پاسخ پژوهشگر واشنگتن به ادعای نیترات در هندوانه ایرانی

رکنا چهارشنبه 17 اردیبهشت 1404 - 15:46
رکنا اقتصادی: یک پژوهشگر از واشنگتن در واکنش به ادعای سرطان‌زا بودن هندوانه ایرانی به دلیل نیترات بالا، توضیح داد که نیترات تنها در شرایط خاص تبدیل به نیتروزمین سرطان‌زا می‌شود و مصرف هندوانه خام خطری ندارد. نگرانی‌ها بیشتر به عوارض نیترات در کودکان و نوزادان مربوط است.

به گزارش رکنا، در یک ویدئوی وایرال شده، نماینده دومای روسیه در بازاری هندوانه‌ای در دست گرفته و می‌گوید، هندوانه ایرانی نخرید، هندوانه داغستان بخرید! و در آن، دستگاهی دیده می‌شود که بر روی یک هندوانه قرار داده شده و به نظر می‌رسد برای اندازه‌گیری میزان نیترات یا کیفیت میوه استفاده می‌شود. 

محمدکاظم عطاری، پزشک و پژوهشگر از واشنگتن درباره این ویدئو توضیحاتی می‌دهد و به این سوالات که آیا ادعای نیترات بالا در هندوانه‌های ایرانی درست است؟ آیا این دستگاه‌ها دقیق و معتبر هستند؟ پاسخ می‌دهد. یک پژوهشگر از واشنگتن به ویدیوی منتشر شده درباره سرطان‌زا بودن هندوانه ایرانی واکنش نشان داد.

عطاری درباره ادعای نماینده دومای روسیه مبنی بر سرطان‌زا بودن هندوانه ایرانی به‌دلیل نیترات بالا گفت: اندازه‌گیری دقیق نیترات نیاز به آزمایشگاه دارد، نه دستگاه‌های دستی. نیترات به‌تنهایی سرطان‌زا نیست؛ در شرایط خاص و گرما به نیتروزامین تبدیل می‌شود که در گوشت‌های فرآوری‌شده بیشتر دیده می‌شود.

وی افزود: هندوانه خام مصرف می‌شود و چنین خطری ندارد، اما نیترات بالا می‌تواند در کودکان مشکل‌ساز باشد. بناراین نگرانی درباره سرطان‌زا بودن هندوانه ایرانی از نظر علمی تأیید نمی‌شود.

اخبار تاپ حوادث

وبگردی

منبع خبر "رکنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.