به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، مهدی تنگستانی مکان روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگاران افزود: تب خونریزیدهنده کریمه کنگو از جمله بیماریهای مشترک بین انسان و دام است که در دامهای آلوده نشانه درمانگاهی آشکاری ندارد.
وی ادامه داد: به همین دلیل، اقدامات دامپزشکی در راستای مقابله با این بیماری بیشتر با هدف تمین بهداشت عمومی و پس از گزارش موارد انسانی آغاز میشود.
مدیرکل دامپزشکی بوشهر با اشاره به افزایش احتمال شیوع این بیماری در فصول گرم سال گفت: انتظار میرود شهروندان با توجه به هشدارهای صادر شده، اصول بهداشتی را بهویژه در برخورد با دام و فرآوردههای دامی بهدرستی رعایت کنند.
تنگستانی مکان تصریح کرد: در همین راستا هشدارهایی از سوی اداره کل دامپزشکی استان صادر شده و موارد مهم بهداشتی درباره بیماری تب خونریزیدهنده کریمه کنگو جهت اطلاع و رعایت عموم مردم، بهویژه در فصل گرما، اعلام شده است.
وی اعلام کرد: همزمان با آغاز فعالیت مخزن بیماری (کنهها)، رعایت نکات ایمنی از سوی گروههای در معرض خطر شامل دامداران، کارکنان کشتارگاهها، قصابان، کشاورزان و بهویژه روستاییان و عشایر که در تماس مستقیم با دام قرار دارند، ضروری است.
مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر یادآور شد: خودداری از کشتار دام در خارج از کشتارگاه، رعایت اصول بهداشتی و استفاده از تجهیزات حفاظت فردی توسط کارکنان زنجیره کشتار، انتقال و عرضه گوشت، نگهداری لاشه دام حداقل بهمدت ۲۴ ساعت در اتاق سرد کشتارگاه، پرهیز از خرید گوشتهای فاقد مهر دامپزشکی، و همچنین اجتناب از مصرف گوشت تازه از جمله موارد مهم مورد تاکید است.
تنگستانی مکان افزود: گوشت خریداریشده باید بهمدت حداقل ۲۴ ساعت در یخچال با دمای صفر تا ۴ درجه سانتیگراد نگهداری و سپس مصرف شود، جگر نیز تنها پس از نگهداری حداقل ۴۸ ساعته در شرایط مذکور قابل مصرف است.
وی گفت: هنگام خرد کردن گوشت در مراکز عرضه و منازل از دستکش استفاده شود و کودکان، روستاییان و دامداران از بازی یا لمس کنههای ماده تخمریز خودداری کنند.
تنگستانی مکان اضافه کرد: اجتناب از له کردن کنهها توسط شیردوشان و دامداران، پرهیز از پشمچینی دامها بدون تجهیزات حفاظتی و خودداری از استراحت در مراتع و کوهستانها بدون استفاده از وسایل ایمن، از دیگر اقدامات پیشگیرانه در برابر ابتلا به این بیماری محسوب میشود.