استارلینک در ایران ارزان می شود | قیمت جدید دیش و مودم فاش شد

گسترش نیوز سه شنبه 20 شهریور 1403 - 08:26
شنیده ها حکایت از آن دارد که بسیاری از مجتمع های مسکونی تهران در حال نصب استارلینک هستند و استفاده از این نوع فناوری به نوعی در حال فراگیر شدن است. با ادامه این روند و افزایش حجم تقاضا، به زودی قیمت تجهیزات آن کاهش پیدا خواهد کرد. شواهد نشان می دهد که استارلینک در پایتخت تا ۸۰ میلیون تومان خرید و فروش می شود.

در روزهای اخیر خبرهایی مبنی بر استفاده برخی از شهروندان از اینترنت ماهواره ای استارلینک شنیده شده که این موضوع شایعات ورود این فناوری به کشور را بار دیگر قوت بخشیده است.

برخی کاربران فضای مجازی فیلم هایی از تجهیزات استارلینک نظیر دیش مخصوص این نوع اینترنت روی پشت بام ها منتشر کردند و از سرعت بالای این تکنولوژی نوین خبر دادند. بحث استفاده ایرانیان از استارلینک در مقاطعی از سال گذشته نیز مطرح بود که زارع پور، وزیر سابق ارتباطات بهره گیری شهروندان از این نوع فناوری را منوط به اخذ مجز شرکت ارائه دهنده از دولت ایران دانست.

حالا عده‌ای از تحلیلگران حوزه فناوری اطلاعات بر این عقیده هستند که به زودی اینترنت ماهواره ای استارلینک نه تنها روی برخی مدل های موبایل نظیر آیفون، بلکه روی تمامی گوشی های هوشمند قابل استفاده خواهد بود و دولت ها نیز قادر به ممانعت از آن نیستند. البته تمام کارشناسان چنین باوری ندارند و در این خصوص شک و شبهاتی را مطرح می کنند.

به صرفه بودن استفاده از اینترنت استارلینک، دیگر موضوع قابل بررسی است که افراد در خصوص آن به تبادل نظر می پردازند. هزینه های مربوط به تجهیزات استارلینک ممکن است در ابتدا به حدی سنگین باشد که طیف وسیعی از جامعه از اساس قادر به خریداری آن نباشند یا تهیه برخی از وسایل را برای خود مقرون به صرفه ندانند.

استارلینک

آخرین اخبار حاکی از آن است که پس از معرفی دستگاه استارلینک مینی، این دستگاه از طریق سلیمانیه عراق به ایران وارد شده و در تهران با قیمت‌هایی بین ۵۰ تا ۸۰ میلیون تومان و بالاتر به فروش می‌رسد.

شنیده های ما حکایت از آن دارد که روز به روز بر تعداد مجتمع های مسکونی پایتخت که در حال نصب استارلینک هستند، افزوده می شود. با ادامه این روند و افزایش حجم تقاضا، باید به زودی شاهد کاهش قیمت تجهیزات آن باشیم.

گسترش نیوز در این راستا گفت و گویی با کیوان نقره کار، کارشناس حوزه فناوری اطلاعات انجام داده است که در ادامه می خوانید.

کیوان-نقره-کار

تکنولوژی بی‌وقفه به پیش می رود

کیوان نقره کار در خصوص برخورد احتمالی حاکمیت با اینترنت ماهواره ای گفت: تمام فعالان حوزه تکنولوژی بر این عقیده هستند که هیچ عاملی نمی تواند بر سر راه تکنولوژی قرار گیرد و مانع از حرکت آن شود. بر حسب تجربیات گذشته، فناوری های نوین با وجود تمامی موانع، به سهولت و با قیمت ارزان‌تر در اختیار کاربران قرار می گیرند و سرعت بالای دسترسی افراد به آن ها اجتناب ناپذیر است.

او ادامه داد: این نوع از دسترسی کاربران به فناوری های جدید می تواند موجبات توسعه فعالیت های کاری و شخصی را برای همگان ایجاد کند و از رهگذر آن میزان بهره روی نیز افزایش پیدا خواهد کرد. دسترسی ساده‌تر و ارزان‌تر اشخاص به اینترنت می تواند ثمرات بسیار زیادی برای اقتصاد کشور داشته باشد و این خدمت رسانی باکیفیت را نمی توان انکار کرد. این نکته بیانگر آن است که خدمات اینترنت ماهواره ای برای همگان، دور از ذهن نیست و حالا همه چیز آماده یک تغییر بزرگ است.

نقره کار افزود: البته در این مسیر باید برخی نکات مهم از جمله زمان‌بندی در دسترس قرار گرفتن آن و پروتکل های دولتی نیز در نظر داشت. این دو مورد حائز اهمیت را بایستی پیش از هر مسئله دیگری در نظر گرفت و تعریف باورپذیری از آن ارائه داد. از بُعد زمانی که باید گفت این تکنولوژی بدون شک طی کوتاه مدت در دسترس عموم قرار خواهد گرفت و این مسئله تنها به دسته خاصی از تلفن های همراه مربوط نمی شود، بلکه این فناوری روی تمامی موبایل های هوشمند قابل استفاده خواهد بود.

ماهواره-استارلینک

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در کنار قطعیت وقوع این رخداد، باید به نکته مهم‌تر ماجرا، یعنی پروتکل‌ها و سیاست گذاری های دولتی در پیوند با این موضوع اشاره کرد. مسائل قابل بررسی میان ارائه دهنده این نوع اینترنت و دولت‌ها، موضوعی به حساب می‌آید که می تواند نقش تعیین کننده‌ای را در این خصوص ایفا کند. نمونه بارز این موضوع را در بحث تلگرام و نوع برخورد پاول دورف با دولت ها مشاهده کردیم که او اجازه دخالت های بی‌دلیل و محدودیت های احتمالی را نداد.

کارشناس حوزه فناوری اطلاعات یادآور شد: تعامل متولیان این نوع فناوری با دولت ها باید در چارچوب قوانین بین المللی باشد و در غیر اینصورت باید شاهد بروز تعارضات احتمالی باشیم. عدم دستیابی به یک توافق در خلال مذاکرات می تواند به مثابه از دست رفتن فرصت های طلایی برای هر کشوری باشد. باید صبر کرد و دید که مذاکرات به شکل مسالمت آمیز و قانونی حل و فصل می شود و یا نهادهای کلان با اعمال فشار بر ارائه دهندگان اینترنت ماهواره ای، به دخالت های همیشگی می پردازند.

قیمت-اینترنت

استفاده از استارلینک برای همگان ممکن خواهد شد

نقره کار تاکید کرد: اعمال محدودیت در این زمینه نمی تواند راهکار موثری باشد و حاکمیت نیز در این خصوص آگاهی لازم را دارد. در سال های گذشته، ما تجربه ماهواره ها را داشتیم که علی رغم اعمال فشار و همینطور برخوردهای سلبی و ایذایی، نتیجه مورد نظر حاکمیت حاصل نشد. فیلترینگ های گسترده فضای مجازی هم همین ماجرا را برای دولت ها تکرار کرد و این مسئله نیز علی رغم ایجاد مشکل برای کاربران، مانع از دسترسی آن ها به اطلاعات آزاد نشد.

او در پایان اضافه کرد: استفاده از امکانات نوینی نظیر اینترنت ماهواره ای برای همگان ممکن خواهد شد و حاکمیت با هیچ ابزاری نمی تواند جلوی این امر را بگیرد. شاید در ابتدا نیاز به تجهیزات سخت افزاری خاصی باشد و مسائلی از قبیل هزینه تمام شده برای کابران مشکلاتی را ایجاد کند، اما من معتقدم که این موارد هم به مرور حل خواهد شد و در بلندمدت مسیر هموارتری برای کاربران به وجود می آید. استارلینک در آینده روی هر نوع گوشی هوشمند قابل بهره برداری خواهد بود و من این نوید را به کاربران می دهم.

در صورت تمایل به پیگیری اخبار روز ورزشی و آخرین تحولات در فوتبال ایران، سرویس فناوری پایگاه خبری گسترش نیوز را دنبال کنید.

منبع خبر "گسترش نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.