گلوگاه‌های تخلفات معاینه فنی شناسایی می شوند

صدا و سیما پنج شنبه 28 فروردین 1404 - 12:41
رییس سازمان حفاظت محیط زیست در هشتمین جلسه کارگروه ملی کاهش الودگی هوا با تاکید بر اهمیت معاینه فنی خودروها گفت: با انجام نظارت دقیق و معاینه فنی اصولی انتشار آلاینده‌های هوا تا ۲۱ درصد کاهش خواهد داشت.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار محیط زیست خبرگزاری صداوسیما در هشتمین جلسه کارگروه ملی کاهش الودگی هوا به اهمیت معاینه فنی خودرو‌ها در کاهش آلودگی هوا اشاره کرد و گفت: در حال حاضر کمتر از ۴۰ درصداز خودرو‌ها برای معاینه فنی به مراکز مراجعه می‌کنند.

انصاری تاکید کرد: در صورت انجام اصولی معاینه فنی خودروها، انتشار آلاینده‌های هوا ۲۱ درصد کاهش خواهد داشت. در نشست کارگروه کاهش آلودگی هوا مقرر شد گلوگاه‌های تخلفات معاینه فنی شناسایی شود و نظارت بر این مراکز افزایش یابد.

وی افزود: آلودگی هوا توسط موتور سیکلت‌ها یکی از موضوعات مهم  در این نشست بود که به تصویب رسید به صورت آزمایشی تعدادی از موتورسیکلت‌های باری برقی شوند.

رییس سازمان محیط زیست به چالش بزرگ آلودگی هوای تهران اشاره کرد و گفت:حل این معضل به هماهنگی دستگاه‌های زیادی مربوط است که در کوتاه مدت قابل حل نیست. با توجه به وجود قانون بالادستی هوای پاک، تکالیف دستگاه‌های اجرایی در حوزه کاهش آلودگی هوا مشخص شده است. اگر این دستگاه‌های اجرایی این چالش را در اولویت کاری خود قرار دهند تعداد روز‌های ناسالم کمتر خواهد شد.

موتورسیکلت های باری برقی می شوند

جعفر قائم پناه معاون اجرایی رئیس جمهور نیز در هشتمین جلسه کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا، به موضوع اصلاح نظام معاینه فنی خودرو‌ها، برقی‌سازی موتورسیکلت‌های کار و استفاده از کاتالیست برای خودرو‌های نوشماره اشاره کرد و گفت:با توجه به انکه تعداد زیادی از خودرو‌ها معاینه فنی ندارند به استاندار تهران فرصت داده شد تا ظرف یک هفته آینده آخرین گزارش چالش معاینه فنی را به کارگروه مبارزه با آلودگی هوا ارائه دهد

وی در ادامه به مصوبات نشست کارگروه کاهش آلودگی هوا درباره موتورسیکلت‌ها اشاره کرد و گفت: حدود ۹۰ درصد موتورسیکلت‌ها معاینه فنی ندارند. در این جلسه مصوباتی درباره برقی سازی موتور سیکلت‌ها و اسقاط موتور‌های فرسوده داشتیم و مقرر شد ظرف دو هفته پیشنهاد‌های خود را کارگروه کاهش آلودگی هوا ارائه دهند.

 معاون اجرایی رئیس جمهور ادامه داد :مقرر شد استاندار تهران به عنوان یک متولی اصلی برای مقابله با آلودگی هوای کلانشهر تهران کارگروهی در این استانداری تشکیل دهد تا هماهنگی برای جمع آوری اطلاعات مربوط به خودرو‌هایی که معاینه فنی شده‌اند و یا خودرو‌هایی که معاینه فنی نشده‌اند و تاریخ انقضای آنها انجام شود.

قائم پناه با انتقاد از اجرایی نشدن مصوبات قانون هوای پاک گفت:قوانین خوبی وضع شده ولی متاسفانه در مرحله پیگیری و اجرا دچار ضعف و نارسایی هستیم. می‌کنیم در سال جاری تعداد روز‌های هوای پاک تهران افزایش یابد.

 
 
تهران دومین شهر صنعتی آلوده کشور
شهر تهران چهارمین شهر آلوده کشور است که ۳۲ درصد روز‌ها در وضعیت ناسالم قرار داشته است. با توجه به اینکه کلان شهر‌های اهواز و زاهدان از آلودگی‌های طبیعی و ریزگرد‌ها متاثر.هستند، به این ترتیب می‌توان از شهر تهران به عنوان دومین شهر صنعتی کشور بعد از اصفهان نام بر.د.
وی ادامه داد: طی سه سال اخیر وضعیت آلودگی هوای شهر تهران روند صعودی را نشان می‌دهد به گونه‌ای که طی سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ تنها ۲ درصد روز پاک داشته‌ایم در سال ۱۴۰۲تعداد روز‌های ناسالم عدد ۱۱۹ روز بود درحالیکه در سال ۱۴۰۳ این رقم افزایش پیدا کرد و به ۱۴۷ روز رسید.
 

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.