تأمین نیاز صنعت گاز به دمنده‏ گریز از مرکز

صدا و سیما دوشنبه 13 اسفند 1403 - 17:57
متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان موفق شدند پس از ساخت دمنده‏ گریز از مرکز پالایشگاه‌های گاز، این محصول دانش‌بنیان را در واحد ۱۰۸ پالایشگاه هفتم مجتمع گاز پارس جنوبی نصب و راه‌اندازی کنند.

تأمین نیاز صنعت گاز به دمنده‏ گریز از مرکز

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان گفت :‌با طراحی، بومی‌سازی و تولید دمنده‏ گریز از مرکز در قالب پروژه «تولید بار اول» که با حمایت معاونت علمی و فناوری صورت گرفت، این شرکت، یک نیاز راهبردی صنعت گاز را تأمین کرد.

این شرکت دانش‌بنیان با طراحی و ساخت داخل محصول دمنده‏ گریز از مرکز برای بار اول در کشور، توانسته است ضمن صرفه‌جویی ارزی، زمینه‌ساز استمرار فعالیت واحد ۱۰۸ پالایشگاه هفتم (فاز‌های ۱۷ و ۱۸) مجتمع گاز پارس جنوبی شود.

ابوالفضل همتی علمداری، با اشاره به اهمیت راهبردی این محصول دانش‌بنیان، گفت :‌ در پالایشگاه‌های گازی واحد ۱۰۸، وظیفه بازیافت گوگرد از گاز اسیدی حاصله در واحد ۱۰۱ را به عهده دارند. هدف از احداث این واحد ، ملاحظات زیست محیطی و تبدیل گاز سولفید هیدروژن حاصل از فرآیند شیرین‌سازی آمین به گوگرد است.

این فعال فناور افزود :‌ بر همین اساس، دمنده‌های واحد ۱۰۸ علاوه بر اهمیت فراوان در پایداری تولید، از منظر خطرات ایمنی و زیست‌محیطی برای پرسنل و بومیان منطقه نیز حائز اهمیت هستند.

همتی گفت :‌ در صورتی که عملکرد این دمنده‌ها به هردلیل متوقف شود، فرآیند بازیافت و تولید گوگرد دچار اختلال و توقف خواهد شد؛ که این امر منجر به وقوع آسیب‌های زیست‌محیطی شده و چالش‌های مختلفی را به همراه خواهد داشت.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان ، با اشاره به کارکرد مطلوب دمنده‌های گریز از مرکز، نوع ساخت داخل و تولید بار اول نصب شده در این واحد‌ها نسبت به انواع دیگر از جمله دمنده‌های لوب گفت :‌  این دمنده‌ها دارای ظرفیت هوادهی بالاتر و کنترل‌پذیری بیشتر بوده و نیاز به قطعات یدکی مصرفی آنها نیز محدود است.

همتی، با اشاره به نیاز مجتمع گازی پارس جنوبی به ۳۴ مورد از دمنده‌های نوع گریز از مرکز، افزود :‌  عمده دمنده‌هایی که در سال‌های گذشته تامین شده‌اند، دارای مشکلات متعدد عملکردی بوده و تولید ناپایداری دارند. بنابراین، جایگزینی دمنده‌‏های گریز از مرکز با تجهیزات موجود، دارای مزایای متعددی برای بهره‌‏برداران این تجهیز است.

وی، با بیان این‌که دمنده‌های ایران‌ساخت، علاوه بر پالایشگاه‌های گازی، در صنایع فولاد و ذوب آهن نیز کاربرد دارند، گفت :‌ بومی‌سازی و تولید داخل این تجهیز ۲۵ درصد صرفه‌جویی نسبت به نمونه‌های خارجی به ارمغان خواهد آورد ضمن آن‌که در تامین قطعات یدکی نیز صرفه‌جویی قابل توجهی را به همراه خواهد داشت. علاوه بر این پایداری تولید افزایش خواهد یافت و جلوگیری از توقف‌های متعدد در واحد‌های بازیافت گوگرد در مجتمع گازی پارس جنوبی نیز کاهش می‌یابد.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.