به گزارش بهداشت نیوز محمدرضا مسجدی، فوق تخصص برجسته ریه، با تأکید بر لزوم پیشگیری، تشخیص بهنگام و درمان آسم به شکل مناسب، به چالش جهانی دسترسی به داروها اشاره کرد. وی گفت مطابق با شعار جهانی سال ۲۰۲۵، داروهای استنشاقی باید به صورت عادلانه در اختیار تمام بیماران، خصوصاً در کشورهای با درآمد پایینتر قرار گیرند.
این متخصص سلامت ریه با بیان اینکه حدود ۲۶۰ میلیون نفر در سراسر جهان با بیماری آسم دست و پنجه نرم میکنند، افزود: "متاسفانه سالانه ۴۵۰ هزار نفر جان خود را به دلیل آسم از دست میدهند که ۹۶ درصد این مرگهای قابل پیشگیری، در کشورهای با درآمد کم و متوسط اتفاق میافتد." این آمار اهمیت توجه به بیماریهای تنفسی را دوچندان میکند.
مسجدی در خصوص وضعیت ایران توضیح داد: "شیوع آسم در کشور ما نیز قابل توجه است؛ بهطوریکه ۱۰ تا ۱۲ درصد کودکان و حدود ۶ درصد از جمعیت بزرگسالان به این بیماری مبتلا هستند." تشخیص زودهنگام و کنترل آسم در این گروهها اهمیت بالایی دارد.
وی با اطمینانبخشی نسبت به قابل کنترل بودن بیماری آسم، بار دیگر بر نقش حیاتی دسترسی به داروهای استنشاقی برای بیماران تأکید کرد و گفت: "شعار جهانی امسال که «داروهای استنشاقی باید در دسترس همگان باشد» به همین ضرورت اشاره دارد." درمان آسم بدون این داروها بسیار دشوار است.
این فوق تخصص ریه در پایان به مهمترین راهکارهای پیشگیری اولیه از آسم اشاره کرد: "پرهیز از استعمال دخانیات، بهویژه در مجاورت زنان باردار و کودکان، اتخاذ الگوی تغذیه سالم شامل کاهش نمک، شکر و چربی و افزایش مصرف سبزیجات، و همچنین داشتن فعالیت فیزیکی مناسب در تمام سنین، نقش کلیدی در کاهش خطر ابتلا به آسم دارند."