ریچارد گرنل، رئیس مرکز کندی و یکی از متحدان ترامپ، در بیانیهای گفته بازیگرانی که حرفهای نیستند و تمایل ندارند برای مخاطبانی از تمام طیفهای سیاسی روی صحنه بروند دیگر در مرکز کندی جایی نخواهند داشت.
او توضیح داده چنین هنرمندانی باید معرفی شوند تا تهیهکنندگان آنها را استخدام نکنند و مردم بدانند کدام نمایشها برای نشستن در سالن، شرط و معیار سیاسی تعیین میکنند.
گرنل تاکید کرده که هدف مرکز کندی آن است که محلی باشد برای گردهمایی طیفهایی با دیدگاههای سیاسی مختلف و قرار نیست این سوال مطرح شود چه کسی به چه کسی رای داده بلکه همه باید از اجرا لذت ببرند.
چندی پیش نیویورک تایمز گزارش داد که یک کمیته در مجلس نمایندگان آمریکا با تخصیص بودجه پیشنهادی ۲۵۷میلیون دلاری برای مرکز کندی موافقت کرده و این در حالی است که ترامپ پیشتر علنا نسبت به وضعیت این مرکز انتقاد کرده بود.
درخواست جدید ترامپ برای تامین بودجه در شرایطی صورت میگیرد که او همزمان در تلاش برای کاهش حمایتهای مالی فدرال از بنیاد ملی هنر آمریکا (NEA) نیز بوده که در صورت تصویب در کنگره میتواند منجر به لغو کمکهای مالی به تئاترهای غیرانتفاعی در سراسر آمریکا شود.
تحریم بازیگران «بینوایان» جدیدترین نمونه از اعتراض هنرمندان به کنترل ترامپ بر مرکز کندی محسوب میشود. پیشتر نیز چندین نمایش به دلیل مخالفتهای مشابه لغو شدهاند که از میان آنها میتوان به توقف تور نمایش مشهور «همیلتون» و نمایش کودکانه «فین» اشاره کرد. البته درگیری ترامپ با گروه «بینوایان» سابقه طولانیتری دارد. او در کارزار انتخاباتی خود در سال ۲۰۱۶ از موسیقی این گروه در گردهماییهایش استفاده کرده بود که با واکنش و اعتراض علنی خالقان این نمایش موزیکال مواجه شد.
از سوی دیگر، در روزهای اخیر اعتراض اهالی سرشناس سینما به تعرفهای سینمایی ترامپ شدت گرفته است. در همین رابطه اخیرا فرانسیس فورد کاپولا، کارگردان اسطورهای و برنده پنج جایزه اسکار، در مصاحبهای با مجله «GQ» این سیاست را «عامل ایجاد بیثباتی» دانست و گفت این تعرفهها مانند آن است که درِ فرصتهای مالی را به روی کشور ببندیم.
کاپولا گفت: «همهاش بیثباتی ایجاد میکند. مردم نمیفهمند که تورم، فقط در آمریکا نبود؛ بلکه تورم جهانی بود. اما کشوری که بهتر از همه با آن کنار آمد و دیگر کشورها را به حسادت انداخت، آمریکا بود. ایالات متحده در دولت قبلی واقعا درآمد زیادی به دست آورد و حالا این تعرفهها همه آن موقعیت موفق را نابود میکنند.»
کاپولا همچنین گفته پس از انتخاب مجدد ترامپ، فیلم جدیدش «مگالوپولیس» با استقبال بیسابقهای مواجه شده و سانسهای آن در سینماها به سرعت پر میشوند. این فیلم که در سپتامبر ۲۰۲۴ اکران شد، به گفته کاپولا از سقوط جمهوری روم الهام گرفته و آن را با آینده آمریکا مقایسه میکند.
حرفوحدیثها درباره تصمیم ترامپ درباره نام خلیج فارس با واکنش گستردهای روبهرو شده است. در آخرین مورد، جیمی فالن، مجری و کمدین آمریکایی، ادعاهای مطرحشده برای تغییر نام خلیج فارس را مورد تمسخر قرار داد. او در یک برنامه با اشاره به صحبتهای ترامپ درباره تغییر نام خلیج فارس گفت: «ترامپ گفته یک خبر بزرگ خواهد داشت، یا پنجشنبه یا جمعه یا دوشنبه! حتی اداره پُست هم میگه میشه یکم محدوده زمانیات رو دقیقتر کنی؟ درباره ترامپ خوندم که قصد داره نام «خلیج فارس» رو به خلیج عربی تغییر بده. خب میدونم این موضوع جنجالی میشه اما تا حالا هیچ رئیسجمهور کشورمون به اندازه ترامپ در تغییر نام «خلیجها» موفق نبوده! خلیج فارس اون طرف دنیاست. نمیتونی چیزهایی رو که مال خودت نیستند تغییر نام بدی. مثل اینکه بخوای اسم بچه همکارت رو عوض کنی! مثلا گفتی چی بود اسمت؟ مکس؟ اسم تو خلیج عربیه! برو بیرون!»
این اظهارات طنزآمیز جیمی فالن در برنامهاش به وضوح واکنشی کنایهآمیز به سخنان دونالد ترامپ درباره تغییر نام خلیج فارس به عنوان جعلی «خلیج عربی» است. در این شوخیها، فالن با استفاده از طنز هم زمانبندی مبهم ترامپ برای اعلام تصمیماتش را به سخره گرفت و هم به انتقاد از تلاش ادعایی او برای تغییر نامهای تاریخی و جغرافیایی پرداخت.