انتقاد قالیباف از دوران احمدی نژاد؛ در مقاطعی درآمد کشور به ۱۱۹ میلیارد دلار رسید اما رشد اقتصادی نداشتیم/ با این ثروت چه کردیم؟

خبرآنلاین دوشنبه 22 اردیبهشت 1404 - 11:57
محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، در جشنواره توانمند سازی و کار آفرینی درباره جنگ اقتصادی گفت: ما امروز با دشمن قداره‌کشی که هیچ مرزی برای وحشیگری ندارد رو به رو هستیم جنگی اقتصادی بر ما تحمیل کرده و جنگیدن در برابر او جهاد در راه خداست.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، روز دوشنبه در جشنواره توانمندسازی و کارآفرینی علوی،گفت: کار جوهره حیات، زندگی و معنویت انسان است و همچنین مادیات و شخصیت انسان در گرو انجام کار است؛ آن هم تلاش و کار برای جامعه‌ای که مستحق خدمت، محروم و به روایتی مستضعف هستند، چه بسا بانی این استضعاف و محرومیت ها ما مسئولین و کسانی که در مسئولیت هستیم، باشد.

بنا بر روایت ایرنا، رئیس مجلس خاطرنشان کرد: مستضعف به کسی می‌گوئیم که توان بالقوه‌ای داشته باشد ولی فرصت و بستر بالفعل کردن آن را نداشته باشد و کسانی مانع کار او شده باشند.

امروز جنگ اقتصادی بر ما تحمیل شده است

وی خطاب به کارآفرینان اظهار داشت: ما امروز با دشمن قداره‌کشی که هیچ مرزی برای وحشیگری ندارد رو به رو هستیم جنگی اقتصادی بر ما تحمیل کرده و جنگیدن در برابر او جهاد در راه خداست، من یکایک شما را مجاهد می‌دانم که رزق خدا را به مستضعفان می‌رسانید و اجازه نمی‌دهید مردی در برابر خانواده‌اش شرمنده شود، اشتغال‌زایی برای جوانی که نتوانسته ظرفیت‌های خود را محقق کند نمونۀ بارز این جهاد است.

قالیباف با بیان این که یکی از چالش های جدی ما این است که نقش مردم را از مشارکت معنی دار در همه پدیده هایی که به آن نیاز داریم خواسته یا ناخواسته به حداقل رساندیم یا به طور کامل حذف کرده ایم، گفت: ما در حوزه های مختلف امنیتی، فرهنگی و اجتماعی، اقتصادی، محیط زیست زمانی موفق می شویم که مردم در کشور و امور مختلف مشارکت معنی دار داشته باشند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این که ما نیازمند یک نهضت مردمی سازی در کشور هستیم، تصریح کرد: هر کجا که کار را به دست سیستم دولتی بسپاریم محکوم به شکست و ناکارآمدی هستیم و آن سیستم دیر یا زود فاسد می شود.

قالیباف ادامه داد: اگر یک ایران قوی می خواهیم، این ریشه های ایران قوی در یک خانواده ایرانی قوی وجود دارد، اگر خانواده ایرانی قوی نداشته باشیم، ایران قوی نخواهیم داشت، فرد فرد جامعه اگر بخواهند قوی باشند باید خانواده قوی داشته باشیم و این با دخیل کردن مردم در امور مختلف ایجاد می شود.

جدل‌های اقتصادی بر سر دوگانۀ «تولید یا توزیع ثروت» کاذب است

قالیباف افزود: در نیمه اول دهه ۸۰، درآمد کشور در برخی سال‌ها به ۱۷ تا ۲۰ میلیارد دلار و در مقاطعی به ۱۱۹ میلیارد دلار رسید، اما آثار رشد اقتصادی و کاهش تورم را شاهد نبودیم با این ثروت چه کردیم، در این راستا مشکل ما کمبود پول یا بودجه نیست، مشکل ما اراده، تفکر و کار جمعی کردن است، ما یاد گرفتیم در بسیاری از موارد دوقطبی‌های متضاد و کاذب ایجاد می کنیم.

وی گفت:  «تولید ثروت در برابر توزیع ثروت» یکی از دوگانه‌های کاذب در تفکر اقتصادی کشور است، جدل‌های اقتصادی بر سر دوگانۀ «تولید یا توزیع ثروت» کاذب است، سعی کردیم برای قانون‌گذاری اقتصادی در مجلس گرفتار این‌گونه دوگانه‌ها نباشیم.

قالیباف با بیان این که نیازمند اصلاح رویکردها هستیم؛ بیان کرد: ما در مجلس ‌در حوزه قانون گذاری و تنقیح تلاش کردیم که به این سمت حرکت کنیم. تلاشمان این است که ۱۲ هزار و ۵۰۰ عنوان قانون را در یک سال پیش رو به حدود ۳ هزار قانون کاهش دهیم؛ همچنین تلاش می کنیم مردم را در قوانین دخیل کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که این موضوع که افراد برای انجام کار خود مدام از یک اداره به اداره دیگر می‌روند، ناشی از تورم قوانین است، افزود: در قانون نظام تأمین مالی تولید، تمرکز ما بر این بوده که چگونه دارایی‌های مردم و اموال عمومی را به چرخه تولید وارد کنیم.

ایجاد انگیزه اقتصادی، کلید آزادسازی سرمایه‌های مردم است

قالیباف افزود: به همان میزان که به تسهیلات بانکی نگاه می کنیم باید به صندوق امکانات بانک ها نگاه کنیم که در آنجا  حجمی از دارایی های مردم حبس شده است. می توان با دادن انگیزه به مردم، این دارایی‌ها را آزاد  کرد تا وارد عرصه اقتصاد و تولید کنند. باید انگیزه اقتصادی به مردم بدهیم و فرصت‌های لازم را برای آنها فراهم کنیم تا دارایی‌هایشان را با ضمانت و داوطلبانه در صف تحول اقتصاد کشور و افزایش تولید قرار دهند.

تاکید بر هوشمندسازی، شفاف سازی و مردمی سازی

وی با بیان این که اقدامات بنیاد علوی از دهه گذشته تا الان مدام هدفمندتر شده و باید بیش از این هدفمندتر شود، تصریح کرد: تاکید من همیشه بر هوشمندسازی، شفاف‌سازی و مردمی‌سازی است که خروجی آن، کارآمدسازی سیستم‌های ناکارآمد خواهد بود.

رئیس مجلس با اشاره به نامگذاری سال‌های قبل و تاکید بر توجه به تولید، گفت: در اردیبهشت سال ۱۴۰۳ قانون نظام تامین مالی برای تولید و پروژه ها را در مجلس تصویب کردیم و برای اجرا ابلاغ شد، اما هنوز آیین نامه های اجرایی آن تدوین نشده است. در این قانون متمرکز شدیم که مردم و دارایی های آن ها چگونه در تولید آورده شود.

وی افزود: تجربه همه نخبگانی که با هم کار می‌کردیم و تجربه هزاران نفر از کسانی که تسهیلگری کرده‌اند، باید مورد توجه ما قرار گیرد. ما آزمون و خطا کردیم و امروز دیگر حق نداریم این آزمون و خطا را ادامه دهیم؛ نه اینکه حق نداریم، فرصت هم نداریم.

برای مستقل بودن باید مولد باشیم

قالیباف خطاب به تسهیلگران تاکید کرد: تمرکز شما باید بر خانواده، محله، مسجد، مدرسه و فضای مجازی باشد. در هر منطقه‌ای که می‌روید، اگر این پنج اولویت را در کنار هم قرار دهید، هم‌افزایی ایجاد می‌کند، اگر می‌خواهیم کشوری مستقل باشیم، باید مولد باشیم. وقتی می‌خواهیم مولد باشیم، باید قدرت، ثروت و معرفت و منزلت تولید کنیم.

وی خاطر نشان کرد:  ماهیت کار با شغل متفاوت است؛ کار جوهره و شخصیت انسان است، اما شغل صرفاً یک عنوان است.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: تک‌تک شما تسهیلگران شغل ندارید، بلکه کار می‌کنید. شما به کسی متکی نیستید، دسترنج خودتان را دارید، تلاش می‌کنید و ایده‌پردازی می‌کنید؛ هم برای خودتان و هم برای دیگران. خدا به کار برکت می‌دهد و اینجاست که بندگان تلاشگر و مجاهد خود را رها نمی‌کند.

قالیباف در پایان سخنان خود تصریح کرد: بنیاد مستضعفان این فرصت را دارد که رابطۀ سهامداری و مدیریت مردم را در شرکت‌های خود متحول کند.

۲۹۲۲۱

منبع خبر "خبرآنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.