پاکستان خواستار نشست محرمانه شورای امنیت درباره تنش‌ها با هند شد

عصر ایران دوشنبه 15 اردیبهشت 1404 - 08:51
نمایندگی دائم پاکستان اعلام کرد: «با توجه به وخامت شرایط منطقه و افزایش تنش‌ها میان هند و پاکستان، به‌ویژه وضعیت در جامو و کشمیر که خطر تشدید درگیری‌ها را به‌همراه دارد و تهدیدی برای صلح و امنیت منطقه‌ای و جهانی محسوب می‌شود، پاکستان رسماً درخواست برگزاری مشورت‌های اضطراری و محرمانه شورای امنیت سازمان ملل را ارائه کرده است.»
پاکستان خواستار برگزاری مشورت‌های محرمانه شورای امنیت سازمان ملل طی امروز دوشنبه (۵ مه) به دلیل افزایش تنش‌های منطقه‌ای شد.
 
به گزارش ایسنا، نمایندگی‌های دائم پاکستان و یونان در سازمان ملل به خبرگزاری ریانووستی اعلام کردند که پاکستان به دلیل وخامت اوضاع منطقه خواستار برگزاری مشورت‌های محرمانه با شورای امنیت سازمان ملل در روز دوشنبه شده است.
 
نمایندگی دائم یونان که در ماه مه ریاست شورای امنیت را بر عهده دارد، اعلام کرد: «درخواست برای برگزاری مشورت‌های محرمانه در ساعت ۳ بعد از ظهر دوشنبه (۱۹:۰۰ به وقت گرینویچ) دریافت شد.»
 
در همین حال، نمایندگی دائم پاکستان اعلام کرد: «با توجه به وخامت شرایط منطقه و افزایش تنش‌ها میان هند و پاکستان، به‌ویژه وضعیت در جامو و کشمیر که خطر تشدید درگیری‌ها را به‌همراه دارد و تهدیدی برای صلح و امنیت منطقه‌ای و جهانی محسوب می‌شود، پاکستان رسماً درخواست برگزاری مشورت‌های اضطراری و محرمانه شورای امنیت سازمان ملل را ارائه کرده است.»
 
نمایندگی پاکستان همچنین افزود که پس از این جلسه، نماینده دائم پاکستان در سازمان ملل، آصم افتخار احمد، با رسانه‌ها صحبت خواهد کرد.
 
هند و پاکستان از زمان استقلال‌شان در سال ۱۹۴۷، سه جنگ تمام‌عیار و چندین درگیری مرزی داشته‌اند، که اغلب بر سر منطقه مورد مناقشه کشمیر بوده است. هر دو کشور مالکیت کامل کشمیر را ادعا می‌کنند، اما آن را به‌طور جزئی در کنترل دارند.
 
در پی حمله تروریستی اخیر در پهلگام واقع در کشمیر هند که طی آن ۲۶ گردشگر کشته شدند، دهلی‌نو پاکستان را مسئول آن دانست و تنش‌ها شدت گرفته است. این در حالیست که پاکستان هرگونه ارتباط با عوامل این جنایت را رد کرده و خواستار تحقیقات شفاف شده است.
 
با توجه به اینکه هر دو کشور دارای تسلیحات هسته‌ای هستند، هرگونه درگیری میان آن‌ها نگرانی‌های جدی بین‌المللی در پی دارد. حوادثی مانند حمله پولواما و بحران بالاکوت در سال ۲۰۱۹ نمونه‌هایی از این تنش‌های خطرناک بوده‌اند.

منبع خبر "عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.