تحول در صنعت اینترنت اشیاء با سامانه‌های بردبلند ایرانی

صدا و سیما یکشنبه 06 آبان 1403 - 11:32


­تحول در صنعت اینترنت اشیاء با سامانه‌های بردبلند ایرانی

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، یک شرکت دانش‌بنیان با حمایت ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات برای بومی‌سازی محصولات اینترنت اشیاء (IoT) موفق به تولید سامانه برد بلند اینترنت اشیاء شدند که نوید بخش تحولی در این صنعت در کشور است.

میثم ثقفیانی، مدیرعامل شرکت این شرکت دانش بنیان، ضمن اشاره به دستاورد‌های این شرکت در حوزه فناوری اینترنت اشیا و تمرکز براین فناوری، تأکید کرد: از همان ابتدای فعالیت شرکت، روی تحقیق و توسعه گروه فنی تمرکز ویژه‌ای داشتیم.
 
وی افزود: هدف اصلی ما دستیابی به بازار‌های جهانی و پاسخگویی به تقاضای روزافزون بازار‌های بین‌المللی برای محصولات اینترنت اشیا بوده است. با استفاده از منابع داخلی شرکت و دانش فنی کسب شده در این حوزه به طور کامل بر این فناوری مسلط شده‌ایم.
 
وی به چالش‌های اولیه ورود به بازار و ضرورت تحقیق در فناوری‌های نوپا اشاره کرد و افزود: ما از ۱۴۰۰ در زمانی که این فناوری (oRaWAN) هنوز نوپا بود، تحقیقات خود را در این حوزه آغاز کردیم. با وجود اینکه در آن زمان فناوری LoRa P۲P خیلی کم شناخته‌شده بود، اما با توجه به هدف ما برای ایجاد یک شبکه گسترده WAN روی این فناوری تمرکز کردیم.
 
کاربرد‌های گسترده اینترنت اشیاء در ایجاد شهر‌های هوشمند و کشاورزی هوشمند
مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به کارایی اینترنت اشیاء در ایجاد شهر‌های هوشمند، کشاورزی هوشمند و مدیریت انرژی، گفت: عوامل حیاتی که در پیاده‌سازی زیرساخت‌های گسترده اینترنت اشیاء با آنها مواجه هستیم، شامل مصرف بسیار پایین باتری، قابلیت رومینگ بین شبکه‌های مجاور و برد بلند ارتباطی هستند. این چالش‌ها به ویژه در مناطق شهری، کشاورزی و دریایی که پوشش شبکه ممکن است محدود باشد از اهمیت بیشتری برخوردارند.
ثقفیانی در ادامه به نحوه کارکرد این شبکه اشاره کرد و گفت: این شبکه از سه بخش اصلی مرکز داده، گیت‌وی و نود (خطوط تلفن) تشکیل شده که مرکز داده (سرور) وظیفه مدیریت شبکه و نزم افزار‌ها را بر عهده دارد. این خطوط‌ها به عنوان پل ارتباطی بین مرکز داده و سرور و نود‌ها عمل کرده و به اینترنت متصل می‌شوند.
وی افزود: انواع مختلف این خطوط با ارتباط شبکه وای فای طراحی و تولید می‌شوند و قابلیت نصب در محیط‌های داخلی یا بیرونی را دارند.
ثقفیانی همچنین به ویژگی‌های این محصول پرداخت و توضیح داد: این محصول انواع مختلفی دارند و می‌توانند اطلاعات مختلفی را از محیط جمع‌آوری کرده و به مرکز داده ارسال کنند. همچنین، قادر هستند تا عملگر‌های خاصی را کنترل کرده و فرمان‌های عملکردی را اجرا کنند.
 
تولید نود‌های مصرفی و سیستم‌های مدیریت هوشمند
وی در ادامه از تولید و معرفی نود‌های مصرفی با فن آوری‌های روز دنیا خبر داد و گفت: با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، توانسته‌ایم طیف گسترده‌ای از نود‌های مصرفی را تولید کنیم که قابلیت‌های متنوعی را برای مدیریت بهینه مصرف آب، انرژی و سایر منابع فراهم می‌کند. حسگر‌های هوشمند و سامانه‌های مدیریت مصرف، امکان نظارت لحظه به لحظه بر مصرف آب و انرژی را فراهم می‌کنند.  
ثقفیانی همچنین به اهمیت مدیریت هوشمند روشنایی معابر اشاره کرد و افزود: ما گامی مهم در این جهت برداشتیم و نمونه اولیه سامانه مدیریت روشنایی با موفقیت تولید شده و آماده ورود به مرحله تولید انبوه است.
وی درباره ردیاب‌های بدون سیم‌کارت این محصول که در حوزه‌های مختلفی کاربرد دارند، بیان کرد: این ردیاب‌ها در مدیریت شهری، ناوبری دریایی و مرزبانی کاربرد‌های قابل توجهی دارند.
همچنین، تبدیل کننده‌ها با قابلیت قرائت هوشمند کنتور‌های هوشمند برق، امکان استفاده از زیرساخت‌های موجود را فراهم می‌کند و نیازی به تعویض کنتور‌های فعلی نیست.
به گفته مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، طراحی و آزمایش‌ها به صورت موفقیت‌آمیز انجام شده و پس از گذراندن آزمایش‌های طولانی‌مدت در محیط‌های باز، این فناوری آماده‌ی بهره‌برداری است.
ثقفیانی، این فناوری را به عنوان یکی از راهکار‌های پرکاربرد در حوزه اینترنت اشیاء خواند و افزود: این فناوری به دلیل قابلیت مقیاس‌پذیری بالا مورد توجه قرار گرفته است و با بهره‌گیری از ساز و کار‌های مختلفی همچون مدیریت هوشمند ترافیک، کنترل دقیق پهنای باند و قابلیت تنظیم خودکار نرخ داده‌ها، امکان پشتیبانی از تعداد بسیار زیادی دستگاه را در یک شبکه فراهم می‌کند.
وی در ادامه به ویژگی کلیدی تکرارپذیری در این فناوری اشاره و تصریح کرد: این فناوری با ارسال داده‌ها از طریق چندین گره شبکه، احتمال موفقیت آمیز رسیدن داده‌ها به مقصد را به طور قابل توجهی افزایش می‌دهد. در صورت بروز اختلال در یکی از مسیرها، داده‌ها از مسیر دیگری ارسال خواهند شد.
علاوه بر این، قابلیت تنظیم خودکار قدرت ارسال در دستگاه‌ها، موجب می‌شود تا آنها با توجه به فاصله از گیرنده و شرایط محیطی، بهینه‌ترین قدرت را برای ارسال داده‌ها انتخاب کنند.  
ثقفیانی همچنین به معرفی یک محصول نوآورانه در حوزه کنتورخوانی هوشمند پرداخت و گفت: شرکت با ارائه این محصول، گامی بلند در جهت کاهش مصرف انرژی و افزایش بهره‌وری برداشته است. این کنتور هوشمند با مزایای منحصر به فردی نظیر قیمت مناسب، مصرف پایین برق، استفاده از ردیاب‌های بی‌سیم و ارزان قیمت و قابلیت هوشمندسازی در صنایع متنوع از جمله کشاورزی و خودرو، توانسته است بازار گسترده‌ای را به خود اختصاص دهد.
وی بیان کرد: مشتریان اصلی این محصول شرکت‌های توزیع برق، آب و گاز، بخش صنعت و معدن، شهر‌های هوشمند و همچنین کشاورزی در پهنه‌های وسیع هستند. با استفاده از این محصول، آنها می‌توانند مصرف آب را بهینه کرده و بهره‌وری محصولات کشاورزی را افزایش دهند. همچنین صنایع مختلف می‌توانند برای مدیریت مصرف انرژی و آب در واحد‌های تولیدی خود از این فناوری بهره ببرند.
مدیرعامل این شرکت گفت: همچنین محصولات ما در حوزه این فناوری و بیشتر نود‌های خارجی در مقایسه با محصولات مشابه خارجی از نظر قیمت تمام‌شده در موقعیت بهتری قرار دارند و این امر امکان صادرات به کشور‌های همسایه را فراهم می‌کند.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.