به گزارش خبرگزاری صداوسیما، این برنامه روایت افرادی است که تجربه نزدیک به مرگ داشتهاند. در فصل جدید گروه برنامه ساز با سفر به روستاها و شهرهای ایران از میان حدود ۲ هزار تجربه گر، ۳۰ نفر را به برنامه دعوت کردهاند.
عباس موزون تهیه کننده و مجری برنامه «زندگی پس از زندگی»، با حضور در شبکه خبر در بخشی از سخنانش درباره تغییرات این فصل گفت: فصل ششم تغییرات جدی در تیتراژ و دکور دارد به لحاظ شکلی و به لحاظ محتوایی هم صحبتهای جدی با صنف پزشک، پرستار و درمانگران، در این فصل داریم که اینها در تعامل با این تجربه ها در شغل خودشان چه تحولاتی را قائل هستند که در فرایند درمان داشته باشند
وی افزود: یک تغییر محتوای دیگر این است که تحول خود تجربه گر را دنبال میکنیم که آیا تجربه گر یک فرد عادی است در زندگی پس از تجربه با تبدیل به یک فرد خاص و ویژه شده که با این کار می خواهیم تقدس زدایی شود از بسیاری اندکی از بینندگان که بخواهند قدبس پنداری بکنند.
وی گفت: این فصل ما مهمانی داریم که خودش از کادر درمانی بیمارستان است و آن چیزی که برای او اتفاق افتاده در بیمارستان رخ داده و شاهدانش تعداد زیادی از کارکنان خود بیمارستان هستند.
وی درباره انتخاب تجربه گران گفت: یا خودشان خود را معرفی میکنند یا خانواده، دوستان و آشنایان این افراد را معرفی میکنند.
وی درباره راستی آزمایی این افراد هم گفت: این راستی و آزمایی در دو بخش انجام میشود یکی تجربه گر و یکی تجربه، تجربه گر به این معنا که بیمار نیست به لحاظ ذهنی و روانی، دوم اینکه چیزهای که گفته میشود مستند به یک مدارکی، شواهدی یا شهودی یا هر دو تا که بررسی میشود و متن تجربه است آن هم با شاخصههای ویژه راستی آزمایی میشود.
وی افزود: حداقل پنج مصاحبه با هر تجربه گر انجام میدهیم. این پنج مصاحبه در زمانهای مختلف و مکانهای مختلف و به اشکال مختلف است. این یکی از مراحل راستی آزمایی است. البته فقط متکی به گفتههای خود فرد قطعا نیست، مراجعه محیطی وجود دارد علاوه بر شواهد نیاز به شهود دارد و فرایند بسیار پیچیدهای است.
وی گفت: امسال یک تجربه گر از کشور عراق داریم که در تعامل هستیم در برنامه حضور داشته باشد. همچین تجربه گرانی از آمریکا و اروپا است که رسانه های دیگر با آنها مصاحبه کرده اند قبلا و معمولا تجربه گرانی هستند که تجربه مشابه با تجربه گران داخلی داشته باشند.
وی گفت: کسانی که به برنامه تا الان آمدهاند در این چند فصل، با آنها توافق شده که این افراد بعد از برنامه، این را مبنای اقدامات فرهنگی یا برقراری ارتباطات آموزشی قرار ندهند و این طور هم بوده تا الان، و ما از تجربه گران برنامههای قبلی هم مطلع هستیم و به هیچ کدام از این تجربه گران این اجازه داده نمیشود که در جاهای دیگر صحبت بکنند.
وی درباره دیگر تغییرات احتمالی برنامه گفت: معتقدم و بقین دارم که برنامه نیاز به دو سه مورد تغییر دارد که به صورت جهشی رشد کنند یکی اینکه ما نیاز داریم با مهمانان خارجی در کشور خودشان مراجعه کنیم تعداد مهمانان خارجی باید بیشتر باشه و دوم اینکه این برنامه یک بخش پلاس یا بعلاوه میخواهد که کارشناسان بعد از برنامه درباره موضوع گفتوگو بکنند.