به جای صرف هزینه های غیرضروری به امر پیشگیری و غربالگری کارکنانشان در زمینه بیماری ها بپردازند قطعا مفید خواهد بود.
وی به کمک های بانک رسالت در اجرای طرح غربالگری در استان کرمان اشاره کرد.
وی با بیان اینکه طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه باید کاری کرد که بیمار جز درد بیماری درد دیگری نداشته باشد گفت: موسسه خیریه بیماران خاص کرمان تا جایی که ممکن بوده به این فرمایش معظم له جامه عمل پوشانده است‌.
وی بیان کرد: استان کرمان علیرغم وجود صنایع و معادن فراوان خانواده های فقیر زیادی دارد.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.