وام ودیعه مسکن برای همه مستاجران / مجردها هم هستند + مبلغ و سامانه ثبت نام

رکنا چهارشنبه 17 اردیبهشت 1404 - 10:12
رکنا اقتصادی: ثبت‌نام وام ودیعه مسکن از ۱۶ اردیبهشت آغاز شد و مستأجران می‌توانند با مراجعه به سامانه saman.mrud.ir برای دریافت وام تا سقف ۲۷۵ میلیون تومان اقدام کنند. برای متقاضیان تحت پوشش نهادهای حمایتی، وام قرض‌الحسنه ۴۰۰ میلیونی با بازپرداخت ۱۰ ساله نیز در نظر گرفته شده است.
وام ودیعه مسکن برای همه مستاجران / مجردها هم هستند + مبلغ و سامانه ثبت نام

به گزارش رکنا، طبق اعلام مدیرکل دفتر طرح‌ریزی طرح‌های مسکن وزارت راه و شهرسازی، سقف فردی و سقف کلی تسهیلات کمک‌ودیعه مسکن مطابق با مصوبه بیستمین جلسه شورای‌عالی مسکن افزایش یافته است، این اقدام بر مبنای ماده 9 قانون ساماندهی بازار،‌ زمین و اجاره‌بها انجام شد که صراحتاً تصویب در شورای‌عالی مسکن را الزامی می‌داند. در همین راستا، برای مسکن محرومان یعنی متقاضیان تحت پوشش نهادهای حمایتی نظیر کمیته امداد امام خمینی(ره) و بنیاد شهید و امور ایثارگران، قرار شده است که در صورتی که در دهک یک تا سه باشند، وام قرض‌الحسنه ودیعه مسکن 400 میلیون‌ تومانی با بازپرداخت 10ساله پرداخت می‌شود.

مبلغ وام ودیعه مسکن و نحوه ثبت نام

سامانه ثبت نام از روز سه شنبه 16 اردیبهشت فعال شده است و متقاضیان می‌توانند نسبت به ثبت‌نام در آن اقدام کنند. مستاجران به سامانه saman.mrud.ir مراجعه کرده و ثبت‌نام اولیه را انجام دهند. استعلام‌ها ظرف 48 تا 72 ساعت مشخص می‌شود و متقاضیان بر اساس آن، می‌توانند شعبه بانکی مدنظر را انتخاب کنند.

سقف وام‌ های ودیعه مسکن

    تهران: ۲۷۵ میلیون تومان

    مراکز استان‌ها: ۲۱۰ میلیون تومان

    سایر شهرها: ۱۴۰ میلیون تومان

    روستاها: ۵۵ میلیون تومان

    ویژه نهادهای حمایتی (دهک ۱ تا ۳): ۴۰۰ میلیون تومان قرض‌الحسنه با بازپرداخت ۱۰ ساله

برای وام ودیعه معمولی تقریباً همه بانک‌هایی که وام نهضت ملی مسکن را پرداخت می‌کنند، در این فرآیند حضور دارند؛ حتی بانک آینده که با نامه بانک مرکزی از پرداخت وام نهضت ملی مسکن مستثنا شده است،‌ اما باید وام ودیعه را پرداخت کند، اما در خصوص وام 400 میلیون‌تومانی قرض‌الحسنه ودیعه مسکن، صرفاً بانک مرکزی به 8 بانک ملت، ملی، صادرات، تجارت، سپه، رفاه، پست‌بانک و پارسیان ابلاغیه داده است. متقاضیان این تسهیلات باید ابتدا از طریق نهادهای حمایتی (کمیته امداد، بهزیستی و...) مربوطه تشکیل پرونده دهند و ثبت‌نام آن‌ها از طریق سامانه وزارت راه و شهرسازی انجام نمی‌شود.

وام ودیعه 55 تا 275 میلیون تومانی: دوره بازپرداخت این وام 5 ساله و با سود اعلام‌شده از سوی هیئت عالی بانک مرکزی است. وام ودیعه برای شهر تهران 275 میلیون،‌ برای مراکز استان‌ها 210 میلیون تومان،‌ در سایر شهرها 140 میلیون تومان و روستاها 55 میلیون تومان است.

در خصوص تسهیلات بند (ث) تبصره (15) یا همان تسهیلات 400 میلیون تومانی قرض‌الحسنه با بازپرداخت 10 ساله، با توجه به تأکیدات بانک مرکزی و قانون بودجه که این بانک را مکلف کرده، ساختار پرداخت توسط بانک مرکزی پیش‌بینی شده است. متقاضیان لازم است برای دریافت این وام به نهاد تحت پوشش خود مراجعه کنند. این تسهیلات صرفاً مخصوص متقاضیان تحت پوشش نهادهای حمایتی و بنیاد شهید است. این افراد می‌توانند راهنمای لازم را دریافت و ثبت‌نام را انجام دهند. این دسته از متقاضیان نیازی به ثبت‌نام در سامانه وزارت راه و شهرسازی ندارند.

چه کسانی می توانند ثبت نام کنند؟

مستاجران مجرد با شرط سن بالای ۴۵ و ۳۵سال به ترتیب برای مردان و زنان هم می‌توانند از این وام استفاده کنند.

طبق مصوبات اخیر قانون جهش تولید مسکن و دستورالعمل‌های ابلاغی به بانک‌ها، وام ودیعه مسکن برای مستأجران در تهران، مراکز استان‌ها و سایر شهرها به‌ترتیب با سقف 275،‌ 210 و 140 میلیون تومان پرداخت خواهد شد.

در این فرآیند بانک‌ها نقش محوری دارند؛ از استعلام وضعیت مالی متقاضیان گرفته تا پرداخت تسهیلات با شرایط خاص و چک کردن کد رهگیری،استعلام متقاضیان 48 تا 72 ساعت مشخص می‌شود.

صفر تا صد وام ودیعه مسکن

بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی در راستای اجرای ماده (4) قانون جهش تولید مسکن مصوب 1400/06/30 و نیز ماده (9) قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها مصوب 1403/02/25 مجلس شورای اسلامی و همچنین مصوبه مورخ 1404/01/26 هیئت عالی بانک مرکزی و در راستای حمایت از مستأجرین فاقد مسکن، «دستورالعمل اجرایی تسهیلات کمک‌ودیعه مسکن» که از این پس به‌اختصار "دستورالعمل" نامیده می‌شود به‌شرح ذیل تدوین می‌شود؛

ماده 1 ـ در این دستورالعمل عناوین ذیل به‌جای عبارت‌های مربوط به‌کار می‌روند:

1-1- بانک مرکزی: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران.

2-1- قانون: ماده (9) قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها.

3-1- بانک عامل: بانک‌ها یا مؤسسات اعتباری غیربانکی که به‌موجب قانون یا با مجوز بانک مرکزی تأسیس شده‌اند و تحت نظارت بانک مرکزی قرار دارند و توسط بانک مرکزی جهت اجرای ماده (9) قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها، تعیین می‌شوند.

4-1- متقاضی: مستأجران فاقد مسکن که در زمان اخذ تسهیلات حسب استعلام‌های به‌عمل‌آمده از سامانه‌های جامع طرحهای حمایتی وزارت راه و شهرسازی و سمات بانک مرکزی، ایشان، همسر و فرزندان تحت تکفل کمتر از 18 سال ایشان فاقد زمین با کاربری مسکونی، مالکیت کنونی مسکونی و تسهیلات جاری در بخش مسکن شامل تسهیلات ساخت، خرید، جعاله و ودیعه مسکن هستند.

5-1- تسهیلات: تسهیلات کمک‌ودیعه مسکن که بنا به درخواست متقاضی به افراد فاقد مسکن از محل منابع ماده (4) قانون جهش تولید مسکن قابل پرداخت است.

6-1- سامانه: سامانه جامع طرح‌های حمایتی مسکن وزارت راه و شهرسازی به‌آدرس saman.mrud.ir

ماده 2 ـ متقاضی مشمول این دستورالعمل از سوی وزارت راه و شهرسازی بر اساس ضوابط موضوعه، در چارچوب سهمیه‌های تعیین‌شده توسط بانک مرکزی به بانک عامل معرفی می‌شود.

وام ودیعه مسکن برای مناطق 22گانه تهران 275 میلیون،‌ مراکز استان‌ها 210 میلیون، سایر شهرها 140 میلیون و روستاها 55 میلیون تومان است.

‌تبصره ـ مبالغ در نظر گرفته‌شده برای تسهیلات موضوع این ماده پس از اخذ مدارک و مستندات مورد نیاز و استعلامات صورت‌گرفته از سوی بانک عامل و بر اساس توافق متقاضی و بانک عامل می‌تواند به مبالغ کمتر از سقف‌های تعیین‌شده تقلیل یابد، در این صورت متقاضی موظف است نسبت به اصلاح سقف تسهیلات درخواستی در سامانه اقدام کند.

ماده 4 ـ بانک عامل موظف است قبل از پرداخت تسهیلات نسبت به اخذ استعلام از سامانه سمات بانک مرکزی بابت عدم دارا بودن تسهیلات جاری در بخش مسکن شامل تسهیلات ساخت، خرید، جعاله و ودیعه مسکن برای متقاضی، همسر و فرزندان تحت تکفل کمتر از 18 سال ایشان اقدام و درصورت مثبت بودن این استعلام نسبت به رد درخواست متقاضی در سامانه با ذکر دلیل اقدام کند.

ماده 5 ـ تسهیلات موضوع این دستورالعمل در قالب عقد مرابحه خرید کالا و خدمات توسط بانک عامل به مستأجر پرداخت می‌‌شود.

ماده 6 ـ تسهیلات مزبور با نرخ سود مصوب هیئت عالی بانک مرکزی یا مصوبات لازم‌الاجرای شورای پول و اعتبار و بازپرداخت حداکثر 5 سال قابل اعطاست.

ماده 7 ـ وثایق مربوط به تسهیلات موضوع این دستورالعمل مطابق با دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات خرد ابلاغی طی بخشنامه شماره 288583/01 مورخ 1401/11/20 بانک مرکزی و اصلاحیه‌های آن است.

ماده 8 ـ شرایط متقاضی دریافت تسهیلات موضوع این دستورالعمل به‌شرح ذیل است:

1-8- متقاضی می‌بایست دارای قرارداد اجاره با کد رهگیری طبق ضوابط وزارت راه و شهرسازی، که حداکثر 6 ماه قبل از ثبت درخواست متقاضی در سامانه (ثبت‌نام) منعقد شده است، باشد. متقاضی موظف است اطلاعات سکونت و مالکیت خود را در سامانه املاک و اسکان ثبت کند.

تبصره ـ بانک عامل مکلف است نسبت به مطابقت کد رهگیری و شهر مندرج در سامانه با اجاره‌نامه دریافتی اقدام کند.

2-8- متقاضی، همسر و فرزندان تحت تکفل کمتر از 18 سال ایشان متعهد هستند که در زمان ثبت‌نام، فاقد زمین با کاربری مسکونی، مالکیت کنونی مسکونی و تسهیلات جاری در بخش مسکن باشند، چنانچه در هر زمان سابقه مالکیت ایشان محرز شود، از فرآیند پرداخت تسهیلات حذف می‌شوند و در صورت اخذ آن تسهیلات، متعهد به استرداد کلیه تسهیلات دریافتی و جبران خسارات و جرایم مربوطه خواهند بود.

3-8- متقاضی می‌بایست متأهل باشد، چنانچه متقاضی مجرد باشد در خصوص زنان بایستی بالای 35 سال سن و در خصوص مردان بالای 45 سال سن داشته باشند.

4-8- براساس مصوبات بیستمین جلسه شورای‌عالی مسکن زوج‌های جوان ازدواج‌اولی (بیش از 4 سال از تاریخ ازدواج نگذشته باشد)، خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره)، سازمان بهزیستی، بنیاد شهید و امور ایثارگران، زنان سرپرست خانوار و خانوارهای دارای 3 فرزند و بیشتر در اولویت پرداخت قرار دارند.

مهلت تکمیل مدارک و تعهدات بانکی

طبق ماده 9 چنانچه متقاضی تا حداکثر 15 روز کاری از تاریخ معرفی به شعب، نسبت به تکمیل مدارک خود و ضامنین اقدام نکند، بانک عامل مکلف است نسبت به رد درخواست متقاضی در سامانه اقدام کند.

ماده 10 ـ چنانچه بانک عامل نسبت به اعطای تسهیلات موضوع این دستورالعمل به متقاضی اقدام کند، مبالغ عملکردی این تسهیلات حسب قانون، جزء عملکرد ماده (4) قانون جهش تولید مسکن محسوب می‌شود و جرائم مالیاتی مندرج در تبصره (5) ماده (4) قانون مذکور به آن تعلق نمی‌گیرد.

تبصره ـ بانک عامل موظف است تا زمان تکمیل سهمیه ابلاغی از سوی بانک مرکزی فرآیند پرداخت تسهیلات به متقاضیان را ادامه دهد.

ماده 11 ـ مواردی که در این دستورالعمل درج نشده است تابع قوانین و مقررات جاری کشور از جمله قانون بانک مرکزی، قانون عملیات بانکی بدون ربا (بهره) و سایر قوانین، ضوابط و مقررات ذی‌ربط است.

«دستورالعمل اجرایی تسهیلات کمک‌ودیعه مسکن از محل منابع ماده (4) قانون جهش تولید مسکن» مشتمل بر 11 ماده و 3 تبصره در دومین جلسه مورخ 1404/-2/10 کمیسیون عملیات پولی و اعتباری بانک مرکزی به تصویب رسید و از تاریخ ابلاغ لازم‌الاجراست.

  • خلاقیت خنده دار مادر زبر و زرنگ برای حمل 8 قلوهایش با کالسکه سفارشی در خیابان حماسه ساز شد+عکس/ هنر نزد مادران است و بس!

اخبار تاپ حوادث

وبگردی

منبع خبر "رکنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.