شاهپور علاییمقدم در گفتوگو با خبرنگار تسنیم دربوشهر به نقش عشایر در اقتصاد کشور را مهم دانست و اظهار داشت: عشایر بهعنوان گروه هدف سوم در برنامهریزی کشور محسوب میشود و نقش بیبدیل را در اقتصاد مقاومتی، توسعه پایدار و امنیت غذایی دارند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی جمعیت عشایر کشور را 1.2 میلیون نفر دانست و بیان کرد: 25 درصد گوشت قرمز عشایر تولید و عرضه میکنند.
وی، با اشاره به 808 تن گوشت قرمز مورد نیاز کشور گفت: 35 درصد منابع گوشت قرمز از دام سبک و 40 درصد فرش صادراتی و تولید 35 درصد صنایع دستی کشور در اختیار عشایر قرار دارد و برای اقتصاد کشور، اشتغال و تقویت اقتصاد مقاومتی موثر است.
رئیس سازمان امور عشایر کشور از تولید 450 هزار تن شیر و فرآوردههای لبنی از سوی عشایر خبر داد و تصریح کرد: برنامه سازمان امور عشایر این است که به شغل عشایری تنوع بخشی کند.
علاییمقدم از تدوین طرح ملی با 7 برنامه خبر داد و خاطر نشان کرد: طرح ملی تکمیل زنجیره گوشت قرمز تا سر سفره مصرف کننده از برنامههای تدوینی تا بتواند تمام تولیدات محصولات عشایر تا سر سفره مصرف کننده به نفع عشایر شود.
وی، تکمیل زنجیره تولید مواد لبنی را از دیگر موارد دانست و افزود: توسعه کشت گیاهان دارویی و جمعآوری این گیاهان، توسعه باغات در اراضی شیبدار، فرهنگ بومگردی و گردشگری و صنایع دستی با پرداخت تسهیلات کم بهره از دیگر طرحها در عرصه امور عشایر است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه 34 میلیون هکتار مرتع در اختیار عشایر است گفت: تشکیل شرکتهای فنی مهندسی توسط فرزندان عشایر و دانش بنیان مورد توجه قرار گرفته است.
رئیس سازمان امور عشایر کشور قیمت تمام شده دام زنده عشایر را بالا دانست و بیان کرد: به سبب افزایش قیمت نهادههای دامی قیمت تمام شده دام زنده افزایش یافته است.
علاییمقدم، با بیان اینکه عمده سود دام و گوشت قرمز تولیدی عشایر، واسطهها و دلالان میبرند تصریح کرد: میانگین دام زنده در کشور اکنون 53 هزار تومان است و اگر این تولیدات بهرهوری و تبدیل شود میانگین گوشت قرمز به ازای هر کیلوگرم باید 105 تا 110 هزار تومان باشد ولی اضافه قیمت آن به جیب عشایر نمیرود.
وی، تأکید کرد: اگر طرحهای اصلاح نژاد، اصلاح تغذیه و پشتیبانی از طریق تسهیلات اجرا شود میتوان تا 100 هزار تن تولید گوشت قرمز در یک افق برنامه 5 ساله افزایش دهیم و به خودکفایی گوشت قرمز کمک شود.
رئیس سازمان امور عشایر کشور تفاوت قیمت دام زنده در خارج از کشور به ویژه در کشورهای عربی با داخل کشور را بسیار زیاد دانست و تأکید کرد: قیمت دام زنده در دیگر کشورها نسبت به داخل کشور بیش از 2 برابر است و این اختلاف قیمت سبب شده که گاهاً دام قاچاق شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی صادرات دام را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: برای جلوگیری از قاچاق دام برنامه ویژه تدوین شده که میتوان 10 درصد دام عشایر به صورت مدیریت شده از طریق تشکلها و اتحادیههای عشایری صادر شود و از محل ارز حاصل شده گوشت با قیمت مناسب در اختیار مصرف کنندگان قرار داده شود.
علایی، کشاورزی قراردادی را از دیگر برنامهها دانست و تصریح کرد: اگر با شرکت پشتیبانی امور دام با اتحادیه عشایری هماهنگ شوند میتوان در کنترل قیمت گوشت قرمز در داخل کشور کارهای مؤثر انجام شود.
انتهای پیام/190/ی