بازارهای مالی در جزر و مد مذاکرات چین و آمریکا/ بیت‌کوین اوج گرفت، طلا عقب نشست

اقتصادنیوز دوشنبه 22 اردیبهشت 1404 - 18:32
اقتصادنیوز: مذاکرات تجاری چین و آمریکا، همراه با کاهش انتظارات از کاهش نرخ بهره فدرال رزرو، در کانون توجه بازارهای جهانی قرار گرفته و مسیر قیمت طلا، بیت‌کوین، دلار و شاخص‌های بورسی را تحت تأثیر قرار داده‌اند.

به گزارش اقتصادنیوز، مذاکرات تجاری چین و آمریکا در روزهای گذشته به‌شدت بازارهای جهانی را تحت تاثیر قرار داد؛ به‌طوری‌که رشد بیت‌کوین و کاهش طلا در هفته گذشته به همین مذاکرات نسبت داده می‌شوند. از این‌رو، با توجه به کاهش انتظارات از کاهش نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا، روند مذاکرات می‌تواند در این هفته نیز همچنان در نوسانات بازار اثرگذار باشد.

تغییر انتظارات از کاهش نرخ بهره فدرال رزرو

به گزارش اکوایران،‌ پس از سخنرانی جروم پاول، رئیس فدرال رزرو در جلسه هفته گذشته این نهاد انتظارات بازار از کاهش نرخ بهره فدرال رزرو در ماه آینده (ژوئن) به‌شدت کاهش یافت و احتمال این کاهش برای سرمایه‌گذاران به 17 درصد رسیده است. انتظارات برای کاهش نرخ بهره فدرال رزرو در ماه جولای نیز کاهش یافته است؛ به‌طوری‌که احتمال آن اکنون به 60 درصد رسیده است.

همچنین مذاکرات تجاری آمریکا و چین نیز روی انتظارات بازار اثرگذار بوده است.

سایه مذاکرات تجاری بر بازارها

موسسه مالی گلدمن ساکس پیش‌بینی می‌کند که تعرفه واردات کالاهای چینی به آمریکا بیش از 60 درصد و تعرفه واردات کالاهای آمریکایی برای ورود به چین به حدود 50 درصد برسد و تفاهم تجاری به این شکل ایجاد شود؛ با این حال، این اعداد همچنان تعرفه‌های بالایی محسوب می‌شوند. اما در شرایطی که اخبار مثبتی از این مذاکرات شنیده می‌شود، این‌که در نهایت تعرفه‌ها به کجا خواهد رسید و کدام کالاها از تعرفه مستثنی می‌شوند، بحث پیچیدهای است که می‌تواند تا هفته‌ها ادامه داشته باشد. 

به‌طور کلی تبادلات تجاری میان آمریکا و چین به 700 میلیارد دلار می‌رسد؛ به‌طوری‌که چین حدود 200 میلیارد دلار کالاهای آمریکایی خریداری می‌کند. طبق گزارش‌ها، خرید آمریکا از این کشور نزدیک به 600 میلیارد دلار است، بنابراین این تعرفه‌ها می‌تواند اثر چشمگیری بر مصرف کنندگان و تولیدکنندگان داشته باشد.

چشم‌انداز طلا و بیت‌کوین در میانه تنش‌های تجاری

هدف از این مذاکرات در واقع کاهش تنش‌هاست؛ با این حال، این تنش‌ها همچنان ادامه‌ خواهد داشت و از این رو چشم‌انداز رشد قیمت طلا در بازارهای جهانی همچنان وجود دارد. اما به‌نظر می‌رسد فعلا دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا قصد ندارد اخباری را به بازار مخابره کند که موجب کاهش بازار سهام شود.

باوجودی که قیمت جهانی طلا پس از اعلام مذاکرات میان چین و امریکا از سوی اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا و همینطور توافق تجاری با انگلستان با کاهش مواجه شد، هفته گذشته به‌طور کلی مثبت پشت سر گذاشت. بنابراین اگر اخبار مثبتی از مذاکرات تجاری در این هفته منتشر شود، قیمت جهانی طلا ممکن است کاهش پیدا کند؛ چراکه بخشی از رشد آن در طول هفته‌های گذشته به واسطه جنگ‌های تجاری بوده است. اما قیمت بیت‌کوین که در هفته گذشته رشد بسیاری خوبی را ثبت کرد، می‌تواند همچنان به رشد خود ادامه دهد چراکه ریسک اقتصادی کاهش خواهد یافت.

تبعات دورشدن بازارها از دلار آمریکا

از سوی دیگر، اگر دور شدن از دلار آمریکا در بازار اتفاق بیفتد و ارزش آن کاهش یابد، جایگزین آن در بازارهای سنتی طلا و در بازارهای نوین، بیت‌کوین خواهد بود. با این حال، همچنان نشانه‌های جدی از این اتفاق دیده نمی شود.

باوجودی که شاخص دلار آمریکا در طول هفته‌های گذشته کاهش چشمگیری را تجربه کرده است، دلار غیرمتمرکزترین دارایی است که تقریبا همه کشورها در ذخایر خود آن را نگه‌داری می‌کنند و در مراودات جهانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اخبار مثبت از مذاکرات تجاری، دلار را تقویت خواهد کرد؛ چراکه مذاکرات ریسک رکود اقتصادی را کاهش می‌دهد. اما اگر تنش‌های تجاری افزایش یابد طلا و بیت‌کوین می‌توانند تقویت شوند.

ریسک‌های اقتصاد آمریکا و مسیر بازار سهام

از سوی دیگر، با وجود بازگشت بازار سهام آمریکا در روزهای گذشته و رشد چشمگیری که ثبت کرده است، ریسک‌هایی چون کاهش اعتماد مصرف کنندگان، کاهش بدهی دولت و رکود، اقتصاد آمریکا را تهدید می‌کند و می‌تواند بر روند بازار سهام آن اثرگذار باشد. این درحالی است که چنین ریسک‌هایی سایر کشورها چون چین و اروپا را تهدید نمی‌کند.

با این حال، برخی موسسات مالی همچنان انتظار وقوع رکود در اقتصاد آمریکا را ندارند و بانک مرکزی آمریکا نیز معتقد است تا اقتصاد فعلا در شرایط خوبی است و باید در انتظار انتشار داده‌های اقتصادی بود.

تورم آمریکا زیر ذره بین سرمایه گذاران

تورم مصرف‌کننده مهم‌ترین داده‌ از اقتصاد آمریکا در این هفته است. تورم تولیدکننده این کشور نیز این هفته منتشر خواهد شد، در حالی‌که انتظار بازار مشاهده رشد 0.3 درصدی در تورم مصرف کننده و تولیدکننده است. با این حال با توجه به کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی، احتمال این‌که رشد پایین‌تری گزارش شود نیز وجود دارد، و این مساله می‌تواند در بازارها نوسان ایجاد کند و اشتیاق به دارایی‌های ریسکی را افزایش دهد.

خرده‌فروشی آمریکا نیز روز پنج‌شنبه منتشر خواهد شد و از جمله داده‌های مهم تقویم اقتصادی این هفته است. با این حال، این داده مربوط به ماه آوریل است و هنوز اثرات تعرفه‌ها در آن مشاهده نمی‌شود.

میزان ورود کشتی‌های باری به بندر لس آنجلس و لانگ بیچ در کالیفرنیا مجددا رشد یافته است؛ به‌طوری‌که نگرانی‌ها از این‌که کاهش واردات به واسطه افزایش تعرفه‌ها ممکن است، قفسه‌های فروشگاه‌های آمریکایی را خالی بگذارد را تا حدی تعدیل کرده است. در این شرایط، اخبار توافق تجاری آمریکا با کشورهایی چون هند و ژاپن نیز می‌تواند دارایی‌های ریسکی را تقویت کند.

منبع خبر "اقتصادنیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.