محققان: رژیم غذایی فستینگ می‌تواند عملکرد مغز را بهبود دهد

دیجیاتو دوشنبه 22 اردیبهشت 1404 - 14:01
محققان می‌گویند روزه‌داری فقط باعث کاهش وزن نمی‌شوند و عصب‌کشی بخش‌هایی از مغز را نیز تغییر می‌دهد. The post محققان: رژیم غذایی فستینگ می‌تواند عملکرد مغز را بهبود دهد appeared first on دیجیاتو.

تحقیقات مختلفی نشان داده‌اند رژیم فستینگ با کاهش وزن و سلامتی مرتبط است؛ اکنون پژوهش جدید جنبه‌های ناشناخته‌ای از این رژیم را آشکار کرده است. محققان با اسکن مغزی متوجه شدند رژیم فستینگ یا روزه‌داری فقط بر نحوه غذاخوردن ما تأثیر نمی‌گذارد، بلکه عصب‌کشی مغزمان و به تبع آن نحوه تفکر و رفتار ما را نیز تغییر می‌دهد.

براساس گزارش BGR، محققان دانشگاه فنلاند شرقی (UEF) مغز شرکت‌کنندگانی را که رژیم فستینگ می‌گرفتند، اسکن کردند و دریافتند تغییرات مشهودی در بخش اوربیتال شکنج پیشانی تحتانی ایجاد می‌شود؛ این بخش از مغز مسئول خودکنترلی (Self-control) است. به گفته محققان این شرکت‌کنندگان نه‌فقط وزن کم کردند، بلکه فعالیت مغز آنها تغییرات طولانی‌مدت در تنظیم رفتار را نیز نشان می‌دهد.

تأثیر رژیم فستینگ بر مغز

تأثیر رژیم فستینگ بر مغز

محققان دریافتند رژیم فستینگ با تأثیر بر روده عصب‌کشی مغز ما را تغییر می‌دهد. طی فستینگ، باکتری‌های خاصی در روده ایجاد می‌شوند. این باکتری‌ها ترکیباتی تولید می‌کنند که وارد جریان خون می‌شوند و بر شیمی مغز تأثیر می‌گذارند. دانشمندان معتقدند این ارتباط روده و مغز یکی از علت‌های اصلی تغییرات مغز هنگام روزه‌داری است.

همچنین رژیم فستینگ در سطح سلولی تغییراتی ایجاد می‌کند. روزه‌داری «فاکتور نورون‌زایی مشتق‌شده از مغز» یا BDNF (پروتئینی که باعث انعطاف‌پذیری عصبی و بهبود حافظه می‌شود) را تقویت می‌کند. البته این مزایا فقط جنبه تئوری ندارند، بسیاری از افرادی که رژیم فستینگ می‌گیرند، گزارش می‌دهند که تمرکز بیشتری دارند و بهتر می‌توانند استرس خود را مدیریت کنند و ذهنشان نیز وضوح بیشتری دارد.

یکی دیگر از مزایای فستینگ فعال‌کردن اتوفاژی یا خودخواری است: فرایندی که سلول‌های آسیب‌دیده مغز را پاک می‌کند؛ همین امر می‌تواند ریسک زوال شناختی را کاهش دهد. از نظر عملی، روزه‌داری به افراد کمک می‌کند با تفکرات واضح‌تری به مسائل مختلف عاطفی پاسخ دهند و در برابر تصمیمات آنی، ازجمله درباره غذا، مقاومت کنند.

با‌این‌حال، باید توجه کنید که همه مغزها به یک شکل به روزه‌داری پاسخ نمی‌دهند. پژوهش حاضر قدم اول را برداشته است و باید در آینده بررسی شود چگونه می‌توان مدت و برنامه‌های مختلف روزه‌داری را براساس سن، ژنتیک و سبک زندگی تنظیم کرد.

یافته‌های این پژوهش در ژورنال Frontiers in Cellular and Infection Microbiology منتشر شده است.

منبع خبر "دیجیاتو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.