دکتر علی دارابی نوشت: در سفر استانى به تفرش و آشتيان در استان مركزى با روستاى "دلاآرام" آشنا شدم. مكانى كه ۱۵۰ خانوار ساكن هستند و حداقل هر خانه يک پزشک تربيت كرده است.(حيف كه نشد از نزديك ببينم).
- استان مركزى يک چهارم مفاخر و مشاهير ايران زمين را در خود جاى داده است.
در تفرش زادگاه پروفسور محمود حسابى به ديدار چهره ماندگار ميراث فرهنگى كشور استاد محمد مير شكرايی رفتم. (در نخستين دوره چهره هاى ماندگار ميراث فرهنگى از ايشان تجليل كرديم). تدوين پرونده ثبت جهانى نوروز فقط يكى از اقدامات ايشان بوده است.
- بر مزار شهداى گمنام تفرش اداى احترام كرديم. از امام زاده محمد كه به پنج واسطه به امام سجاد (ع) ميرسد (جد اعلاى مقام معظم رهبرى هم هستند). زيارت و از پيشرفت مرمت هاى انجام شده و نيز برنامه هاى آينده بازديد و گزارشى دريافت كردم.
- از تكيه بزرگ ششناو تفرش كه محل برگزارى مراسم مذهبى به خصوص تعزيه شهرستان است بازديد و جمعى از گردشگران در حال بازديد بودند و از بازارچه صنايع دستى كه در آنجا بود بازديد كردم.
- بازديد از دستكند تاريخى، هتل نيمه تمام، جلسه در فرماندارى با حضور معاون استاندار دكتر ميرزايی، نماينده شهرستان دكتربياتى، دكتر مرادى مديركل ميراث فرهنگى استان، فرماندار و ساير مقامات و تصميم گيرى براى انجام اقدامات اولويت دار از ديگر برنامه هاى سفر به تفرش بود.
در اين مراسم سخنان كوتاهى درباره اهميت و جايگاه تاريخى و تمدنى ايران در جهان و لزوم پاسداشت از ميراث فرهنگى و نقش مردم صحبت كردم.
- در آشتيان از منطقه گردشگرى زيبايی كه با همت شهردارى در حال ساخت است و از عمارت ديوانى دوره قاجار بازديد كردم.
- سفرهاى استانى فرصتى براى بازديد ميدانى از كارها، ديدار با مردم و نشست با مقامات محلى و هم انديشى براى حل مشكلات منطقه است.
*معاون میراث فرهنگی کشور