علیرضا بیات، رئیس سازمان حج و زیارت نیز از زائرانی که راهی حج میشوند خواست جایگاه همیشگی حجاج ایرانی را حفظ کنند و در ادامه تاکید کرد: سیاست جمهوری اسلامی ایران، رعایت قوانین و مقررات کشور میزبان است. ما در چارچوب آنچه کشور میزبان وضع کرده است، رعایت میکنیم و امیدواریم در فضای تعاملی با کشور میزبان بهترین خدمات را داشته باشیم.
نخستین گروه از زائران حج ۱۴۰۴ با بدرقه نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، وزیر راه و شهرسازی و سفیر عربستان در ایران راهی مدینه شدند.
به گزارش ایسنا، پروازهای رفت حج از صبح ۱۵ اردیبهشت با اعزام نخستین گروه از زائران تهران و با بدرقه نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، وزیر راه و شهرسازی، سفیر عربستان در ایران آغاز شد.
علیرضا بیات، رئیس سازمان حج و زیارت نیز از زائرانی که راهی حج میشوند خواست جایگاه همیشگی حجاج ایرانی را حفظ کنند و در ادامه تاکید کرد: سیاست جمهوری اسلامی ایران، رعایت قوانین و مقررات کشور میزبان است. ما در چارچوب آنچه کشور میزبان وضع کرده است، رعایت میکنیم و امیدواریم در فضای تعاملی با کشور میزبان بهترین خدمات را داشته باشیم.
حجتالاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت نیز توصیههایی درباره دریافت معرف و خودشناسی به زائران داشت و یادآوری سخنان مقام معظم رهبری درباره توجه به ظرفیتهای حج و ضرورت شناخت آن، گفت: بسیاری از افراد یا استطاعت لازم را برای این سفر نداشتند یا نمیتوانند مشرف شوند. بنابراین حالا که به این سفر مشرف میشوید نیاز به معرفت دارید.
او اضافه کرد: بعضیها ۱۰ تا ۱۸ سال در انتظار این سفر بودند، بنابراین این حرکت نیاز به معرفت دارد و از معرفت آیات الهی استفاده کنید. پیش از شناخت حج، باید خودشناسی داشت. شما یک ماه آنجا حضور دارید دغدغههای مشابه ایران را ندارید و آنجا وقتتان فقط برای عبادت است.
فرزانه صادق مالواجرد، وزیر راه و شهرسازی نیز گفت: عملیات حج بخشی از مهمترین عملیات حمل و نقل است. با توجه به تحریم. های ظالمانه برای این حمل و نقل باید برنامه. ریزی ویژهای شود و تلاش ما این است که بهترین خدمات ارایه شود
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: امسال سعی شد با هماهنگی دقیق بین مسئولان و با بررسی مشکلات قبلی و هماهنگی دقیق با سازمان حج، خدماتی را به زائران ان ارایه دهیم. ماههاست که برنامهریزی میکنیم و جلسات مختلف داریم و امیدواریم نتیجهبخش باشد. تاکید بر این است که شأن و کرامت زائران رعایت شود.
سعید چلندری، مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) در آیین بدرقه زائران حج گفت: در این سه سال سه میلیون و ۶۰۰ هزار زائر از این ترمینال سفر انجام دادند و تقریبا ۷۰ تا ۷۵ درصد پروازهای حج و عتبات از این ترمینال انجام شده است.
در ادامه این مراسم، زائران پس از ذکر لبیک، نماز جماعت را با حضور نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سفیر عربستان برپا کردند و سپس بدرقه شدند.
در این آیین، رییس پلیس فرودگاه و رئیس اداره گذرنامه نیز حضور داشتند.
نخستین کاروان زائران تهرانی صبحگاه 15 اردیبهشت ماه از فرودگاه بینالمللی تهران راهی مدینه شد.
پروازهای رفت حج قرار است تا ۱۱ خردادماه ادامه داشته باشد و برگشت زائران از ۲۲ خردادماه آغاز میشود و تا ۱۱ تیرماه ادامه خواهد داشت. ۷۱ هزار زائر از سوی شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران جابجا خواهند شد و حدود ۲۰ درصد جمعت با شرکت هواپیمایی عربستان (ناس) اعزام میشوند.
امسال ۸۵ هزار و ۸۵۰ نفر از ایران به حج میروند که طبق دادههای سازمان حج و زیارت حدود ۵ درصد آنها عوامل خدماتی محسوب میشوند.
از کاروانهایی که برای امسال سازماندهی شدهاند ۵۷ درصد «مدینه قبل» و ۴۲ درصد «مدینه بعد» هستند.
بیشترین تعداد زائر اعزامی به حج به استان تهران (با جمعیتی بالغ بر۱۴ هزار و ۴۲۰ نفر) و کمترین تعداد زائر به استان ایلام (با ۱۲۳نفر) تعلق داشته است. بیش از نیمی از زائران حج امسال نیز خانم هستند. کهنسالترین زائر ۱۰۳ سال و کوچکترین زائر سه سال دارد.
مدت زمان عملیات حج حدود ۶۰ روز و میانگین اقامت زائران ایرانی در عربستان حدود ۳۵ روز است.
قیمت حج امسال از حدود ۲۳۰ تا ۲۸۸ میلیون تومان بوده است.
منبع خبر "
عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد.
(ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.