به گزارش بهداشت نیوز، محمد ادیبی با تاکید بر اینکه تب، سرفه، گلودرد و تنگی نفس از علائم اصلی ابتلا فرد به ویروس کرونا است، گفت: بروز مشکلات گوارشی و کبد از علائم ثانویه کرونا محسوب میشود و کسانی که دچار نفخ یا اسهال ناشی از کرونا هستند، باید از خوردن مواد غذایی حاوی نشاسته و کربوهیدرات، نوشیدنیهای گازدار و برخی فرآورده های لبنی مانند شیر، بستنی و پنیر، حبوبات مانند لوبیا، جوی دوسر، میوه هایی مانند آلو سیاه، سیب، هلو و گلابی و همچنین سیگار و مشروبات الکلی خودداری کنند.
وی افزود: افرادی که دارای ناراحتی گوارشی و نفخ هستند، نباید از برخی سبزیجات حاوی قند که منجر به بروز نفخ می شوند مانند خانواده پیاز و کنگر که دارای فروکتوز هستند یا خانواده کلم و مارچوبه و همچنین نخودفرنگی استفاده کنند. ضمن اینکه افرادی که دارای ناراحتی معده و نفخ گوارشی هستند، به هیچ وجه نباید از سرکه و ترشیجات مصرف کنند.
متخصص گوارش و کبد گفت: این ویروس میتواند در رگ اصلی کبد لخته خون (ترومبوز) ایجاد کند؛ به خصوص کسانی که کبد آنها مشکل دارد به دلیل اینکه این عضو حساس در واقع کارخانه بدن محسوب می شود و اگر این کارخانه از نظر سیستم ایمنی مختل شود، می تواند در تمام بدن اثرگذار باشد؛ لذا باید از خوردن یک سری مواد غذایی چرب و همچنین نوشیدنی هایی مانند نوشابه گازدار اجتناب کنند.
وی با بیان اینکه، حدود ۷۵ درصد مواد غذایی و نوشیدنیها از سیستم کبد عبور می کنند تا مواد مفید آن جذب خون شده و سموم آن نیز دفع شود، گفت: علاوه بر ویروس کرونا داروهایی که برای درمان این بیماری نیز استفاده میشوند، نیز ممکن است عوارض کبدی به دنبال داشته باشد.
این فوق تخصص گوارش و کبد ادامه داد: از آنجایی که ویروس کرونا سیستم التهابی بدن را فعال میکند، مانند هر ویروس دیگری همچون هیپاتیت B و C که التهاب زا هستند، میتواند در کبد افراد اثرگذار باشد.
ادیبی گفت: ویروس کرونا در واقع به دلیل التهابی که ایجاد می کند و موادی که ناشی از این ویروس در جدار عروق آزاد می شود، ممکن است انعقاد عروقی و حتی سکته مغزی بیمار را به دنبال داشته باشد.
منبع: آنا