به گزارش خبرنگار خبرگزاری مهر، نشست معرفی پایتخت کتاب ایران امروز در وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی و با حضور نمایندگان شهرهای منتخب و جمعی از اهالی رسانه برگزار شد، که در این نشست شهر اوز در استان فارس از سوی هیئت داوران به عنوان پایتخت کتاب و کتابخوانی ایران انتخاب شد.
در این نشست محسن جوادی سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ایوب دهقانکار مشاور علمی، مدیریتی و اجرایی معاون امور فرهنگی، علیرضا نوریزاده مدیرکل مجامع، تشکلها و فعالیتهای فرهنگی، اعضای شورای هیأت انتخاب نهمین پایتخت کتاب ایران، مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانهای آذربایجان غربی، اصفهان، قزوین گیلان، فارس، مازندران حضور داشتند.
در ابتدای نشست، علیرضا نوری زاده مدیرکل دفتر مجامع و فعالیتهای فرهنگی به تصریح کلیات این طرح پرداخت و گفت: ۱۱۰ شهر در فراخوان این طرح شرکت کردند که از بین آنها ۴۷ شهر برنامهای ارائه دادند که قابلیت داوری داشت.
در ادامه، آزاده نظربلند دبیر کل نهاد کتابخانههای عمومی کشور ضمن تسلیت حادثه اخیر بندرعباس و ذکر این نکته که اکنون پایتخت همدلی و همدردی ایران بندرعباس است، گفت: با توجه به آرایی که در مجموع از هیئت داوران و افراد حاضر در جلسه اخذ شد پایتخت کتاب ایران در سال جاری شهر اوز اعلام میشود.
در ادامه جلسه محسن حاجیزینالعابدینی، سرداور این دوره به نمایندگی از هیئت داوران خاطرنشان کرد: رقابت بین شهرها بسیار زیاد بود و برنامههای خلاقانه و گسترده زیادی وجود داشت. وی در ادامه به برخی از وجوه شاخص شهر اوز به عنوان پایتخت کتاب اشاره کرد و گفت: شهر اوز نماد یک دهه استمرار و پایداری در عرصه ترویج کتاب و کتابخوانی است. این شهر الگوی خوب همکاری بین دولت و مردم را رقم زده است. به این شکل که نهادهای دولتی نقش حمایتگری و تسهیلگری را در مواجهه با طرحهای مردمی ایفا میکنند.
وی افزود: به عنوان مثال در شهر اوز با «مکتب خانه» مواجه شدیم که یک کار علمی سنتی است؛ چنانکه مکتب برای مردم ایران در گذشته نیز مهد بسیاری از اتفاقات و رویدادهای فرهنگی و علمی بوده است.
زینالعابدینی در ادامه به «کتابخانه زندان» نیز به عنوان یکی از اتفاقات اثرگذار در شهر اوز اشاره کرد و ادامه داد: بخش بینالمللی فعالیتهای ترویجی کتابخوانی در اوز نیز بسیار جدی پیگیری شده بود به ویژه در کشورهایی همچون امارات، کویت و آلمان.
برخی روستاهای این شهر از جمله روستاهای گلار و فیشور نیز اقدامات مؤثری در این زمینه انجام داده بودند. طرح کوچه شادی (مدیریت فعالیتهای فرهنگی محله توسط نوجوانان)، موزه عروسکها، موزه مردم شناسی و فعالیتهای پیرامون قصه و کتاب که در این محافل صورت گرفته بود، از دیگر نکات برجسته شهر اوز بود که زینالعابدینی به آنها اشاره کرد.
در نهمین دوره انتخاب و معرفی پایتخت کتاب ایران شش شهر اوز، شاهین شهر، ارومیه، قزوین، لاهیجان و بهشهر به عنوان دوستدار کتاب، سه شهر فومن، رابر و فهرج به عنوان شهرهای زیر چتر کتاب و سه شهر خوی، سیرجان و سبزوار به عنوان سه شهر مشتاق کتاب برگزیده شدند.