به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بانک سپه، دکتر آیتاله ابراهیمی مدیرعامل بانک سپه در این مراسم که روز یکشنبه 14 اردیبهشت ماه همزمان با سالروز تاسیس نخستین بانک ایرانی در محل سالن همایشهای ساختمان نگین بانک سپه برگزار شد با اشاره به تاریخ پرافتخار بانک سپه به تشریح دستاوردها و نقش پررنگ بانک سپه در توسعه اقتصاد کشور در طول حیات یکصدساله بانک پرداخت.
این مراسم با سخنرانی دکتر محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور، دکتر فرزین رئیس کل بانک مرکزی،دکتر تقوی نژاد دبیر هیأت دولت و دکتر مرادپور معاون امور بانکی و بیمه وزارت امور اقتصادی و دارایی ادامه یافت.
رونمایی از کتابهای یکصدسالگی بانک سپه و تاریخ شفاهی بانک، با حضور دکتر عارف معاون اول رئیس جمهور، دکتر تقوی نژاد دبیر هیات دولت، دکتر ولی اله سیف رئیس کل سابق بانک مرکزی و دکتر آیت اله ابراهیمی مدیرعامل بانک سپه، پخش کلیپهای معرفی تاریخ بانک و موزه بانک به همراه روایت تاریخی کارکنان قدیمی و نشست مدیران عامل سابق بانک سپه با حضور دکتر سیدکامل تقوی نژاد، دکتر ولی اله سیف، دکتر ابوالقاسم جمشیدی و دکتر حسنعلی قنبری از مهمترین برنامههای این مراسم بود.
قدردانی از مدیران عامل سابق بانک سپه با حضور دکتر فرزین رئیس کل بانک مرکزی، دکتر مرادپور معاون امور بانکی و بیمه وزارت اقتصادی و داری، دکتر فرشاد محمدپور معاون تنظیمگری و نظارت بانک مرکزی و دکتر ابراهیمی مدیرعامل بانک سپه پایان بخش این مراسم بود.
معاون اول رئیس جمهور: بانک سپه در صف اول بانکهای توسعهای کشور قرار دارد
معاون اول رئیسجمهور در مراسم گرامیداشت یکصد سالگی بانک سپه گفت: بانک سپه در تأمین پروژههای توسعهای و حوزههای مالی، صنعتی و کشاورزی و همچنین حجم سپردههای بانکی در صف اول بانکهای توسعهای کشور قرار دارد.
معاون اول رئیسجمهور در مراسم گرامیداشت یکصد سالگی بانک سپه: بانک سپه در صف اول بانکهای توسعه ای کشور قرار دارد
معاون اول رئیسجمهور در مراسم گرامیداشت یکصد سالگی بانک سپه گفت: بانک سپه در تأمین پروژههای توسعهای و حوزههای مالی، صنعتی و کشاورزی و همچنین حجم سپردههای بانکی در صف اول بانکهای توسعهای کشور قرار دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بانک سپه به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، دکتر محمدرضا عارف صبح امروز در مراسم گرامیداشت یکصدسالگی بانک سپه، با اشاره به اهمیت نوآوری و هوشمندسازی شبکه بانکی کشور گفت: بانکها باید در مسیر تعالی و کمک به شبکه اقتصاد کشور وارد شوند و اگر یک سیستم بانکی بخواهد در فضای اقتصادی زنده بماند و دوام بیاورد باید در مسیر شعار نوآوری و هوشمندسازی حرکت کند.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به اینکه هوشمندسازی نه یک شعار بلکه ضرورت است، ادامه داد: هوشمند سازی و هوش مصنوعی بیانگر استفاده از آخرین دستاوردهای فناوریهای پیشرفته در امور اداره کشور و توسعه است که یک ضرورت قطعی برای کشور محسوب میشود.
وی با بیان اینکه در طی برنامههای توسعه پس از پیروزی انقلاب اسلامی توفیقاتی به دست آوردیم، اما به این نتیجه رسیدیم که نمیتوان نظارگر فناوری باشیم، تصریح کرد: فناوریها در نهایت خود را به ما تحمیل میکنند چرا که اقتصاد ایران در حال گذار به شرایط نوین است.
دکتر عارف درخصوص رسیدن به اهداف سند چشم انداز بیست ساله کشور خاطرنشان کرد: در سند چشم انداز یک افق روشن برای کشور ترسیم شده و اگر در رسیدن به این اهداف در یک افق زمانی مشخص نرسیدیم، این اهداف از بین نمیروند و مهمترین پیام سند چشم انداز توجه به فناوریهای پیشرفته است که باید در این فناوریها پیشتاز، مؤثر و نقش آفرین باشیم و تبدیل به یک مصرف کننده نشویم.
وی افزود: با توجه به همین رویکرد در فناوری نانو به جایگاه بالایی در ۱۵ کشور اول دنیا رسیدیم و از این جایگاه نیز عبور کردیم و در زمینه هوش مصنوعی نیز طبق فرمایشات مقام معظم رهبری که باید جزو ۱۰ کشور اول باشیم، دستیابی به فناوریهای مرتبط با هوش مصنوعی یک الزام در توسعه است.
معاون اول رئیسجمهور با تأکید بر اینکه سیستم بانکی کشور نمیتواند با فناوریهای ۵۰ سال گذشته مراودات مالی و بانکی با دنیا داشته باشد، ادامه داد: باید روابط را با نوآوری، امید و هوشمندسازی با همه ملزومات آن با دنیای جهان گسترش داد.
دکتر عارف با بیان اینکه در فناوریهای نوظهور نمیتوانیم خود را در یک مسیر محدود کنیم و باید جامعیت فناوری درنظر گرفته شود وگرنه برای ما سودی نخواهد داشت، تصریح کرد: با ظرفیت بالای علمی و پژوهشی و جوانان دانشمند ایرانی اطمینان داریم که در فناوریهای نوظهور، هوش مصنوعی و کوآنتوم دست برتر را خواهیم داشت.
معاون اول رئیسجمهور ادامه داد: رفع اشکالات فناورانه و انطباق با فناوریهای روز دنیا شهامت میخواهد و باید هزینه تأخیر در سرویس و برخی مشکلات را بپذیریم تا در آینده به روندی خوب و متعالی برسیم و تلاش شبکه بانکی در طول سالیان گذشته حاکمیت فناوری نو است.
دکتر عارف با اشاره به افزایش تعاملات و ارتباطات سیاست خارجی در دولت چهاردهم گفت: با کشورهایی که در حوزه تمدنی ایران هستند یک رابطه خوب داریم که از این سرمایه باید برای توسعه روابط همه جانبه به ویژه در زمینههای پولی و بانکی استفاده کرد.
وی با تأکید بر ضرورت تقویت دیپلماسی پولی با کشورهای منطقه تصریح کرد: با بسیاری از کشورها توافقات کلی و همکاریهای خوبی صورت میگیرد، اما به مشکل ارتباط بانکی برخورد میکنیم که بخشی ناشی از تحریمهاست که البته با ظرفیت کشور توانستهایم آثار تحریمها را به حداقل برسانیم و امروز ادعا میکنیم که تحریم مانع پیشرفت، رشد و توسعه و داشتن روابط خوب اقتصادی با کشورها نیست، اما در حوزه دیپلماسی پولی کم کار کردیم و باید یک تشکیلات مشترک و منظم بانکی با کشورهای منطقه داشته باشیم.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه اقتصاد درحالت گذار به شرایط نوینی است بیان کرد: اولویت کشور رشد اقتصادی و حل مشکلات معیشتی است و نه تنها در برنامه هفتم توسعه که سمت و سوی رشد اقتصادی دارد، بلکه نامگذاری سال توسط مقام معظم رهبری در طول سالیان گذشته سمت و سوی اقتصادی به ویژه توجه به حوزه تولید دارد که پس از نامگذاری سال جاری به عنوان سرمایهگذاری برای تولید و خیزش خوب در بخش خصوصی میتوانیم نه تنها اهداف برنامه توسعه را محقق کنیم بلکه در جهت تولید برای حداقل ۳۰۰ میلیون نفر جمعیت منطقه و حوزه تمدنی کشور حرکت کنیم.
دکتر عارف درخصوص اهمیت سرمایهگذاری تأکید کرد: باید به سرمایه خانگی اطمینان و راهکار دهیم تا این سرمایه از طریق شبکه بانکی برای رشد اقتصادی کشور وارد شود و همچنین در حوزه سرمایهگذاری خارجی و ایرانیان خارج از کشور نیز اطمینان از سپرده و سرمایهگذاریهای آنها ارائه شود.
وی با تأکید بر اینکه شرط سرمایهگذار برای سرمایهگذاری این است که با تغییر قوانین به تعهدات آسیبی وارد نشود ادامه داد: در گذشته سپرده ارزی برای سرمایهگذاران باز میشد، اما در نهایت با سپرده ریالی و نرخ دولتی به آنان بازمیگرداندیم که باید از چنین اقداماتی پرهیز کرد و اعتماد ارزشمند و خوب به سرمایهگذار دهیم که در این مسیر بانکها نقش کلیدی دارند.
معاون اول رئیسجمهور همچنین به تسهیلات تکلیفی در سالیان گذشته در شبکه بانکی کشور اشاره و خاطرنشان کرد: بعد از برنامه سوم توسعه، راهبرد رها کردن تکلیفی بود تا خود بانکها تصمیم بگیرند در چه مسیری سرمایهگذاری کنند، اما انتظار از شبکه بانکی کشور این است که خود را مسئول برنامه توسعه و پاسخگو به مردم بداند و تسهیلات و اعتبارات مالی خود را فراتر از سودهای چند درصدی وارد کند و به عنوان یک نهاد اجتماعی و ملی مسئولیت اجتماعی قبول کند که مقدمه پیشرفت و توسعه کشور خواهد بود.
دکتر عارف با تأکید بر اینکه نباید اولویتها به سیستم بانکی تحمیل شود وگرنه مابه ازای آن به سیستم بانکی داده شود تا احساس آزادی کامل در چارچوب برنامهها کنند که این به معنای بانکداری نوین است.
وی ادامه داد: چنین رویکردی در سیاستهای بانک مرکزی دنبال شد و در مجمع تشخیص مصلحت نظام بر روی اساسنامه آن اقدامات خوبی صورت گرفت تا بانک مرکزی در مسیر نظام و خدمت به دولت باشد اما به عنوان یک اداره کل دولت شناخته نشود چرا که معتقدیم سیستم دستوری مشکلات زیادی به بار میآورد.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه به دنبال صنعت و بانک پیشرو و پیشتاز هستیم، ادامه داد: باید به تدریج به سمت کاهش تکالیف حرکت کنیم تا مدیریت بانک بتواند به خوبی عمل کند و بانک سپه میتواند در این مسیر پیشتازی خود را آغاز کند.
دکتر عارف همچنین درخصوص اهمیت اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی تأکید کرد: با تلاش و جدیت برای اقتصاد مقاومتی و پایداری و مقاوم سازی اقتصاد به دلیل برخی قوانین و ضوابط به خوبی نپرداختیم که باید سیاستهای اقتصاد مقاومتی راهبرد اصلی کشور تحت هر شرایطی تحریمی و غیرتحریمی باشد.
وی با تأکید بر اینکه رسیدن به رشد ۸ درصدی اقتصاد بلندپروازانه نیست و نظام بانکی میتواند برای رسیدن به این شاخص ورود کند، افزود: ما نمیتوانیم به رشد کمتر از ۸ درصد بیاندیشیم و باید دید از چه محلی میتوان به این رشد رسید که البته در برنامه هفتم توسعه سهم بالایی به بهرهوری داده شده و ۵/۲ واحد از ۸ واحد رشد ۸ درصدی مختص به بهرهوری است که بانکها نیز میتوانند با بهرهوری پول به دولت در رسیدن به این هدف کمک کنند.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به دغدغه و راهبرد تولید در کشور گفت: باید تمامی نیازهای خود را تأمین کنیم چرا که انقلاب اسلامی یک انقلاب فرهنگی است و امروز کشورهای جهان اذعان میکنند که دست جمهوری اسلامی ایران قبل از تحمیل سیاستها باز است.
دکتر عارف همچنین با اشاره به نقش فناوریهای صلحآمیز هستهای ایران، تأکید کرد: امروز طرف خارجی ادعا میکند که اگر دنبال فناوری صلحآمیز هستهای هستید نباید غنیسازی کنید و ما اورانیم غنی شده را برای تولید و نیازهای کشور تحویل میدهیم که در گذشته نیز چنین وعدههایی میدادند اما در عمل هیچ اتفاقی نمیافتاد و این درحالی است که به خوبی از رآکتورها و کاربردهای آن در داخل ایران به خوبی آگاه هستند.
وی تصریح کرد: رآکتور امیرآباد تهران اورانیوم موردنیاز غنیسازی ۲۰ درصد را نداشت اما جوانان ایرانی تولید کردند و حال طرف مذاکره کننده با آن سابقه بدعهدی در تحویل اورانیم به ما اعلام میکند که اگر به دنبال کاربرد صلح آمیز هستید از خارج وارد کنید. نمیتوان به آنها اعتماد کرد و چه ضرورتی وجود دارد که وابسته باشیم در حالی که شعار انقلاب اسلامی استقلال، خوداتکایی و خودکفایی بود که امروز میتوانیم علاوه بر اینکه همه نیازهای خود را برطرف کنیم بلکه به کشورهای دوست، همسایه و منطقه نیز عرضه کنیم.
معاون اول رئیس جمهور تأکید کرد: در هیچ بخشی وابسته نمیمانیم اما تعامل، همکاری و مشارکت را قبول داریم و امروز راهبرد کشور این است که در همه زمینهها به ویژه های تک خودکفا شویم.
وی با بیان اینکه باید به اتکاء فناوریهای پیشرفته داخلی نیازهای خود و کشورهای خارجی که با ما قرارداد میبندند را تأمین و برطرف کنیم ادامه داد: امروز فناوری هستهای یکی از همین فناوریهای پیشرفته است که همه چیز به آن وابسته است و باید استفاده کنیم و با توجه به پیشرفتهای به دست آمده در زمینه تولیدات رادیوداروها نمیتوانیم به کشور خارجی تعهد دهیم و بعد اورانیوم ۲۰ درصد را به ما تحویل ندهند که البته مردم به ما اجازه نمیدهند در مسیر وابستگی به ویژه در زمینه هسته ای بمانیم در غیر این صورت انقلاب اسلامی به پیروزی نمیرسید چرا که مهمترین پیام آن استقلال و همکاری بود.
دکتر عارف ادامه داد: بارها به کشورهای جهان اعلام کردهایم که همه دستاوردهای فناورانه و علمی را بدون چشم داشت در خدمت هم میگذاریم چرا که علم متعلق به انسان است و خود و دستاوردهای علمی را نمیتوانیم به خاطر خوشایند کشوری محدود کنیم و از فناوریها در هر حوزهای و مسیر انساندوستانه و خدمت به کشور استفاده میکنیم.
معاون اول رئیس جمهور همچنین در ادامه تحول و هوشمندسازی، تمرکز بر تأمین مالی تولید ملی، ورود به دیپلماسی منطقهای، مهندسی منابع انسانی و سرمایه اجتماعی، حاکمیت شفاف و پاسخگو به مردم به عنوان صاحبان سهام واقعی، ارتقاء سرمایه اجتماعی، بهرهگیری از سرمایههای خانگی، تسهیلگری و کاهش بوروکراسی و تحول جدی نظام بانکی را از ضرورتهای نظام بانکی برشمرد.
دکتر عارف همچنین در ابتدای این مراسم از بانک سپه به عنوان اولین و نخستین بانک ایرانی با سابقه خوب در میان مردم و همراه با افتخار و سربلندی در تاریخ معاصر یاد کرد و گفت: ضمن پاسداشت یک قرن تلاش و پیشتازی در شبکه بانکی باید دید بانک سپه در برنامههای توسعه چه سهمی در شبکه بانکی داشته و علاوه بر قدردانی از تلاشهای زحمت کشان این بانک باید آسیب شناسی نقشهای نهادهای بانکی برای خدمت رسانی بهتر به مردم و ایفای نقش در توسعه به عمل آید.
وی با بیان اینکه بانک سپه در تأمین پروژههای توسعهای و حوزههای مالی، صنعتی و کشاورزی و همچنین حجم سپردههای بانکی در صف اول بانکهای توسعهای کشورقرار دارد، ادامه داد: بانک سپه در طول تاریخ پیشتاز تحول و دگرگونی فناورانه بوده است.
وی با بیان اینکه گرامیداشت یکصد سالگی تنها یک رویداد تقویمی نیست بلکه تجلی ثبات و نقش آفرینی نهادی است که در ادوار گوناگون در مسیر اعتلا و رشد کشور ایفای نقش کرده است ادامه داد: بانک سپه به عنوان نخستین بانک ایرانی در تمام فراز و نشیبهای تاریخ بانکی بازیگری مؤثر در توسعه کشور بوده است و در ۵ دهه گذشته پس از پیروزی انقلاب و ۸ سال دفاع مقدس در مسائل و چالشهای سخت حضوری چشمگیر داشته است.
معاون اول رئیسجمهور ادامه داد: بانک سپه به خوبی از عهده ادغام بانکهای نیروهای مسلح باوجود مشکلات و سنگینی و نگرانیها برآمد و از طرفی نیز امانتدار سپردههای مردم با حفظ حرمت نهاد بانکی بود.
دکتر عارف خاطرنشان کرد: در یک نهاد سیاسی جشن صد سالگی نشان از دوام آن است اما در بخش مالی آیینهای از اقتصاد این کشور است و همچنین فراز و نشیبها و بخشی از پیشرفتها و دستاوردهای کشور مرهون شبکه بانکی است.
دکتر ابراهیمی: "بانک یکصد ساله سپه" پشتوانه مالی مردم و نگهبان عزت اقتصادی کشور است
دکتر ابراهیمی مدیرعامل بانک سپه در مراسم گرامیداشت یکصدمین سالروز تاسیس این بانک، گفت: بانک یکصد ساله سپه پشتوانه مالی مردم و عزت اقتصادی کشور است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بانک سپه، دکتر ابراهیمی در این مراسم که با حضور دکتر محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور، دکتر سیدکامل تقوینژاد دبیر هیات دولت و دکتر محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی، روز یکشنبه چهاردهم اردیبهشتماه همزمان باسالروز تاسیس نخستین بانک ایرانی برگزار شد، ضمن خیرمقدم به مقامات عالی رتبه و میهمان حاضر در مراسم، آغاز سده دوم فعالیت بانک سپه را گرامیداشت.
دکتر ابراهیمی با اشاره به اینکه امروز برای نظام بانکی کشور و خانواده بزرگ بانک سپه، روزی تاریخی است، گفت: امروز نه تنها سالروز تاسیس بانک سپه بلکه جشن صدسالگی صنعت بزرگ بانکداری و اثرگذار در حیات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ایران عزیزمان است.
وی افزود: یکصد سال پیش در روزگاری که کشور در چنبره استعمار روس و انگلیس قرار داشت، ایران فاقد بانک داخلی بود و بانکهای شاهنشاهی و استقراضی بر اقتصاد کشور تسلط داشته و حتی امتیاز نشر اسکناس را در اختیار داشتند، بانک سپه به عنوان نمادی از ملیگرایی و استقلالطلبی ایرانیان پا به عرصه وجود گذاشت تا پشتوانه مالی مردم و نگهبان عزت اقتصادی کشور باشد،
دکتر ابراهیمی با بیان اینکه صدمین سالگرد بانک سپه حماسهای صد ساله از رشد، تحول و نقشآفرینی صنعت بانکداری ایران است، خاطرنشان کرد: این صنعت توانست در سختترین روزها ستون فقرات اقتصاد کشور را نگه دارد و در دوران شکوفایی، موتور محرکه توسعه ملی باشد.
وی تصریح کرد: نظام بانکی در اقتصاد بانکمحور کشورمان سهم حدود 90 درصدی در تامین مالی دارد و همواره در دورههای مختلف تاریخی علیرغم همه محدودیتها و دشواریها یاریگر دولت برای پیشبرد اهداف کلان اقتصادی بوده است.
دکتر ابراهیمی با این ینکه همه پروژههای بزرگ کشور با مشارکت و حمایت مالی نظام بانکی به نتیجه رسیدهاند و بانک سپه همواره یکی از پیشتازان این مسیر پرافتخار بوده، ادامه داد: تقریبا بانک سپه نقطه آغاز و نماد بانکداری در ایران است؛ بانکی که در طول یکصد سال حیات خود همواره در کنار مردم بوده و در دوران پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و در گذار از رژیم طاغوت امین اموال و حافظ سرمایههای مردم بوده است.
وی با بیان اینکه بانک سپه پس از پیروزی انقلاب اسلامی پیشتاز حرکت به سمت بانکداری بدون ربا شد، ابراز داشت: این بانک گامهای اولیه این مسیر را با صلابت برداشت و در تثبیت و توسعه این موضوع در نظام بانکی کشور نقشآفرینی و در تدوین دستورالعملها و آییننامههای قانون عملیات بانکداری بدون ربا در اجرای عقود اسلامی نوآور و پیشرو بود.
دکتر ابراهیمی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: در سالهای دوران دفاع مقدس بانک سپه در خط مقدم جبههها، پادگانها و مناطق عملیاتی حضور فعال داشت. ارائه خدمت به نیروهای مسلح عزیز، افتخار این بانک بوده و تعداد زیادی از همکاران ما در این دوران به افتخار شهادت نائل آمدند.
وی افزود: بانک سپه همچون شجره طیبهای که مصداق "اصلُها ثابت و فرعُها فی السماء" است با تمام توان در پشتیبانی از جبههها و دفاع از آرمانهای انقلاب اسلامی خدمتگزاری نمود.
دکتر ابراهیمی با بیان اینکه بانک سپه در دوران بعد از جنگ به جای بنگاهداری، بنگاهسازی را در دستور کار خود قرار داد، گفت: بانک سپه بانک اول در صنعت سیمان بود و بسیاری از زیرساختهای حیاتی کشور در صنعت انرژی، فولاد و مسکن و همچنین انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی ایران با سرمایه گذاری بانک سپه ایجاد شد.
مدیرعامل بانک سپه ادامه داد: این بانک همواره نوآوری و پیشرو بودن در ارائه خدمات بانکی را سرلوحه کاری خود قرار داده و بسیاری از محصولات و خدمات همچون اتوبانک، عابربانک، سپه چک، سپه کارت و سایر خدمات نوین را برای اولین بار به نظام بانکی کشور معرفی کرده و اولین بانکی بوده که با فاصله گرفتن از سیستم دستی و سنتی، رایانهای کردن مکانیزاسیون شعب را انجام داده است.
وی افزود: در اواخر دهه هفتاد شمسی نظام بانکی به ویژه بانک سپه با استفاده از ظرفیت شعب خارج از کشور و نیروی انسانی متخصص به توسعه خدمات ارزی و بین المللی پرداخت که تاثیر آن در افزایش تبادلات مالی، ارتقاء جایگاه بین المللی نظام بانکی کشور و تاثیر تجارت خارجی آشکار است.
دکتر ابراهیمی در ادامه خاطرنشان کرد: با وضع تحریمهای ظالمانه علیه کشورمان، بانک سپه با هوشمندی در بی اثر کردن تحریمها کوشا بود و نقش موثری در کاهش این تحریمها و فراهم سازی دسترسی به اقلام ضروری و مایحتاج زندگی مردم ایفا کرد.
مدیرعامل بانک سپه اذعان داشت: این بانک در پروژههای ملی بزرگ نظیر اجرای طرح هدفمندی یارانهها، توزیع سهام عدالت، طرحهای اشتغالزا و بنگاههای کوچک و متوسط در حمایت از اقشار آسیبپذیر حضوری موثر داشت و نشاد داد همواره همراه مردم و در کنار نظام بوده است.
وی در ادامه بیان داشت: در سال 1397 با تصویب و تصمیم شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا و تنفیذ مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) طرح ملی ادغام بانکهای وابسته به نیروهای مسلح رقم خورد و بانک سپه اجرای این طرح را که بزرگترین ادغام بانکی در کشور محسوب میشود را با کمترین تبعات و پیامدهای نامطلوب با موفقیت پشت سر گذاشت.
دکتر ابراهیمی با اشاره به ا جرای پروژه یکپارچهسازی سامانه جامع بانکداری بانک سپه، گفت: اطلاعات 110 میلیون حساب با اجرای این طرح به صورت متمرکز و یکسان درآمد، و موضوع ساماندهی منابع انسانی و آمایش شعب انجام و با اجرای برنامه طرح تحول راهبردی، حجم بانک سپه 10 برابر شد.
مدیرعامل بانک سپه ادامه داد: این بانک با تلاش و همراهی تمامی همکاران توانست در ارزیابی عملکرد سال 1402 از بعد شاخصهای اختصاصی و عمومی به عنوان بانک برتر و رتبه اول در بین تمامی دستگاههای اجرایی زیر نظر وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزیده شود، و در عین حال به عنوان بانک پیشرو در استقرار نظارت و تطبیق شرعی انتخاب گردد.
وی اجرای موفق پروژه ملی سامانه یکپارچه آرد و نان را یکی دیگر از اقدامات بانک سپه عنوان کرد و افزود: این پرژه ملی گامی موثر برای صرفهجویی و افزایش بهرهوری در مهمترین و استراتژیکترین کالای مصرفی مردم محسوب میشود.
دکتر ابراهیمی با بیان اینکه در طول تمامی این سالها بانک سپه همیشه در حوزههای مسئولیتهای اجتماعی و پرداخت تسهیلات تکلیفی شامل جهش مسکن، فرزند آوری و ازدواج جزو بانکهای برتر کشور بوده، گفت: این بانک عزم خود را در نوآوری و ارائه خدمات نوین و روزآمد به مردم با تاسیس کارخانه هوشمندسازی و نوآوری امیدینو، نئوبانک امید و دیگر خدمات نوآورانه به نمایش گذاشت.
وی ادامه داد: امروز بانک سپه عزیز در آغاز سده دوم حیات پرافتخار خود با شعار الهام بخش "بانک سپه، نخستین بانک یکصد سالی ایرانی در مسیر نوآوری و هوشمندی" چشم به آینده دوخته و آماده است با تکیه بر میراث صد ساله و استفاده از تجربه بانکهای ادغام شده و عزمی راسخ برای نوآوری پرچمدار بانکداری دیجیتال، پیشگام در بانکداری نوین و الگوی بانکداری هوشمند در ایران باشد.
دکتر ابراهیمی در پایان با آرزوی توفیق روزافزون برای صنعت بانکداری کشور و ملت بزرگ و سرافراز ایران اسلامی، خاطرنشان کرد: به برکت یکصد سال کوشش و وفاداری و در طلوع سده دوم فعالیت بانک سپه و صنعت بانکداری ایران، عهد میبندیم که با روحیهای خستگیناپذیر با باور به تواناییهای ملی با التزام به ارزشهای اسلامی و انسانی و با اعتماد به نیروی جوان در مسیر بالندگی و شکوفایی کشور گامهای بلندتری برداریم و بانک سپه را در تراز انقلاب اسلامی ارتقاء دهیم.
رئیس کل بانک مرکزی: بانک سپه نقش اساسی در توسعه کشور داشته است/ این بانک در توسعه صنایع مختلف نقش مهمی دارد
دکتر فرزین گفت: مدیران بانک سپه از بزرگان صنعت بانکداری کشور بودند این بانک به همراه یکی دیگر از بانک های کشور نقش اساسی در توسعه کشور در ادوار مختلف داشته و عموم نوآوریهایی که در یکصد سال گذشته در کشور بوجود آمده عموماً از این بانکها شکلگرفته و در توسعه صنایع مختلف نقش مهمی داشتهاند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بانک سپه به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، دکتر فرزین در مراسم گرامیداشت یکصد سالگی بانک سپه، با اشاره به نقش مهم نظام بانکی در توسعه کشور گفت: هر زمانی که کشور توسعه را تجربه کرده است نقش نظام بانکی در آن مشهود است. با توجه به اینکه 92 درصد تامین مالی کشور بر عهده نظام بانکی است در بانک مرکزی و شبکه بانکی در سال 1404 بر توسعه و استفاده از روش های نوین تامین مالی منجر به توسعه تمرکز خواهیم کرد.
طرح تامین مالی هدفمند اجرایی می شود
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به برنامه تدوین شده در بانک مرکزی با عنوان طرح تامین مالی هدفمند برای تحقق شعار سال گفت: آسیب شناسی نظام تامین مالی نشان داد که مصرف تسهیلات با اهداف برنامه ریزی شده همخوانی ندارد و یا پول به سمت بنگاههای بزرگ میرود و این باعث میشود بنگاههای کوچک به دلیل عدم دسترسی به نقدینگی ضعیف شده و آسیب ببینند. حتی این موضوع سیاست های پولی را نیز از دستیابی به اهداف خود باز می دارد.
وی افزود: اگر روشهای تامینمالی را توسعه دهیم قطعا سرمایه گذاری در کشور تقویت میشود؛ به همین منظور طرحی با عنوان روش تامین مالی هدفمند تدوین کردیم تا به صورت هدفمند تامین مالی تمامی بنگاه ها از جمله بنگاههای کوچک را هم داشته باشیم. این طرح به صورت آزمایشی برای سه ماه در بانک ملی در حال اجرایی شدن است و سپس در کل شبکه بانکی اجرایی خواهد شد.
رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: هدف از این طرح این است که تسهیلاتی که بابت سرمایه در گردش به بنگاه می دهیم حتما منجر به تولید و تامین نیازهای تولیدی بنگاه شود. یکی از ویژگی های مهم این طرح افزایش کنترل نظارت بر مصرف تسهیلات است تا تسهیلات مطابق با اهداف سیاستگذار هزینه شود.
دکتر فرزین با اشاره به اینکه بخش عمدهای از تسهیلات بانکی به بنگاههای بزرگ تخصیص می یابد گفت: برای نظارت بیشتر، به زودی واحدی برای کنترل تسهیلات واحدهای بزرگ در بانک مرکزی راه اندازی میشود.
برنامه تخصصی شدن بانک ها در دستورکار بانک مرکزی
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به تکالیف قانونی برنامه هفتم برای تخصصی کردن بانکها گفت: براساس قانون موظفیم به سمت تخصصی کردن بانک ها حرکت کنیم به همین منظور تقسیم بانک ها به شش گروه بانک جامع، بانک تخصصی، بانک تجاری، بانک توسعه ای، بانک قرض الحسنه و بانک پس انداز در دستور کار قرار دارد. وی تصریح کرد: در حال حاضر بانکها کشور بسیار به هم شبیه هستند و انواع خدمات مشابه را ارئه می دهند که این موضوع منجر به رقابت گستردهای به ویژه در سود بانکی شده است.
رئیس کل بانک مرکزی افزود: در سال جاری کار تدوین اساسنامه بانک های تخصصی آغاز می شود و امیدواریم در دو یا سه سال آتی هر بانکی را در جایگاه تخصصی خود بنشانیم.
خروج بانک ها از بنگاهداری
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به الزام قانون برای خروج بانک ها از بنگاه داری گفت: با اجرایی شدن طرح تخصصی شدن بانک ها، بانکهای مختلف باید وظایف خاص خود را باید داشته باشند و در حوزه تخصصی خود فعالیت کنند. از این رو فعالیت بانک ها در حوزه غیرمرتبط با بانکداری و ارائه خدمات بانکی غیرقابل قبول است.
دکتر فرزین با بیان اینکه بانکها باید اهتمامجدی برای خروج از بنگاههایی که مربوط به وظایف شان نیست داشته باشند، افزود: بانکها نباید در عملیات دیگری ورود کنند و خودشان درگیر مدیریت بنگاه شوند؛ باید بنگاه را واگذار کنند؛ امسال حتما این کار تسریع می شود.
وی با اشاره به ظرفیت بانک های توسعه ای گفت: بانک توسعه ای می تواند بنگاه را خلق و واگذار کند و شبکه بانکی نباید بنگاه را اداره کند.
دکتر فرزین همچنین از برنامه بانک مرکزی برای توسعه فرهنگ قرض الحسنه خبر داد و گفت: توسعه عملیات قرض الحسنه از اهداف ما در سال جاری است. بانکهای قرض الحسنه باید رشد کنند و هدفمان توسعه این فرهنگ است نه محدودیت آن.
افزایش سرمایه شبکه بانکی به 1200 همت
رئیس کل بانک مرکزی به الزام قانون برنامه توسعه برای افزایش کفایت سرمایه بانکها اشاره کرد و گفت: در سال 1401 مجموع سرمایه بانکها ۳۳۰ همت بوده است و این رقم در سال 1403 به 550 همت رسیده است و در سال جاری مجموع سرمایه شبکه بانکی باید به 1200 همت برسد. تا پایان سال 1404 بانک بر سرمایه زیر 20 همتی نخواهیم داشت.
رئیس هیات عالی بانک مرکزی بر اهمیت افزایش کفایت سرمایه برای پیوستن به نظام بانکی بین المللی اشاره کرد و گفت: افزایش کفایت سرمایه بانکها امری حیاتی برای نظام بانکی است و حتی اگر تمام تحریمها حل شود با این صورتهای مالی امکان فعالیت در نظام بانکداری بین المللی وجود ندارد و بانکها باید از نظر سلامت مالی آماده همکاری با بانکهای دنیا باشند.
وی با اشاره به نقش دولت در افزایش سرمایه بانک ها و ضرورت افزایش این شاخص مهم توسط دولت افزود: همه بانکها باید افزایش سرمایه را انجام دهند؛ حداقل سرمایه بانک باید ۲۰ همت باشد و زیر ۲۰ همت دیگر بانکی را نخواهیم داشت. سال گذشته ۱۱ بانک کفایت سرمایه ۸ و بالای ۸ داشتند که این تعداد در سال جاری به ۱۶ بانک می رسد. ۹ بانک کفایت سرمایه منفی دارد که برنامه اصلاحی به آنها ارائه شده است تا افزایش نسبت کفایت سرمایه را انجام دهند. بقیه بانک ها کفایت سرمایه مثبت دارند اما زیر 8 درصد است که با افزایش سرمایه امسال می توانند به نسبت استاندارد برسند.
ناترازی نقدینگی مشکل اصلی نظام بانکی است
رئیس کل بانک مرکزی با تشریح ناترازی در نظام بانکی گفت: ناترازی نظام بانکی ناشی از ورشکستگی نیست بلکه دارایی بانک ها بسیار بیشتر از بدهی موجود است ولی موضع مربوط به نقدینگی و نقدشوندگی دارایی هاست. این مسئله با واگذاری اموال و دارایی های غیرمرتبط با فعالیت بانکی و دریافت مطالبات شبکه بانکی از دولت تا حدود زیادی مرتفع خواهد شد و به توان تسهیلات دهی بانک ها نیز کمک خواهد کرد.
دکتر فرزین درباره اضافه برداشت نظام بانکی هم گفت: اگر وارد ریشه شویم بخشی ناشی از مطالبات از دولت است؛ برنامه بانک مرکزی در سال جاری کاهش حداقل ۲۰۰ همت از اضافه برداشت نظام بانکی است.
ارتقا نظام گزارشگری مالی و تقئیت مبارزه با پولشویی
رئیس هیات عالی با اشاره به اهمیت ارتقاء نظام گزارشگری مالی گفت: در سال گذشته ۲۷۰۰ همت تراکنش مربوط به اشخاص مظنون به پولشویی را رصد کردیم و با انها برخورد شد؛ منشا بسیاری از پولشوییها می تواند از طریق نظام بانکی باشد، به همین دلیل سختگیریهای ما در این بخش از سال قبل افزایش یافته است.
دکتر فرزین با بیان اینکه باید به افراد مضنون به پولشویی حساس شد؛ تصریح کرد: امسال هم با همت همکاران نظام بانکی این کار را تقویت میکنیم. سپرده پذیری در شعب بانک ها نباید باعث چشم پوشی شعب از فعالیت های مظنون به پولشویی شود و با حساسیت بالا باید با این مسائل برخورد شود.
افزایش سرمایه 200 همتی بانک های دولتی
رئیس کل بانک مرکزی خواستار اجرایی شدن افزایش سرمایه ۲۰۰ همتی بانکهای دولتی شد و گفت: بخش عمده اضافه برداشت بانک ها دولتی به دلیل مطالبات از حاکمیت و دولت است و دولت باید در این خصوص تعیین تکلیف کند و مانند بخش خصوص متعهد به افزایش سرمایه بانک های دولتی باشد.
وی افزود: طبق قانون ما می توانیم به دلیل اضافه برداشت، شرکتها و بانگاه های بانکها را بگیریم ولی علاقهای نداریم داراییهای بزرگ بانکها که متعلق به سپرده گذاران هست را بگیریم.
فرزین همچنین با اشاره به نقش شبکه بانکی در تامین مالی کشور گفت: سال جاری سالی تعیین کننده برای نظام بانکی است و تمام توان بانک مرکزی صرف بازگرداندان شبکه بانکی به استانداردهای بانکداری خواهد شد.