این در حالی است که دولت ترامپ برخی کالاهای الکترونیکی کلیدی مانند تلفنهای همراه را از تعرفههای جدید معاف کرده است. دولت ترامپ همواره بر انتقال خطوط تولید اپل به خاک آمریکا اصرار داشته و اکنون شرکتهای مختلف میکوشند راهکارهایی برای سازگاری با شرایط جدید تجارت جهانی بیابند. در همین راستا، تیم کوک در نشستی با سرمایهگذاران، توجه حاضران را به سرمایهگذاریهای کلان اپل در ایالاتمتحده جلب کرد.
او در آغاز جلسه بر برنامه ۵۰۰ میلیارد دلاری این شرکت برای سرمایهگذاری در چندین ایالت آمریکا طی چهار سال آینده تاکید کرد. مدیرعامل اپل اعلام کرد این شرکت زنجیره تامین محصولات مخصوص بازار آمریکا را از چین خارج میکند. او افزود بیشتر آیفونهای عرضهشده در بازار آمریکا از این پس در هند تولید میشوند. به گفته کوک، ویتنام نیز به مرکز اصلی تولید محصولات آیپد، مک، اپل واچ و ایرپاد برای مصرفکنندگان آمریکایی تبدیل میشود، اما چین همچنان مرکز تولید اصلی برای محصولات عرضهشده در سایر بازارهای جهانی خواهد بود.
با این حال، انتقال خطوط تولید به هند کار سادهای نیست و به زمان، سرمایهگذاری چند میلیارد دلاری و ایجاد زیرساختهای صنعتی گسترده نیاز دارد. شانتی کلمن، مدیر ارشد سرمایهگذاری شرکت اماندجی ولث، در گفتوگو با برنامه «تودی» بیبیسی تاکید کرد: «با وجود این تغییرات، اپل همچنان با چالش تعرفهها روبهرو است. انتقال خطوط تولید و ساخت کارخانههای جدید هزینههای سنگینی به این شرکت تحمیل میکند.»
با وجود تنشهای تجاری میان آمریکا و چین، عملکرد مالی شرکت اپل همچنان مثبت است. این غول فناوری اعلام کرد درآمدش در سه ماهه نخست سال جاری میلادی با رشد پنج درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل، به ۹۵.۴ میلیارد دلار رسیده است. این ارقام نشان میدهد باوجود نگرانیهایی که درباره تاثیر سیاستهای تعرفهای ترامپ بر شرکتهای فناوری وجود داشت، اپل توانسته بازار فروش خود را حفظ کند و حتی بهبود ببخشد.