حرکت برای رفع نیاز صنعت اولویت دانشگاه امیرکبیر

صدا و سیما شنبه 23 اسفند 1399 - 09:57
رئیس پژوهشکده فناوری‌های نو دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به انعقاد ۹ قرارداد صنعتی طی دو سال گذشته در این پژوهشکده گفت: پژوهشکده فناوری‌های نو در راستای رفع نیاز صنعت و جامعه در حرکت است.
حرکت برای رفع نیاز صنعت اولویت دانشگاه امیرکبیربه گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر؛ خانم دکتر مهناز شمشیر ساز با بیان اینکه این پژوهشکده از سال ۱۳۷۳ با نام مرکز تحقیقات اتوماسیون و رباتیک در این دانشگاه فعال بوده، گفت: در سال ۱۳۷۷ با تغییر نام این مرکز به پژوهشکده فناوری‌های نو دانشگاه صنعتی امیرکبیر در شورای گسترش آموزش عالی موافقت و فعالیت این پژوهشکده آغاز شد.
وی هدف اصلی فعالیت این پژوهشکده را راه اندازی هسته‌های فناور با مشارکت بخش‌های دولتی و خصوصی در راستای تجاری سازی طرح‌های دانشگاهی و پیاده سازی اقتصادی دانش بنیان در کشور عنوان کرد.
رئیس پژوهشکده فناوری‌های نو دانشگاه صنعتی امیرکبیر تأکید کرد: پیش بینی و شناسایی فناوری‌های نو، ارائه راهکار‌ها برای دستیابی صنایع به آنها، برگزاری جلسات با صنایع و سازمان‌ها در راستای شناسایی نیازها، تجاری سازی محصولات دانش بنیان، فارغ التحصیل نمودن پژوهشگران فناور و مورد نیاز صنایع کشور، کمک به ارتقاء جایگاه بین المللی دانشگاه، تجهیز آزمایشگاه‌های تخصصی در راستای ارائه خدمات و انجام پژوهش‌های تقاضا محور و ارتقاء دانش فنی از ماموریت‌های این پژوهشکده است.
خانم دکتر شمشیرساز عنوان کرد: این پژوهشکده هم اکنون دارای ۴ گروه پژوهشی: رباتیک و اتوماسیون، مکاترونیک، نانو و ریزفناوری و مواد پیشرفته است.
وی افزود: همچنین این پژوهشکده دارای ۷ عضو هیأت علمی تمام وقت و بیش از ۱۲۵ نفر دانشجوی تحصیلات تکمیلی با دانشکده‌های همکار است.
رئیس پژوهشکده فناوری‌های نو دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطرنشان کرد: این پژوهشکده هم اکنون ۴ دانشجوی پسا دکتری و ۴ فارغ التحصیل دوره پسا دکتری نیز دارد.
خانم دکتر شمشیرساز گفت: همچنین ۷ استاد پژوهشگر در این پژوهشکده مشغول به فعالیت هستند و دوره ۳ استاد پژوهشگر در این پژوهشکده نیز پایان یافته است.
وی ادامه داد: این پژوهشکده بیش از ۳۰ اختراع در سطح ملی توسط اعضای هیأت علمی پژوهشکده ثبت کرده است.
رئیس پژوهشکده فناوری‌های نو دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطرنشان کرد: اعضای هیأت علمی این پژوهشکده ۳ کتاب ترجمه‌ای و سه کتاب تألیفی منتشر کرده اند.
خانم دکتر شمشیرساز گفت: طی سال‌های ۹۰ تا ۹۹ اعضای هیأت علمی این پژوهشکده موفق به انتشار ۳۴۸ مقاله آی اس آی شده اند.
وی عنوان کرد: پژوهشکده فناوری‌های نو دانشگاه صنعتی امیرکبیر طی ۲ سال اخیر ۹ قرارداد صنعتی منعقد کرده است، اما در مجموع ۱۷ قرارداد صنعتی در این پژوهشکده در حال اجرا است که برخی از این قرارداد‌ها مربوط به سال‌های قبل است. لازم بذکر است در مجموع ۶۹ قرارداد صنعتی در این پژوهشکده تاکنون منعقد شده است.
رئیس پژوهشکده فناوری‌های نو دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به اینکه دانشگاه صنعتی امیرکبیر اولویت خود را شناسایی و رفع نیاز‌های صنعت و جامعه تعیین کرده است، گفت: این پژوهشکده نیز در راستای هدف گذاری دانشگاه در حرکت است بنابراین ارتباط با صنایع و جامعه از اولویت‌های اصلی این پژوهشکده به شمار می‌رود و برنامه‌های تعیین شده برای این پژوهشکده نیز در این راستا قراردارد.
خانم دکتر شمشیرساز عنوان کرد: حمایت از طرح‌های فناورانه جهت قرار دادن آن‌ها در مسیر تجاری سازی، از محور‌های فعالیت این پژوهشکده به شمار می‌رود در این راستا مقرر شده تا این حمایت از طرح‌های با سطح فناوری بالای ۴ (TRL> ۴) انجام شود.
وی با بیان اینکه ارتقا رتبه بین المللی از اهدف این پژوهشکده نیز است، گفت: برای دستیابی به این هدف محور‌های همکاری با دانشگاه‌های خارج از کشور در راهنمایی و مشاوره طرح‌های تحصیلات تکمیلی، تهیه پیشنهاد (پروپوزال) بین المللی به صورت مشترک و ثبت اختراع بین المللی پیگیری می‌شود.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.