به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام والمسلمین محمد قمی عصر دوشنبه در مراسم افتتاحیه دوره اسلام ناب دانشجویی و طلبگی که در دانشگاه قم برگزار شد گفت: اسلام ناب و اصیل میتواند زاویه دید و نظرگاهی برای تحلیل بهتر حقایق عالم و پیمودن مسیر سعادتها و خوشبختیها را فراهم کند.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی گفت: اسلام واژگان معادلی دارد که رهبر معظم انقلاب وقتی میخواستند در عرض اسلام ناب، کلمهای مترادف بگویند، «اسلام انقلابی» را به کار بردند.
وی اضافه کرد: دو اسلام داریم که یکی انقلابی است و دیگری اسلام ابوسفیانی است که اسلامی ناب و اصیل نیست و آثاری که برای مکتب حیات بخش گفته شده در این اسلام وجود ندارد.
حجت الاسلام قمی اضافه کرد: مترادف دیگری نیز رهبر معظم انقلاب در بیانات خود در خصوص اسلام ناب به کار بردهاند و آن عبارت «اسلام عاشورایی» است.
وی گفت: منادی، معلم و احیاگر اسلام ناب و عاشورایی در عصر ما امام راحل است که با دقت و البته به اختصار و ساده حقیقت بزرگی را یادآوری میکنند که این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه اسلام عاشورایی از محبت سیدالشهدا علیه السلام سرچشمه میگیرد گفت: اگر تمام قیام حسینی علیه ظلم، شرک و کفر بوده در این صورت انسان باید با خود حساب کند که آیا در این مسیر قیام کرده است یا خیر و این سوال تنها به روز عاشورا باز نمیگردد و ماجرا فقط حکایت دلدادگی به حضرت سیدالشهدا علیه السلام نیست و باید این سوال را مطرح کنیم اگر روز عاشورا بودیم در کدام طرف میایستادیم، اما قبلش باید سوال کرد که اساساً ما قیامی علیه پلیدیها داشتهایم یا خیر.
حجت الاسلام قمی با بیان اینکه ما سر سفره نگاه نورافشان امام راحل هستیم افزود: باید وقت گذاشت و اندیشههای امام راحل را در صحیفه نور خواند تا با دیدگاه امام خمینی (ره) آشنا شویم.
وی با بیان اینکه امام راحل از اوایل دوران جوانی به علمای بلاد نامه نوشت و نکتهای مهم را یادآوری کرده است افزود: امام در تمام مسیر نهضت تا پیروزی انقلاب اسلامی و پس از استقرار جمهوری اسلامی ایران و تا آخرین روزهای عمر پر برکت شأن آنچه که همواره با عنایت و توجه تکرار میکردند و البته تکراری نمیشود، توجه دادن به یک مضمون قرآنی بود که امام از آن به عنوان یکتا موعظه الهی یاد میکند که «قل انما اعظکم بواحده ان تقوموا لله مثنی و فرادا»
وی بیان کرد: باید برای خدا قیام کرد که اگر همین یک نصیحت دلسوزانه و خیرخواهانه پروردگار را مقابل همه پلیدیها و زشتیهای که یزید و معاویه نماد آنها هستند جدی بگیریم، برکات بسیاری را شاهد خواهیم بود.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی گفت: بر سر گذاشتن همین چادر در حقیقت همتراز کار زینب کبری سلام الله علیها در برابر سیاهیها و تباهیها و به نوعی مبارزه است و آنان که رفتند، کار حسینی کردند و آنهایی که ماندهاند میبایست کار زینبی کنند.
وی اضافه کرد: زینب کبری سلام الله علیها مأموریت خود را به بهترین وجه انجام داده، کاری که بانوان بهتر میتوانند از آقایان انجام دهند.
حجت الاسلام قمی گفت: همه میدانند که اگر کار زینب کبری سلام الله علیها نبود واقعه کربلا در همان سرزمین میماند، اما آن حضرت قیام کرد و همه عالم با بیان و جهاد تبیین عقیله بنی هاشم متحول شده است.
وی افزود: اسلام ناب که اسلام حسینی است همواره این سوال را مطرح میکند که آیا همانند زینب کبری سلام الله علیها قیام کردهایم یا خیر.
وی با بیان اینکه روایت کردن اساساً هنری زنانه است و خداوند وقتی دختران را خلق کرد تواناییهای ویژهای به آنان داد افزود: مخلوقات الهی به تناسب خلقت خود مسوولیتهایی بر اساس توانمندیهایشان دارند و امروز میبینیم هر چقدر معالادت جهانی پیچیدهتر میشود، نقش بانوان برجستهتر و جدی تر میشود.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه فردا را بانوان رقم میزنند گفت: اگر بانوان شیعی قیام زینبی نکنند، بانوان دیگر میدان را در دست میگیرند و اهداف خود را دنبال میکنند.
حجت الاسلام قمی ادامه داد: حضرت زینب سلام الله علیها با صلابت و شجاعت در برابر دستگاه یزید ایستاد و برای تحقیر دشمن تلاش کرد و با اقتدار و محکم در برابر یزید سخن گفت و بیانات مهمی را ایراد کرد.
وی افزود: در غربت حضرت زینب سلام الله علیها همین بس که هم صحبت با یزید شد، اما حضرت در جهاد تبیین نشان داد دختر علی بن ابی طالب علیه السلام است که توانست حق و حقیقت را برای بسیاریها روشن کند.
وی گفت: باید اسلام ناب و عاشورایی را قرآن کریم و بیانات امام راحل که شاگرد مکتب اسلام است مرور کرد و بر این اساس خود را آماده کنیم تا در روایت حق و حقیقت به عنصر تغییر دهنده تاریخ تبدیل شویم چرا که واقعه کربلا با روایت زینب کبری سلام الله عالم را تغییر داده و گرنه شجاعت امام حسین علیه السلام و یارانش در همان سرزمین کربلا باقی میماند.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی ادامه داد: دانشجویان این فرصت دوره اسلام ناب را باید مغتنم بشمارند تا معارف اسلام ناب را بهتر شناخت و در مقام عمل و اقامه حق و حضور مؤثر در میدان جهاد تبیین عملکرد بهتری داشت.