اختصاصی| قلب چگونه خبر از ابتلا به کرونا می دهد ؟

بهداشت نیوز یکشنبه 24 اسفند 1399 - 08:22

دکتر سید هاشم سزاوار با اشاره به اینکه طبق آخرین مطالعات، درگیری های قلبی و عروقی نیز بعد از ابتلا به کرونا در برخی بیماران گزارش شده است، به خبرنگار بهداشت نیوز گفت: گاهی امکان دارد برخی بیماران تظاهرات اولیه شان سکته قلبی ، سکته مغزی و دردهای قفسه سینه باشد و یا لایه های مختلف قلب از جمله میوکارد و پریکارد به صورت غیر مستقیم در جریان بیماری کرونا درگیر شوند.

وی افزود: گاهی در جریان ابتلا به کرونا، انواع نامنظمی های قلب مانند ضربان کم، اختلالات ریتم و افزایش ضربان را هم می بینیم.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با تأکید بر اینکه تظاهرات قلبی کرونا خیلی شایع نیستند و معمولا با آسیب کمتر و گه گاه در برخی بیماران دیده می شوند، بیان کرد: ممکن است هم در مرحله اولیه و حاد بیماری کرونا با اختلالات قلبی مذکور مواجه شویم ،هم امکان دارد به عنوان یک عارضه ی تأخیری و دیررس ببینیم که عارضه قلبی در جریان کرونا اتفاق افتاده است.

این متخصص قلب و عروق خاطرنشان کرد: همه ی عوارض کووید 19 از جمله عوارض قلبی آن در تمام کسانی که سن بالاتری دارند و زمینه های بیماری های قلبی و عروقی مانند مصرف داروهای مختلف قلبی و عروقی، سابقه ی سکته قلبی و نارسایی قلبی دارند با احتمال بیشتری دیده می شود.

سزاوار گفت: فرد مبتلا به کووید که با عوارض قلبی به ما مراجعه می کند اگر علائم همراه مانند تب، سرفه و تنگی نفس را داشته باشد و در آزمایشاتش موارد غیر معمول ببینیم ، او را از نظر ابتلا به کرونا نیز مورد ارزیابی قرار می دهیم.

وی اضافه کرد: افراد مبتلا به کرونا که علائم و عوارض قلبی در آن ها ظاهر می شود ، در ابتدا باید از نظر کووید تحت درمان قرار گیرد و سپس اینکه دچار چه مشکل قلبی شده اند مثلا اختلال ریتم یا اختلال عضله قلبی مورد بررسی و براساس آن تحت درمان قرار می گیرند.

سزاوار عنوان کرد: در مورد اینکه مردان مبتلا به کووید 19 بیشتر در معرض عوارض قلبی قرار می گیرند یا زنان هنوز مطالعه خاصی انجام نشده اما افرادی که دچار چاقی، دیابت و پرفشاری خون هستند در معرض بالاتر ابتلا به عوارض قلبی هستند.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در آخر به بهداشت نیوز گفت: توصیه اصلی ما در بحث کووید همچنان پیشگیری است و چون بیمارانی که مشکل ریوی، قلبی، سن بالا دارند، هم احتمال ابتلا هم احتمال عوارض در آنها بیشتر بالاتر است ، باید مراقبت بیشتری داشته باشند.

گفتگو: مشکات سخاوتی

منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.