تحقیق جدید: افزایش 82 درصدی خطر گردن‌درد با نشستن طولانی و کار با موبایل

دیجیاتو پنج شنبه 11 اردیبهشت 1404 - 19:03
طبق این تحقیق، کارمندانی که با موبایل یا کامپیوتر خود کار می‌کنند، بیشتر در معرض گردن درد هستند. The post تحقیق جدید: افزایش 82 درصدی خطر گردن‌درد با نشستن طولانی و کار با موبایل appeared first on دیجیاتو.

نتایج یک مطالعه علمی نشان می‌دهد نشستن برای بیش از شش ساعت در روز می‌تواند باعث گردن درد شود، مشکلی که هر ساله در حال افزایش است و علاوه بر هزینه‌های درمانی بالا می‌تواند ناراحتی‌های شدید دیگری را به دنبال داشته باشد. کار با موبایل نیز می‌تواند تا 82 درصد باعث گردن‌درد شود.

پژوهشگران چینی در مطالعه‌ای که توسط ژورنال BMC Public Health منتشر شده، هشدار داده‌اند:

«خطر گردن‌درد به طور سالانه در حال افزایش است و پیشرفت سریع سبک زندگی مدرن همراه با تغییر در عادت‌های کاری از عوامل اصلی آن هستند.»

به گفته آنها، افزایش قابل‌توجه «رفتارهای کم‌تحرک» به‌ویژه در میان جوانان، از دلایل اصلی این مشکل است. پس از همه‌گیری کرونا و رواج دورکاری، این روند تشدید پیدا کرده است.

«رفتار کم‌تحرک» در این مطالعه به فعالیت‌هایی اطلاق شده که فرد در طول روز در حالت نشسته با مصرف انرژی بسیار کم انجام می‌دهد؛ مانند تماشای تلویزیون، کار با کامپیوتر یا استفاده از نمایشگرهای مختلف.

این پژوهش همچنین نشان می‌دهد که رفتارهای کم‌تحرک نه تنها با افزایش خطر بیماری‌های قلبی و سایر بیماری‌ها همراه است، بلکه می‌تواند باعث کاهش جریان خون به گردن، عدم تعادل در قدرت عضلات گردن، کاهش حرکت مفاصل و افزایش فشار روی دیسک‌های بین‌مهره‌ای شود.

تاثیر رفتارهای کم‌تحرک در گردن درد

برای انجام این مطالعه، داده‌های 25 تحقیق که شامل بیش از 43 هزار نفر از 13 کشور می‌شود مورد تحلیل قرار گرفته است. طبق نتایج ارائه شده، استفاده از تلفن همراه بیشترین ریسک را به همراه دارد و احتمال گردن درد را تا 82 درصد افزایش می‌دهد. استفاده از کامپیوتر این احتمال را به 23 درصد می‌رساند و تماشای تلویزیون در این زمینه ریسک معناداری نداشته است.

همچنین، هرچه زمان نشستن بیشتر باشد، ریسک گردن‌درد هم بیشتر می‌شود. کسانی که روزانه بیش از شش ساعت می‌نشینند، 88 درصد بیشتر از افرادی که کم‌تحرک نبوده‌اند، در معرض این درد قرار دارند.

به گفته محققان بخش عمده‌ای از این خطر زمانی ایجاد می‌شود که افراد در حالت‌هایی مانند خم‌کردن گردن به جلو یا افتادگی شانه‌ها قرار می‌گیرند. آنها می‌گویند:

«با افزایش مدت زمان استفاده از نمایشگرها در حالت نشسته، این عادت‌ها می‌توانند ساختار بیومکانیکی طبیعی گردن را دچار اختلال کنند.»

براساس مطالعات پیشین، گردن‌درد یکی از رایج‌ترین اختلالات اسکلتی-عضلانی در جهان است و حدود 70 درصد مردم در طول زندگی خود حداقل یک بار آن را تجربه می‌کنند. پیش از این در یک مطالعه بین‌المللی دیگر نیز گفته شده بود که نشستن برای 6 تا 8 ساعت در روز، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و مرگ زودرس را افزایش می‌دهد.

منبع خبر "دیجیاتو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.