نزدیک شدن اقتصاد آمریکا به موج تورمی

صدا و سیما سه شنبه 19 اسفند 1399 - 18:35
پایگاه اینترنتی نشنال اینترست در مقاله‌ای نوشت: اقدام اخیر وزارت خزانه داری آمریکا در افزایش سود اوراق قرضه، اقتصاد آمریکا را به موج تورمی نزدیک کرده است.

نزدیک شدن اقتصاد آمریکا به موج تورمیبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما ، پایگاه اینترنتی نشنال اینترست در مقاله‌ای به بررسی اقدام اخیر وزارت خزانه داری آمریکا در افزایش سود اوراق قرضه پرداخت و در این باره نوشت، بسیاری بر این باور هستند که این اقدام نشان دهنده نزدیک شدن اقتصاد آمریکا به موج تورمی است.
در این مقاله به قلم دسموند لچمن آمده است: در ماه مه سال ۲۰۱۳، «بن برنانکه» با ایجاد این ترس که بانک مرکزی آمریکا ممکن است به زودی برنامه خرید اوراق قرضه خود را محدود کند، بازار‌های مالی جهان را دچار وحشت کرد. اعلام این موضوع باعث شد سود اوراق وزارت خزانه داری آمریکا افزایش یابد و این موضوع در بازار‌های آسیایی و اروپایی پیامد‌هایی در پی داشت و باعث شد جریان سرمایه در بازار‌های در حال ظهور، حرکت معکوس را انجام دهد.

 

اکنون نیز «جروم پاول» رئیس بانک مرکزی آمریکا هرگونه تقویت نیرو‌های تورمی را در اقتصاد این کشور تکذیب می‌کند. بدین ترتیب، چنین به نظر می‌رسد که وی قاطعانه قصد دارد در ایجاد آشوب در بازار‌های مالی جهان، گوی سبقت را از برنانکه ببرد. این موضوع به خصوص از این لحاظ مصداق دارد که وی همواره وقوع هرگونه تورم را تکذیب می‌کند، به ویژه در شرایطی که جهان در حال تجربه حباب در ارزش دارایی‌ها و بازار‌های اعتباری است. به علاوه، اکنون بازار‌های اقتصاد‌های در حال ظهور در وضعیتی قرار دارند که حتی از اوضاع سال ۲۰۱۳ بدتر است.


تردیدی نیست که پاول همچنان به تکذیب تورم ادامه می‌دهد. ظاهرا برای او هیچ اهمیتی ندارد که عرضه پول در آمریکا ۳۰ درصد افزایش یافته است. همچنین، به نظر نمی‌رسد که وی از بسته محرک‌های بایدن هراسی داشته باشد. اکنون، با افزایش سود اوراق خزانه داری آمریکا، به نظر می‌رسد پاول این خطر را پذیرفته است که توسط بازار‌ها به عنوان عامل ایجاد موج تورم شناخته شود. اکنون بازار‌ها که از اقدام دیرهنگام بانک مرکزی آمریکا در افزایش نرخ بهره و مهار تورم نگران هستند، نرخ سود اوراق ۱۰ ساله خزانه داری را از کمتر از یک درصد در ابتدای سال کنونی، به رقم یک و شش دهم درصد افزایش داده اند.


اکنون با توجه به شکل گیری حباب در بازار‌های اعتباری جهان، آخرین اقدامی که بانک مرکزی آمریکا می‌تواند انجام دهد، افزایش نرخ سود اوراق قرضه به بالاتر از رقم مورد نیاز است. همچنین، اقدام بی مورد آمریکا در افزایش نرخ سود اوراق قرضه، ممکن است گامی در جهت ترکیدن این حباب باشد. این اقدام ممکن است پیامد‌های نامناسب احتمالی را برای آمریکا و بازار‌های مالی جهانی در پی داشته باشد.


همچنین این دورنما وجود دارد که هرگونه افزایش در نرخ سود اوراق بلند مدت، بار دیگر باعث تشدید جریان معکوس بازار‌های سرمایه در اقتصاد‌های در حال ظهور شود. با توجه به وخیم تر شدن اوضاع این اقتصاد‌ها در مقایسه با قبل از همه گیری ویروس کرونا، این خطر وجود دارد که چنین رویدادی باعث شکل گیری موج دیگری از بدهی‌ها در بازار‌های این اقتصاد‌ها شود.
طرح همه این مسائل، بدین معنا نیست که پاول گزینه‌های سیاستگذاری آسانی را پیش رو دارد. اقدام بانک مرکزی آمریکا در پیش افتادن از موج تورم، و افزایش نرخ‌های بهره، هرگز اقدامی مورد پسند نیست. با وجود این، اگر بانک مرکزی آمریکا چنین اقدامی را انجام ندهد، ممکن است باعث افزایش بیش از حد نرخ سود اوراق قرضه وزارت خزانه داری در بلندمدت شود. این موضوع می‌تواند پیامد‌های سختی را برای اقتصاد آمریکا و بازار‌های مالی این کشور در پی داشته باشد.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.