ثروتمندان، متهم خشکسالی زمین هستند  

الف پنج شنبه 18 اردیبهشت 1404 - 14:42
ایسنا نوشت: محققان گفتند که ۱۰ درصد ثروتمندترین افراد جهان باعث دو سوم گرمایش جهانی از سال ۱۹۹۰ تاکنون شدند.

در اولین بررسی آنان با کمّی‌سازی تاثیر ثروت خصوصی متمرکز بر رویدادهای شدید آب‌وهوایی مشخص شد که نحوه مصرف و سرمایه‌گذاری ثروتمندان، خطر موج‌های گرمای کشنده و خشکسالی را به میزان قابل‌توجهی افزایش داده است.

سارا شونگارت، محقق ارشد این تحقیق و دانشمند موسسه فناوری فدرال زوریخ به خبرگزاری فرانسه گفت: ما ردپای کربن ثروتمندترین افراد را مستقیما به تاثیرات آب‌وهوایی در دنیای واقعی مرتبط می‌دانیم.

بر اساس یافته‌های تحقیق کنونی، یک درصد ثروتمندترین افراد در مقایسه با میانگین جهانی، ۲۶ برابر بیشتر در موج‌های گرمایی که یک قرن یکبار رخ می‌دهند و ۱۷ برابر بیشتر در خشکسالی‌های آمازون نقش داشته‌اند.

انتشار گازهای گلخانه‌ای از ۱۰ درصد ثروتمندترین افراد در چین و آمریکا که روی هم رفته تقریبا نیمی از آلودگی کربن جهان را تشکیل می‌دهند هر کدام منجر به افزایش دو تا سه برابری گرماهای شدید شده است.

محققان اظهار کردند: اقدامات اقلیمی که به مسئولیت‌های بیش از حد ثروتمندترین اعضای جامعه نپردازد، یکی از قدرتمندترین اهرم‌هایی را که برای کاهش آسیب‌های آینده داریم، از دست می‌دهد. صاحبان سرمایه می‌توانند از طریق مالیات‌های تصاعدی بر ثروت و سرمایه‌گذاری‌های کربن‌محور، در قبال تاثیرات اقلیمی پاسخگو باشند.

نتایج تحقیقات قبلی نشان داده است که مالیات بر انتشار گازهای گلخانه‌ای مرتبط با دارایی، عادلانه‌تر از مالیات‌های گسترده کربن است که معمولا افراد کم‌درآمد را تحت فشار قرار می‌دهد. ابتکارات اخیر برای افزایش مالیات بر افراد فوق ثروتمند و شرکت‌های چندملیتی، به ویژه از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ در کاخ سفید، عمدتا متوقف شده است.

اگرچه رهبران گروه ۲۰ توافق کردند که به‌طور مشترک در اطمینان از پرداخت مالیات افراد فوق ثروتمند همکاری کنند، اما تا به امروز هیچ پیگیری صورت نگرفته است.

در سال ۲۰۲۱، نزدیک به ۱۴۰ کشور در مورد تلاش برای ایجاد مالیات جهانی شرکت‌ها برای شرکت‌های چندملیتی توافق کردند و تقریبا نیمی از آنها حداقل نرخ ۱۵ درصد را تایید کردند، اما این مذاکرات نیز متوقف شده است.

بر اساس گزارش مجله فوربس، تقریبا یک سوم میلیاردرهای جهان آمریکایی و بیش از مجموع چین، هند و آلمان هستند.

نتایج  این تحقیق در نشریه Nature Climate Change منتشرشده است.

منبع خبر "الف" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.