به گزارش رکنا، روز جهانی ایدز (World AIDS Day) هر ساله در 1 دسامبر (10 آذر) برگزار میشود. این روز به منظور افزایش آگاهی عمومی درباره بیماری ایدز (Acquired Immunodeficiency Syndrome) و حمایت از افرادی که مبتلا به HIV (ویروس نقص ایمنی انسان) هستند، اختصاص دارد.
اولین روز جهانی ایدز در سال 1988 توسط سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام شد. هدف از تعیین این روز، افزایش آگاهی عمومی، کاهش تبعیض و استigma مرتبط با HIV و ایدز و حمایت از افرادی که تحت تاثیر این بیماری قرار دارند، بود.
افزایش آگاهی: روز جهانی ایدز به مردم کمک میکند تا اطلاعات بیشتری در مورد HIV و راههای پیشگیری از آن کسب کنند.
پیشگیری و درمان: تشویق به آزمایش HIV و ترویج استفاده از روشهای پیشگیری مانند استفاده از کاندوم و درمان پیشگیرانه.
حمایت از مبتلایان: ایجاد فضای امن برای افراد مبتلا به HIV و ایدز و مبارزه با تبعیض و طرد اجتماعی.
جلب توجه به چالشها: جلب توجه به چالشها و مشکلاتی که جوامع و کشورها در مواجهه با ایدز با آن روبرو هستند.
در این روز، مراسم مختلفی در سطح جهانی، ملی و محلی برگزار میشود. برخی از این فعالیتها شامل جلسات آموزشی، نمایشگاهها، راهپیماییها، و کمپینهای رسانهای برای ترویج آگاهی در مورد HIV و ایدز است. بسیاری از سازمانها و نهادها نیز این روز را برای جمعآوری کمکهای مالی و ارتقاء برنامههای درمانی و پیشگیرانه اختصاص میدهند.
هر سال، سازمانهای مختلف بهویژه سازمان جهانی بهداشت (WHO) و UNAIDS، یک شعار یا پیام خاص برای روز جهانی ایدز تعیین میکنند که هدف آن افزایش آگاهی و ایجاد امید برای مبارزه با این بیماری است.
روز جهانی ایدز فرصتی است برای تجدید تعهد جهانی به پایان دادن به اپیدمی HIV و ایدز، افزایش آگاهی، ترویج پیشگیری و حمایت از افرادی که تحت تأثیر این بیماری قرار دارند.