پنج رمزارزی که در ماه اخیر روی اعصاب سرمایه گذاران رژه رفتند!

فرارو پنج شنبه 11 اردیبهشت 1404 - 18:17
برخلاف فارت کوین، ویرچوال و سو لیر که در ماه آوریل، سود‌های سه رقمی نصیب خریدارانشان کردند، ۵ ارز دیجیتال حسابی روی اعصاب سرمایه‌گذارانشان راه رفتند. اما داستان این افت‌های بزرگ چه بود و چقدر سرمایه‌گذاران خود را زیان دیده کردند؟

فرارو– در آستانه ماه می‌ قرار داریم و با وجود عملکرد مثبت بیت کوین که سود ۱۵ درصدی نصیب سرمایه‌گذارانش کرد، سقوط آزادهای بازار رکورد زنی کردند: ارز مانترا سقوط کرد و ارزش بازار ارز موومنت تقریبا نصف شد.

به گزارش فرارو؛ در آوریل ۲۰۲۵ بازار رمزارز پر از اخبار منفی و ریزش‌های ناگهانی بود. بدترین اتفاق فروپاشی ناگهانی ارز مانترا OM، نوزدهمین ارز بزرگ بازار در ۱۳ آوریل بود که باعث بیرون افتادن این ارز از لیست ۱۰۰ ارز برتر شد. ارز‌های پرطرفدار دیگری هم هستند که مانند تون کوین، استوری و پای نتورک همه جزو ارز‌های رو سیاه ماه آوریل بودند. اما هر کدام از این پروژه‌ها داستان خاص خودشان را دارند. در ادامه، پنج رمزارز مشهور بازار که در ماه آوریل از آخر اول شدند را بررسی می‌کنیم.

۱- ارز موومنت قربانی خروس بی‌محل

رمزارز موومنت با نماد MOVE ارز بومی شبکه Movement است که با هدف بریج زدن میان بلاک‌چین Move و شبکه‌هایی ایجاد شده که با ماشین مجازی اتریوم کار می‌کنند. این شبکه از لحاظ بنیادین قوی است و بستری برای توسعه‌دهندگان برای ساخت اپلیکیشن‌های امن و مقیاس‌پذیر فراهم می‌کند. در حال حاضر، ارزش بازار این توکن پس از یک افت ماهانه ۴۰ درصدی، حدود ۵۹۴.۲ میلیون دلار برآورد شده است.

علت ریزش قیمت موومنت تخلف یک مارکت میکر در صرافی بایننس بود. این مارکت میکر متهم به فروش ۶۶ میلیون واحدتوکن MOVE بود. پس از این حواشی از زمانی که تیم موومنت لبز تحقیقات داخلی برای کشف تخلفات بازارسازی را کلید زد؛ ریزش شدید قیمت موومنت آغاز شد. مقصر بعدی ریزش توکن آنلاک بی‌موقع ۵۰ میلیون واحدی در ابتدای ماه آوریل بود که فشار فروش را تشدید کرد.

۲- ارز دکس قربانی ربات معامله‌گر

ارز دکس با نماد DeXe ارز بومی یک پروتکل دیفای و شبکه اجتماعی است که امکان کپی‌تریدینگ و مدیریت دارایی‌های رمزارزی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. 

ارزش بازار این ارز، پس از افت ۲۵.۵ درصدی آن در ماه آوریل، به ۱.۰۹ میلیارد دلار رسید و جایگاه این ارز با چند پله افت، به رتبه ۶۴ افت کرد. متهم ردیف اول این افت قیمت، یک خطای ربات معامله‌گر یا تنظیمات نادرست استراتژی اتوماتیک در صرافی بایننس بود که منجر به فروش کنترل‌نشده و سقوط ۳۰ درصدی ارز DEXE شد.

از سوی دیگر آپدیت قوانین مارجین در بایننس با قوانین سختگیرانه باعث شد برخی مارکت‌میکر‌ها قادر به تأمین وثیقه جدید نشوند. این امر آغازگر لیکوئیدیشن‌های اجباری شد و بر ریزش دامن زد. 

۳- ارز تون کوین قربانی حمایت تق و لق

ارز توکن کوین با نماد TON، نیازی به معرفی ندارد. همه می‌دانیم تون کوین قلب بلاک‌چین TON است، توسط تیم تلگرام توسعه یافته و ارتباط محکم با پیام‌رسان تلگرام دارد. 

تون کوین پس از ریزش ماهانه ۲۱ درصدی، با ارزش بازار حدود ۷.۸ میلیارد دلاری، همچنان جزو ۱۵ ارز برتر بازار است. ریزش قیمت تون کوین علت خاصی نداشت و بیشتر تحت تاثیر بازار نزولی بیت‌کوین در ابتدای ماه بود که باعث از دست رفتن سطح حمایت ۳.۵ دلار شد.

۴- ارز استوری قربانی بی جنبگی در برابر حجم

ارز استوری با نماد Story، ارز بومی یک بلاک‌چین لایه یک برای توکنیزه‌کردن مالکیت فکری (IP) است که به خالقان محتوا امکان ثبت، صدور مجوز و کسب درآمد از آثارشان را می‌دهد. ارزش بازار این ارز پس از افت ماهانه ۱۹ درصدی، به حوالی ۱.۰۷ میلیارد دلار رسید که باعث افت رتبه آن تا ۶۶ شد.

علت ریزش قیمت استوری، نوسان شدید آن در نیمه آوریل بود که باعث شد این توکن در عرض چند ساعت ۲۰ الی ۲۵٪ افت کند. البته شایعه فروش‌های هماهنگ در فضای مجازی مطرح شد. با این حال، این جهش حجم معاملات اهرمی بود که باعث پاکسازی موقعیت‌های لانگ و شورت به ارزش بیش از ۲ میلیون دلار شد و در واقع، لیکوییدیشن‌های اجباری بر نوسانات منفی دامن زد. 

۵- ارز پای نتورک قربانی فاندامنتال معلوم الحال

PI رمزارز بومی شبکه پای نتورک است و ادعا دارد با استفاده از یک اپ موبایل به هر فرد اجازه می‌دهد بدون مصرف زیاد انرژی، با گوشی هوشمند خود کریپتو ماین کند و در اکوسیستم Web۳ مشارکت کند، اما شک و شبهه‌ای که در مورد این ادعا نزد کارشناسان وجود دارد، باعث شده این ارز هنوز موفق به لیست شدن در صرافی بایننس نشود. حتی محبوبیت زیاد این پروژه نتوانسته کمکی در این رابطه انجام دهد.

ریزش ۱۸ درصدی پای نتورک در ماه آوریل، ارزش بازار آن را به حدود ۳.۹ میلیارد دلار رساند. اولین علت این افت، نبود ریشه‌های بنیادین قوی است. دومین علت مقاومت تکنیکالی این ارز در منطقه ۰.۸ دلار است که آن را به قعر ۰.۵۷ دلار کشاند.  

جمع بندی

هر یک از این پنج پروژه با دلایل خاص خود دچار نوسانات شدید شدند؛ از تحقیقات داخلی و توکن آنلاک گرفته تا خطا‌های ربات‌ها و شرایط تکنیکال. با این حال این ریزش‌ها زنگ خطری هستند که بیش از پیش لزوم رعایت اصول ریسک را یادآوری می‌کنند.

منبع خبر "فرارو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.