به گزارش تابناک، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا درباره اقدامات این سازمان در حادثه بندر شهیدرجایی گفت: سازمان محیط زیست بلافاصله بعد از این رخداد، در داخل مجموعه و معاونتهای ذیربط ستاد بحران تشکیل داد و این ستاد در سه حوزه اصلی برنامهریزی لازم را انجام دادند.
شینا انصاری بااشاره به سه حوزه فعالیت کارگروه یادشده افزود: حوزه نخست بحث آلودگی هوا بود که اداره کل حفاظت از محیط زیست استان هرمزگان لحظات بعد از وقوع حادثه با استفاده از دستگاه سنجش آلودگی هوا در نواحی سکونتگاه و روستاها اقدام به پایش آلودگی هوا کرد. بحث دوم درباره پساب تولید شده بود که منشا آن معطوف به استفاده از خاموشکنندهها برای مهار آتشسوزی میشد. مواد مهارکننده آتشسوزی باعث تولید پساب شده بود، از این رو کانالی که منتهی به دریا میشد، مسدود شد تا پساب به دریا هدایت نشود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین درخصوص مدیریت پسماندهای تولیدشده به عنوان محور سومی که کارگروه مذکور بر آن تمرکز داشت، تصریح کرد: به خاطر آتشسوزی با حجم پسماندهایی اعم از مواد غذایی، مواد فاسد شده و کانتینرها و فلزهایی مواجه بودیم که بعد از اطفای حریق ایجاد شده بود. بحث جانمایی این پسماندها مدیریت شد و کماکان اداره کل محیط زیست استان هرمزگان در حال ادامه این کار است.
شینا انصاری تاکید کرد:مدیریت پسماندهای فلزی، بقایای کانتینرها یا پسماندهای ویژه، ضوابط خاص خود را دارد و محل مدیریت هر یک متفاوت است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین درباره مباحثی که در جلسه مذکور مورد بحث قرار گرفت نیز توضیح داد: طبق قانون هوای پاک بالغ بر ۲۱ دستگاه درخصوص کاهش آلودگی هوا مسئول هستند، اما ۱۱ دستگاه نقش اصلی دارند. در دولت چهاردهم ۹ جلسه کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا تشکیل شده است. در این جلسات برخی دستگاهها همکاری بیشتری داشتند و پیگیر مصوبات بودند. آخر هر جلسه مصوبات جلسه قبل را پیگیری میکنیم و جلسات کارشناشی نیز ذیل این کارگروهها با حضور دستگاهها تشکیل میشود.
شینا انصاری خاطرنشان کرد: برخی دستگاهها پیگیری لازم را ندارند که امروز در این جلسه مقرر شد موضوع عدم همکاری آن دستگاهها در دولت طرح شود تا موظف شوند درباره مصوبات همکاری لازم را داشته باشند.