حسین صمصامی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با «اطلاعات آنلاین» با اشاره به پیچیدگی فضای اقتصادی کشور اظهار داشت: وقتی نابسامانی در حوزه مهم اقتصاد به قدری ملموس می شود که «اصلاح» سخت به نظر می رسد، باید گفت علت های بیرونی و داخلی در شلختگی اقتصادی سهم دارند که برای برون رفت از بحران، لازم است، همه دلائل بیرونی و داخلی از میان برداشته شوند. بنابراین، اینکه گمان کنیم به نتیجه رسیدن مذاکره با آمریکا اقتصاد ایران را به آرامشی کامل خواهد رساند، برداشتی اشتباه و غیرواقعی است.
نماینده تهران در مجلس دوازدهم در ادامه گفت: جذب سرمایه خارجی از الزام های اصلی توسعه اقتصادی به شمار می رود. بنابراین به جز اسرائیل، در پی مراوده سیاسی و اقتصادی گسترده با تمام دنیا هستیم تا از طریق سرمایه گذاری و همچنین رونق صادرات و واردات از مشکلات اقتصادی موحود رهایی پیدا کنیم، با این توضیح که در شرایط تحریم، همکاری با کشورهایی که مثل ما تحریم هستند، می تواند در گره گشایی اقتصادی سهم زیادی داشته باشد.
صمصامی افزود: با وجود اینکه تحت تحریم های یک طرفه آمریکا هستیم و به همین دلیل بسیاری از کشورها عملا نمی توانند با ایران همکاری اقتصادی_تجاری داشته باشند، می توانیم با رایزنی با کشورهایی چون روسیه، چین، ونزوئلا که از پتانسیل تجاری قابل توجهی برخوردارند، تا حد چشمگیری اقتصادمان را از نابسامانی به شرایط مطلوب سوق بدهیم. در واقع تا زمانیکه تحریم ها پابرجا هستند، باید از کوچکترین فرصت ها نهایت بهره برداری را داشته باشیم.
وی در عین حال تاکید کرد: برای گره گشایی از اقتصاد، همچنین باید داد و ستد با هسایه های حاشیه خلیج فارس را هم جدی بگیریم. به هرحال خاورمیانه به عنوان ثروتمندترین منطقه دنیا این امکان را برای کشورها فراهم می کند که به قول معروف گلیم شان را از آب بیرون بکشند.
این چهره اصولگرای مجلس تصریح کرد: فرصت گرانبهای دیگر هم استفاده از سرمایه های داخلی است؛ به این معنی که اگر سرمایه داران داخلی، به جای تزریق سرمایه شان به بازارهای خارجی و همچنین خرید دلار، سکه، ملک و ... برای ورود به بخش تولید ترغیب شوند، حتی می توان گفت اقتصاد کشور به نوعی با انقلاب روبرو خواهد شد. البته دولت و ارگان های مرتبط باید به هر طریق ممکن اعتماد سرمایه داران داخلی را جلب کنند تا بابت کم شدن ارزش سرمایه نگرانی نداشته باشند و با اطمینان خاطر در چرخه تولید داخل مشارکت داشته باشند.
صمصامی یادآور شد: ذکر این نکته هم ضروری است، مجلس شورای اسلامی باید برای فعالیت فعالان اقتصادی قوانینی وضع کند تا «سرمایه گذاری» را امن و توام با حفظ ارزش سرمایه بدانند و قوانین دستوپاگیر و موانع را نیز برطرف سازد.